Buzz

«Shelley»: τρέιλερ και πόστερ που εγκυμονούν κινδύνους (και συγκρίσεις με το «Μωρό της Ρόζμαρι»)

στα 10

Το σκηνοθετικό ντεμπούτο του Αλι Αμπάσι είναι το πιο πρόσφατο δείγμα μιας νέας, εξαιρετικά ενδιαφέρουσας γενιάς ταινιών τρόμου.

«Shelley»: τρέιλερ και πόστερ που εγκυμονούν κινδύνους (και συγκρίσεις με το «Μωρό της Ρόζμαρι»)

Μπορεί οι συγκρίσεις με το αριστούργημα τρόμου του Ρόμαν Πολάνσκι, «Το Μωρό της Ρόζμαρι», να ακούγονται ίσως υπερβολικές και ενδεχομένως να είναι άδικες για το σκηνοθετικό ντεμπούτο του Αλί Αμπάσι, ωστόσο δεν μπορεί παρά να παρατηρήσει κανείς τις ομοιότητες σε αυτήν την ιστορία μιας απειλητικής εγκυμοσύνης και στο συνολικό ύφος μιας ταινίας που μοιάζει να βασίζεται περισσότερο στους χαρακτήρες και στη δημιουργία μιας βαθιά ανησυχητικής ατμόσφαιρας παρά στα εύκολα τρομάγματα και στις σκηνές φρίκης.

Η Ελένα, μια νεαρή Ρουμάνα οικονόμος δέχεται να γίνει παρένθετη μητέρα για λογαριασμό των αφεντικών της, ενός πλούσιου ζευγαριού από τη Δανία. Το ότι από τη στιγμή που θα συλλάβει θα αρχίσει να βλέπει οράματα, η συμπεριφορά των ήδη περίεργων αφεντικών της θα γίνει κάπως έως και πολύ τρομακτική, και το σπίτι όπου ζουν στην άκρη ενός δάσους, δίπλα σε μια λίμνη, μακριά από την τεχνολογία και άλλους ανθρώπους, θα αρχίσει να μοιάζει με φυλακή είναι μόνο τα πρώτα σημάδια μιας ιστορίας που σίγουρα δεν θα έχει καλό τέλος.

Διαβάστε ακόμη: Νύχτες Πρεμιέρας 2016: Μύρισε ήδη sold-out!

Shelley 607

Γεννημένος στο Ιράν, αλλά μόνιμος κάτοικος Δανίας, ο Αλί Αμπάσι παρουσίασε για πρώτη φορά το «Shelley» στο Πανόραμα του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου, κερδίζοντας ευνοϊκές κριτικές – ειδικά για τις δύο υπέροχες πρωταγωνίστριές του: την Κοσμίνα Στράταν (που είχε κερδίσει βραβείο ερμηνείας στις Κάννες για το «Πέρα από τους Λόφους» του Κριστιάν Μουντζίου) και την Ελεν Ντόριτ Πέτερσεν («Blind»).

Εμείς δεν έχουμε παρά να ελπίζουμε σε άλλο ένα εξαιρετικό δείγμα της νέας γενιάς ταινιών τρόμου που έχει κερδίσει τις εντυπώσεις τα τελευταία χρόνια, με φιλμ όπως το «Babadook», το «It Follows» και το «The Witch». Κι ευτυχώς, θα το διαπιστώσουμε σύντομα, καθώς το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας – Νύχτες Πρεμιέρας έχει ήδη εξασφαλίσει την ταινία για το φετινό του πρόγραμμα.

Δείτε παρακάτω τα δύο τρέιλερ του «Shelley», καθώς και την αφίσα που υπογραμμίζει ακόμα περισσότερο τις εκλεκτικές συγγένειες με το «Το Μωρό της Ρόζμαρι».

Διαβάστε και δείτε ακόμη ακόμη

Shelley poster 607