Buzz

Ο Ρίντλεϊ Σκοτ είναι έτοιμος για το πρώτο του γουέστερν. Και θα είναι τρομακτικό...

στα 10

Παραγωγικότατος όσο λίγοι, ο Σκοτ συνεργάζεται ξανά με τον σεναριογράφο της «Διάσωσης», Ντρου Γκόνταρντ, και προσθέτει την κινηματογραφική διασκευή ενός άκρως βίαιου βιβλίου στα προσεχή του σχέδια.

Ο Ρίντλεϊ Σκοτ είναι έτοιμος για το πρώτο του γουέστερν. Και θα είναι τρομακτικό...

Κλασικά αριστουργήματα επιστημονικής φαντασίας, πολεμικές ταινίες, επικά fantasy, τεταμένα δράματα, ιστορικές περιπέτειες, γκανγκστερικά φιλμ, μέχρι και... κωμωδίες. Θα έλεγε κανείς ότι ο Ρίντλεϊ Σκοτ έχει δοκιμάσει τα πάντα στην καριέρα του μέχρι σήμερα. Και τώρα αισθάνεται έτοιμος για να εισβάλλει σε μια από τις ελάχιστες κινηματογραφικές περιοχές που δεν έχει εξερευνήσει έως τώρα: το γουέστερν. Και, μάλιστα, συνεργαζόμενος ξανά με τον σεναριογράφο Ντρου Γκόνταρντ, μετά την περσινή επιτυχία της «Διάσωσης».

Το σχέδιο του Σκοτ που προστίθεται στο ήδη φορτωμένο πρόγραμμά του θα βασίζεται στο γουέστερν μυθιστόρημα «Wraiths of the Broken Land» του Σ. Κρεγκ Ζάλερ. Μπορεί το όνομα να μη σας λέει κάτι, όμως ο συγγραφέας πραγματοποίησε πέρσι και το σκηνοθετικό του ντεμπούτο με το «Bone Tomahawk», ένα αδυσώπητο και αιματοβαμμένο υβρίδιο τρόμου και γουέστερν, με εξαιρετικές ερμηνείες από τους Κερτ Ράσελ και Ρίτσαρντ Τζένκινς, το οποίο έχει ήδη αποκτήσει cult φήμη και έβαλε τον δημιουργό του στη λίστα των ονομάτων που αξίζει να προσέξουμε.

Διαβάστε ακόμη: Ο Ρίντλεϊ Σκοτ θέλει να τον αφήσουμε ήσυχο να κάνει τα Alien του

Bone Tomahawk 1 Οι Ρίτσαρντ Τζένκινς και Κερτ Ράσελ σε σκηνή από το «Bone Tomahawk» του Σ. Κρεγκ Ζάλερ

Η υπόθεση του βιβλίου υπόσχεται «ένα γουέστερν που συνδυάζει νουάρ, τρόμο και ακραία βία στα ασιατικά πρότυπα», εκτυλίσσεται γύρω στα 1900 και παρακολουθεί τις απεγνωσμένες προσπάθειες δύο ανδρών και του πατέρα τους να σώσουν τις δύο αδελφές τους που έχουν πέσει θύματα απαγωγής και έχουν εξαναγκαστεί να γίνουν πόρνες.

Ο Σκοτ έχει εκφράσει και παλιότερα την επιθυμία του να διανύσει τα αφιλόξενα τοπία της Αγριας Δύσης, και τώρα ίσως ήρθε επιτέλους η στιγμή να κάνει την επιθυμία του πραγματικότητα. Εχοντας σαφώς πολύ πιο εμπορικές βλέψεις, είναι σχεδόν σίγουρο ότι η διασκευή του Σκοτ στο βιβλίο του Ζάλερ δεν θα φτάσει τα επίπεδα αγριότητας του «Bone Tomahawk» (το οποίο ενδέχεται να δούμε και στις ελληνικές αίθουσες μέσα στο καλοκαίρι, με τον τίτλο «Τσεκούρι από Κόκκαλο»). Ακόμη κι έτσι, όμως, κρίνοντας από το περιεχόμενο του μυθιστορήματος, το αποτέλεσμα ενδέχεται να αποτελέσει την πιο ωμή και βίαια ταινία στη φιλμογραφία του Σκοτ.

Διαβάστε ακόμη

Wraiths of the Broken Land