Industry

Τρισδιάστατη... κρίση στα box office

στα 10

Το 3D δεν πουλάει. Ή τουλάχιστον δεν εξαργυρώνει τον ντόρο που δημιουργήθηκε γύρω από αυτό. Τα αποτελέσματα έρευνας που μελέτησε τα εισιτήρια του «Green Lantern» και την προπώληση του «Χάρι Πότερ και οι Κλήροι του Θανάτου» έδειξαν ότι το 2D έχει το καθαρό προβάδισμα.

Τρισδιάστατη... κρίση στα box office
Σνόμπαραν οι θεατές τις 3D προβολές του «Green Lantern», κόβοντας εισιτήρια για τη δισδιάστατη παραδοσιακή εκδοχή της ταινίας.

Μετά από μία καμπάνια-φαινόμενο, η προπώληση των εισιτηρίων του «Χάρι Πότερ και οι Κλήροι του Θανάτου» βρίσκεται ήδη στο ΤΟΡ 5 των πωλήσεων. Υπάρχει όμως μία μικρή έκπληξη: πρόκειται για τις κανονικές παραστάσεις, κι όχι τις 3D. Τα 3D εισιτήρια δεν είναι καν στο ΤΟΡ 10.

Μία ανάλογη μελέτη και ανάλυση του τι συνέβη με την έξοδο του «Green Lantern» δείχνει ακριβώς τα ίδια αποτελέσματα: η δισδιάστατη, «παραδοσιακή» εκδοχή ήταν σαφώς πολύ πιο επιτυχημένη από τα εισιτήρια των τρισδιάστατων προβολών.

Ο ειδικός αναλυτής Ρίτσαρντ Γκρίνφιλντ μιλάει για κούραση της αγοράς. «Συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι οι αμερικανοί καταναλωτές έχουν απηυδήσει από τον καταιγισμό 3D ταινιών από τα στούντιο του Χόλιγουντ, όπως επίσης κι από τις εξωφρενικές τιμές των εισιτηρίων. Τέλος, το γεγονός ότι τα γυαλιά απομονώνουν το θεατή στη σκοτεινή αίθουσα, φαίνεται ότι έχει επηρεάσει σημαντικά το βαθμό απόλαυσης της ταινίας!»

Αυτή η έρευνα έρχεται λοιπόν να επιβεβαιώσει τις φωνές αντίρρησης απέναντι στην παντοκρατία του 3D. Ανατροπή για τα στούντιο του Χόλιγουντ πάντως. Αναμένουμε τις πολύ ενδιαφέρουσες εξελίξεις και το πόσο θα επηρεάσουν τις προγραμματισμένες μελλοντικές παραγωγές.