Industry

Πρώτα τερμάτισαν τα «Αυτοκίνητα 2» στο αμερικανικό box-office

στα 10

Μπορεί η κριτική να ανακήρυξε τα «Αυτοκίνητα 2» ως τη «χειρότερη» στιγμή της Pixar, ο Κεραυνός ΜακΚουίν, όμως, απέδειξε πως the winner takes it all...

Πρώτα τερμάτισαν τα «Αυτοκίνητα 2» στο αμερικανικό box-office

Με 68 εκ. δολ. εισπράξεις το Σαββατοκύριακο, τα «Αυτοκίνητα 2» έγιναν το 12ο στη σειρά νούμερο ένα της Pixar στα αμερικανικά ταμεία, ξεπερνώντας ακόμη και το άνοιγμα των πρώτων «Cars», που το 2006 είχαν συγκεντρώσει 60 εκ. δολ. σε εισπράξεις.

Το άνοιγμα των «Αυτοκινήτων 2» είναι το τέταρτο καλύτερο άνοιγμα Ιουνίου και το πέμπτο καλύτερο για την Pixar (πίσω από τα 110.3 εκ. δολ. του «Toy Story 3», τα 70.5 εκ. δολ. των «Απίθανων», τα 70.3 εκ. δολ. του «Ψάχνοντας το Νέμο» και τα 68.1 εκ. δολ. του «Ψηλά στον Ουρανό»).

40 τοις εκατό των εισπράξεων προήλθε από τις τρισδιάστατες αίθουσες, επιβεβαιώνοντας για ακόμη μια φορά την πτώση του 3D (μετά τα χλιαρά ανοίγματα των τέταρτων «Πειρατών της Καραϊβικής», του «Kung Fu Panda 2» και του «Green Lantern») ενώ οι αναλυτές αμφιβάλλουν πως οι συνολικές εισπράξεις της ταινίας στην Αμερική θα καταφέρουν να ξεπεράσουν τα 244.1 εκ. δολ. των πρώτων «Αυτοκινήτων».

Στις υπόλοιπες θέσεις του box - office, η Κάμερον Ντίαζ απέδειξε πως όταν είναι κακιά πουλάει περισσότερο, δίνοντας στο «Βad Teacher» ένα εντυπωσιακό άνοιγμα του ύψους των 31 εκ. δολ., ενώ στην τρίτη θέση το «Green Lantern» συγκέντρωσε 18.5 εκ. δολ. με πτώση 65 τοις εκατό από την πρώτη του εβδομάδα.

Την ίδια στιγμή, το «Midnight in Paris» του Γούντι Αλεν είχε την μικρότερη πτώση από όλες τις ταινίες προηγούμενων εβδομάδων και με 4.5 εκ. δολ. εισπράξεις έφτασε το σύνολο των 28.6 εκ. δολ. μέσα σε 38 ημέρες, ξεπερνώντας έτσι και το «Vicky Cristina Barcelona» αλλά και το «Match Point». Υπολογίζεται ότι το «Midnight in Paris» θα τερματίσει τέταρτο πιο εμπορικό φιλμ στην ιστορία του δημιουργού του πίσω από τα « Μανχάταν», «Νευρικός Εραστής» και οι «Χάνα και οι Αδερφές της».