Buzz

O Νιλ Μπλόμκαμπ θα αγνοήσει το «Alien 3» και το «Alien Resurrection» και θα πιάσει την ιστορία σχεδόν από την αρχή!

στα 10

Ο Νιλ Μπλόμκαμπ λύνει τις απορίες για το πέμπτο «Alien», δηλώνοντας πως θα αγνοήσει παντελώς τις ταινίες του Ντέιβιντ Φίντσερ και του Ζαν - Πιερ Ζενέ.

O Νιλ Μπλόμκαμπ θα αγνοήσει το «Alien 3» και το «Alien Resurrection» και θα πιάσει την ιστορία σχεδόν από την αρχή!

«Θέλω αυτή η ταινία να είναι κυριολεκτικά το γενετικό δίδυμο του "Aliens", οπότε θα έχουμε το "Alien", το "Aliens" και αυτήν εδώ την ταινία. Θα είναι ένας φροϋδικός εφιάλτης. Αυτό το στοιχείο για μένα είναι τόσο γοητευτικό, το να προσπαθήσεις να τοποθετήσεις τους θεατές στην άκρη της καρέκλας τους όλη την ώρα με ένα παραδοσιακό φιλμ τρόμου τύπου "ένα τέρας σε παρακολουθεί στον σκοτεινό διάδρομο". Και αν αναμείξεις τον κύκλο της ζωής και τα στοιχεία του σύμπαντος του "Alien", τότε αυτό για μένα μοιάζει με μια πυριτιδαποθήκη δημιουργικότητας.»

Σε συνέντευξή του για την προώθηση του «Chappie», ο Νιλ Μπλόμκαμπ έκανε τη χάρη στους φανατικούς του «Alien» και δήλωσε τις προθέσεις του σχετικά με το πολυαναμενόμενο πέμπτο μέρος της σειράς που έχει αναλάβει και επίσημα. Ταυτόχρονα, επιβεβαιώθηκε η συμμετοχή της Σιγκούρνι - Ρίπλεϊ - Γουίβερ στο φιλμ, με την ίδια να δηλώνει ενθουσιασμένη: «Είμαι πολύ ευχαριστήμενη που το κάνουμε αυτό. Νομίζω πως είναι μια εξαιρετική σειρά ταινιών και της αξίζει ένα σωστό φινάλε. Νομίζω πως οι φανατικοί θαυμαστές θα το λατρέψουν και ελπίζω να πάνε όλα καλά.»

Ο Μπλόμκαμπ ξεκαθάρισε επαναλαμβάνοντας πως δεν θα δούμε την Ρίπλεϊ ως κλώνο (όπως ήταν στο «Alien Resurrection» του Ζαν-Πιερ Ζενέ), δίνοντας τη χαριστική βολή στο μύθο των δύο τελευταίων φιλμ της σειράς που παραμένουν αμφιλεγόμενα ακόμη και από τους φανατικούς, ενώ δεν αναφέρθηκε καθόλου στην επιθυμία του Λούις Σι Κέι να πεθάνει από φρικτό θάνατο στο πέμπτο μέρος του «Alien».

Alien Neil Blomkamp 607

Στις αρχές Ιανουαρίου ο Νιλ Μπλόμκαμπ (ο συναρπαστικός δημιουργός του «District 9») είχε αποκαλύψει μια σειρά από προσχέδια που είχε φτιάξει για ένα πιθανό σίκουελ του «Alien» που δεν έγινε ποτέ - δείτε τα εδώ.

Ο θόρυβος που ξέσπασε ήταν δικαιολογημένος, αφού ο Μπλόμκαμπ μοιάζει ιδανική επιλογή για να συνεχίσει το σύμπαν των «Alien» και ταυτόχρονα να εμπνεύσει εμπιστοσύνη στη Σιγκούρνι Γουίβερ η οποία είχε δηλώσει ότι θα επιστρέψει στη saga μόνο αν «εγκρίνει» τον σκηνοθέτη του πέμπτου φιλμ. Η συνεργασία της με τον Μπλόμκαμπ στο επερχόμενο «Chappie», φαίνεται πως ήταν αρκετή: «Μιλούσα με τη Σιγκούρνι Γουίβερ όσο καιρό γυρίζαμε το "Chappie" κι οι κουβέντες μας πυροδότησαν ένα μάτσο σκέψεις στο μυαλό μου - αρχικά είχα μια ιδέα που δε συμπεριλάμβανε τη Σιγκούρνι, μια ιδέα διαφορετική. Αλλά πέρασα τόσο χρόνο μαζί της στο γύρισμα και σκέφτηκα, ρε συ, αυτό θα μπορούσε να είναι στ' αλήθεια ενδιαφέρον.»

Αναρωτιόμαστε πόσο ευγενικές είναι οι δηλώσεις του Μπλόμκαμπ απέναντι στον Ντέιβιντ Φίντσερ και τον Ζαν-Πιερ Ζενέ για τα (ελαφρώς) παρεξηγημένα τρίτο και τέταρτο μέρος της saga του «Alien». Ο Φίντσερ πάντως δεν θέλει να ξέρει, οπότε δεν νομίζουμε πως θα πάρει θέση στο debate...

Διαβάστε ακόμη: