Industry

Ψάχνετε για σπίτι; Γιατί όχι μια ολόκληρη πόλη, βγαλμένη από το «Hunger Games»;

στα 10

Ο ιδιοκτήτης της πόλης όπου γυρίστηκε η Περιοχή 12 του «Hunger Games» είναι έξαλλος με την πολυκοσμία κι αποφάσισε να την πουλήσει!

Ψάχνετε για σπίτι; Γιατί όχι μια ολόκληρη πόλη, βγαλμένη από το «Hunger Games»;
Το μπακάλικο του Henry River Mill Village μεταμορφώθηκε στο φούρνο της οικογένειας Μέλαρκ

Στο σύμπαν του «Hunger Games», η Κάτνις, ο Πίτα και ο Γκέιλ μεγάλωσαν στην Περιοχή 12 της Πάνεμ. Για την ακρίβεια… «μεγάλωσαν» σε μια εγκαταλελειμένη πόλη της Βόρειας Καρολίνας, το Henry River Mill Village, μια περιοχή όπου παλιά ήταν γεμάτη βαμβακοφυτείες και εργοστάσια επεξεργασίας νημάτων. Η βιομηχανία σταμάτησε να λειτουργεί τη δεκαετία του ’60 και μέχρι το 1987 είχε φύγει κι ο τελευταίος κάτοικος, αφήνοντας την πόλη να μοιάζει με φάντασμα. Το μεγαλύτερο εργοστάσιο κάηκε το 1977, αλλά τα υπόλοιπα κτίρια, καμιά εικοσαριά, συμπεριλαμβανομένου του τοπικού μπακάλικου που στην ταινία μετατράπηκε στον φούρνο των γονιών του Πίτα Μέλαρκ διατηρούνται ακόμα.

Ο ιδιοκτήτης της πόλης – όχι ασυνήθιστο στην Αμερική – έχει αποφασίσει να την πουλήσει ολόκληρη για ενάμισι εκατομμύριο δολλάρια! Ο Γουέιντ Σέπερντ, 83 χρόνων σήμερα, έχει κουραστεί, όπως λέει, από την πολυκοσμία τον τελευταίο καιρό: «έρχονται πάρα πολλοί επισκέπτες, μέρα – νύχτα, φτάνουν με τ’ αυτοκίνητά τους, βγάζουν φωτογραφίες, περπατούν από ‘δω κι από ‘κει, μ’ έχει βομβαρδίσει ο κόσμος!»

Οι fans των βιβλίων και της ταινίας δεν επισκέπτονται απλώς το Henry River Mill Village: μια εταιρεία που λέγεται «Hunger Games Fan Tours» διοργανώνει ημερήσιες εκδρομές στην περιοχή όπου γυρίστηκε η ταινία, έναντι 79 δολλαρίων, ή 389 δολλαρίων για ένα ολόκληρο σαββατοκύριακο με διαμονή. Οι επισκέπτες, εκτός από τη βόλτα τους, κάνουν και μαθήματα τοξοβολίας, καμουφλάζ, μαθαίνουν ν’ ανάβουν φωτιά και να σημαδεύουν με σφεντόνα, όλα πολύτιμα εφόδια για μια ζωή… στην Πάνεμ.

Το «Hunger Games» γυρίστηκε εξολοκλήρου στην Πολιτεία της Βόρειας Καρολίνας. Η μεγαλύτερη πόλη, η Σάρλοτ, μεταμορφώθηκε από την παραγωγή σε Κάπιτολ και σε ολόκληρη την Πολιτεία έγινε μια επένδυση περίπου 60 εκ. δολλαρίων, ενώ δόθηκε δουλειά σε 5.000 άτομα. Στο σίκουελ της τριλογίας, το «Catching Fire», υπάρχουν πολλές ακόμα σκηνές που εκτυλίσσονται στην Περιοχή 12, οπότε η παραγωγή είναι πρόθυμη να επιστρέψει στα ίδια λημέρια. Πράγμα που κάνει τον κύριο Σέπερντ ακόμα πιο πρόθυμο να ξεφορτωθεί την πόλη του, με το αζημίωτο!