Buzz

H Σιγκούρνι Γουίβερ θέλει ένα πέμπτο «Alien»

στα 10

Μιλώντας στο Hero Complex Film Festival, μετά από μια τιμητική εκδήλωση και προβολή του «Alien» του Ρίντλεϊ Σκοτ και του «Aliens» του Τζέιμς Κάμερον, η Σιγκούρνι Γουίβερ δήλωσε κατηγορηματικά πως η ιστορία της Ρίπλεϊ στο «Alien» δεν έχει τελειώσει ακόμη...

H Σιγκούρνι Γουίβερ θέλει ένα πέμπτο «Alien»

«Υπάρχει ακόμη ιστορία που πρέπει να ειπωθεί, αλλά δεν ξέρω πως να το κάνω.»

Με αυτά τα λόγια, η Σιγκούρνι Γουίβερ εξέφρασε κατηγορηματικά την επιθυμία της για ένα πέμπτο «Alien», αλλά και τις αμφιβολίες της για το ποιος σκηνοθέτης θα μπορούσε να συνεχίσει την ιστορία της Ρίπλεϊ, μετά από τέσσερις ταινίες και ένα μύθο που μοιάζει να διαρκεί ακόμη πιο δυνατός και από τα ουρλιαχτά που κανείς δεν ακούει στο διάστημα.

«Δεν νομίζω ότι το Alien ανήκει στη Γη, πράγμα που φοβόμουν ότι θα ήταν η εξέλιξή του αν συνεχίζαμε την ιστορία του. Νομίζω ότι πρέπει να διαδραματίζεται σε αθέατες πλευρές του σύμπαντος όπου κανένας λογικός άνθρωπος δεν θα τολμούσε ποτέ να πάει. Υπάρχουν πολλοί λίγοι σκηνοθέτες που μπορώ να σκεφτώ και που θα μπορούσα να εμπιστευτώ για να το κάνουν. Νομίζω ότι υπάρχει η επιθυμία σε συγκεκριμένες ομάδες φανατικών για ένα φινάλε της ιστορίας εκεί ακριβώς που την αφήσαμε και που νιώθω υπεύθυνη επειδή ήταν δική μου απόφαση. Δεν ήθελα να κάνω την τέταρτη και την πέμπτη ταινία μαζί, τόσο βιαστικά. Χρειάζεσαι χρόνο για να αφήσεις τα πράγματα να καταλαγιάσουν, οπότε μπορώ πια να φανταστώ μια κατάσταση όπου τουλάχιστον θα μπορούσαμε να πούμε το τέλος της ιστορίας. Θα ήμουν πολύ ικανοποιημένη αν συνέβαινε αυτό, αν και δεν έχω κάνει τίποτα προς αυτήν την κατεύθυνση. Ξέρω σίγουρα πως υπάρχουν πολλοί νέοι σκηνοθέτες που ενδιαφέρονται να αναλάβουν μια τέτοια ταινία, οπότε πρέπει απλά να δούμε τι μπορεί να συμβεί...»

2 H Σιγκούρνι Γουίβερ στο «Alien» του Ρίντλεϊ Σκοτ (1979)

«Ο κόσμος νιώθει πολύ κοντά με τη Ρίπλεϊ, κυρίως λόγω της ηθικής της πυξίδας και επειδή με κάποιο τρόπο είναι πολύ επίμονη. Δεν μπορεί παρά να σώσει την ανθρωπότητα... Νομίζω ότι είναι κάτι που αγγίζει τον κόσμο. Το ότι είναι κάποια στην οποία μπορείς να βασιστείς όταν όλα είναι ένα χάος.»

«Στην αρχή είχα αμφιβολίες για το ρόλο αλλά και την ταινία. Αν διαβάσεις απλά το σενάριο ήταν βασικά κάτι σαν το "Ten Little Indians" και το τέρας ήταν απλά ένα τέρας. Φαντάστηκα μια μεγάλη χλαπάτσα από κίτρινο τζελ να κινείται ανάμεσά μας. Στο πρώτο ραντεβού μου με τον Ρίντλεϊ, έβγαλε και μου έδειξε τα υπέροχα σχέδια του X.Ρ. Γκίγκερ. Αυτός ήταν ένας από τους βασικούς λόγους για τους οποίους μιλάμε ακόμη γι' αυτήν την ταινία. Τα σχέδια του Γκίγκερ είναι τόσο μοναδικά ενοχλητικά και το όραμα του Κάρλο Ραμπάλντι για το Αλιεν - ήθελα να είμαι μέρος αυτού του πρότζεκτ γιατί ήταν κάτι που δεν είχα ξαναδεί ποτέ στη μεγάλη οθόνη.»

Αναμένουμε...

Διαβάστε ακόμη: