Industry

Πρώτο το «Green Lantern» στο αμερικανικό box-office

στα 10

Γεγονός που δεν προκάλεσε έκπληξη στους αναλυτές, οι οποίοι ωστόσο θεωρούν το άνοιγμα του αρκετά χαμηλό για να ισοφαρίσει τα 200 εκ. δολ. που αποτελούν το budget του συν άλλα 100 εκ. δολ. που ξοδεύτηκαν για την προώθηση του.

Πρώτο το «Green Lantern» στο αμερικανικό box-office

Οι πρώτοι υπολογισμοί θέλουν το «Green Lantern» να μην ξεπερνάει συνολικά τα 200 εκ. δολ. στην Αμερική, κυρίως λόγω του κακού έως ανύπαρκτου word of mouth που έχει η ταινία αλλά και λόγω των μετρήσεων που θέλουν το ημερήσιο σύνολο της ταινίας να πέφτει από την Παρασκευή προς το Σάββατο κατά 22% και από το Σάββατο μέχρι την Κυριακή κατά 15%.

Οι κυριότεροι λόγοι του μετριοπαθούς ανοίγματος της ταινίας (52.7 εκ. δολ) οφείλονται κατά τους ειδικούς στο γεγονός πως η Warner Bros. δεν αντιμετώπισε τον πράσινο ήρωα της ως λανσάρισμα αλλά ως σίκουελ, χωρίς να διαθέτει μεγάλους σταρ που θα τραβήξουν τον κόσμο και χωρίς να πληροφορήσει ικανά το κοινό για την ιστορία του «Green Lantern». Επιπρόσθετα, η ταινία έμοιαζε να απευθύνεται μόνο στα αγόρια (και από αυτά μόνο στους φαν του κόμικ), αποκλείοντας ολοκληρωτικά το γυναικείο κοινό.

Την ίδια στιγμή, το «Green Lantern» χρεώνεται ως το μεγαλύτερο άνοιγμα ταινίας του Μάρτιν Κάμπελ (ξεπερνώντας το «Casino Royale» που είχε κάνει 40.8 εκ. δολ.) και φυσικά του Ράιαν Ρείνολντς, ο οποίος μοιάζει να είναι και ο μόνος κερδισμένος του τριημέρου.

Ούτε το 3D έδειξε να βοηθάει, αφού μόνο το 45% των εισπράξεων της ταινίας προήλθαν από τις τρισδιάστατες αίθουσες, επιβεβαιώνοντας το φόβο των στούντιο για την πτώση του νέου μέσου.

Αναλυτικά η πρώτη πεντάδα του αμερικανικού box - office έχει ως εξής:

  1. Green Lantern (Warner Bros.) 52.7 εκ. δολ
  2. Super 8 (Paramount) 21.25 εκ. δολ (σύνολο 72.8 εκ. δολ.)
  3. Mr. Popper's Penguins (Fox) 18.2 εκ. δολ.
  4. Χ-Men: Η Πρώτη Γενιά (Fox) 11.5. εκ. δολ (σύνολο 119.9 εκ. δολ.)
  5. The Hangover 2 (Warner Bros.) 9.6 εκ.δολ. (σύνολο 232.7 εκ. δολ.)