Buzz

Ο Ρίντλεϊ Σκοτ θέλει να τον αφήσουμε ήσυχο να κάνει τα Alien του

στα 10

Ο Ρίντλεϊ Σκοτ δε θέλει να μοιράζεται τα παιχνίδια του - ειδικά όταν πρόκειται για τα σίκουελ του δικού του «Alien».

Ο Ρίντλεϊ Σκοτ θέλει να τον αφήσουμε ήσυχο να κάνει τα Alien του

Ο Νιλ Μπλόμκαμπ το κατάλαβε μόνος του (ή και με λίγη πίεση) κι ανακοίνωσε ευθέως και λακωνικά ότι το δικό του «Alien» μπαίνει στο ράφι ώσπου ο Ρίντλεϊ Σκοτ να αναπτύξει και να ολοκληρώσει το «Alien: Paradise Lost». Και δεν υπάρχει κανένας λόγος ν' αναρωτιόμαστε αν ο Σκοτ έπαιξε ρόλο σ' αυτήν την απόφαση, γιατί το είπε μόνος του σε συνέντευξη στο IGN: «Προσπαθώ αυτό εδώ να το κρατήσω για τον εαυτό μου. Αφησα το άλλο Alien να μου φύγει - δεν έπρεπε... Προσπαθώ ν' αναγεννήσω το κτήνος και να το αφήσω για λόγο ελεύθερο γιατί επιστρέφω στο τέλος του "Alien 1".»

Διαβάστε ακόμη: Ο Ρίντλεϊ Σκοτ διαλέγει τις πέντε αγαπημένες του ταινίες επιστημονικής φαντασίας!

Προφανώς ο Ρίντλεϊ Σκοτ δεν ακολουθεί το παράδειγμα του Τζορτζ Λούκας που, με το αζημίωτο, άφησε τα «Star Wars» να πάρουν το δρόμο τους. Αντίθετα, μοιάζει η συνέχεια της ιστορίας του πλάσματός του, όπως την υλοποίησαν ο Τζέιμς Κάμερον, Ντέιβιντ Φίντσερ και Ζαν-Πιερ Ζενέ, πόσω μάλλον η παρένθεση του «Predator», άφησαν τον Ρίντλεϊ Σκοτ απογοητευμένο και προστατευτικό. Ετσι, ο Ρίντλεϊ Σκοτ δηλώνει ότι θα υπάρξει μια σειρά από σίκουελ, ώσπου το σύμπαν του «Προμηθέα» να συνδεθεί μ' εκείνο του «Alien», όπως ήταν και το αρχικό σχέδιο απ' όταν ο «Προμηθέας» τιτλοφορούνταν «Alien Zero». Σύμφωνοι, εδώ είμαστε και περιμένουμε.

Εν τω μεταξύ ο Ο Ρίντλεϊ Σκοτ ανακοινωσε ότι η επόμενη ταινία του θα λέγεται τελικά «Alien: Covenant». Αυτό θα είναι το δεύτερο μέρος της prequel τριλογίας που ξεκίνησε με το «Προμηθέας». Με προορισμό έναν απομακρυσμένο πλανήτη σε ένα μακρινό σημείο του γαλαξία, το πλήρωμα του αποικιακού πλοίου Covenant νομίζει ότι ανακαλύπτει έναν αχαρτογράφητο παράδεισο, αλλά στην πραγματικότητα πρόκειται για έναν σκοτεινό, επικίνδυνο κόσμο – ο μόνος κάτοικος του οποίου είναι ο «συνθετικός» Ντέιβιντ (Μάικλ Φασμπέντερ), επιζών της καταδικασμένης αποστολής Προμηθέας.

Διαβάστε ακόμη: