Industry

Προσεχώς: Ποιες ταινίες θα κάνουν πρεμιέρα την Πέμπτη, 9 Μαρτίου

στα 10

Σημειώστε από τώρα ποιες ταινίες θα βγουν στις κινηματογραφικές αίθουσες την Πέμπτη και κάντε πρόγραμμα!

Flix Team
Προσεχώς: Ποιες ταινίες θα κάνουν πρεμιέρα την Πέμπτη, 9 Μαρτίου

Πρόεδροι που εξαφανίζονται, μούμιες που εμφανίζονται, serial killer που μετακομίζουν στην Νέα Υόρκη, ένας φυλακισμένος σκηνοθέτης που κάνει ταινίες όπως μπορεί, ο Γουίλεμ Νταφόε εγκλωβισμένος σε πολυτελές ρετιρέ της Νέας Υόρκης - δεν θα λείψουν οι επιλογές για να δεις ταινία κι αυτή την εβδομάδα!

Αναζητήστε στον κινηματογραφικό οδηγό του Flix όλες τις ταινίες που παίζονται ήδη στις αίθουσες, αυτές που έρχονται και για τις οποίες ανυπομονούμε περισσότερο, το τοπ-5 του Flix από τις νέες ταινίες της εβδομάδας και ώρες προβολών στις αίθουσες Αθήνας, Θεσσαλονίκης και ολόκληρης της Ελλάδας!

Inside

«Inside» του Βασίλη Κατσούπη

Ενας ληστής έργων τέχνης εισβάλει σε ένα μοντέρνο ρετιρέ στο Μανχάταν για να κλέψει πίνακες ανεκτίμητης αξίας. Το ρίσκο είναι μικρό: ο ιδιοκτήτης δεν μένει εκεί - χρησιμοποιεί το διαμέρισμα, μόνο όταν επισκέπτεται την Νέα Υόρκη, λίγες φορές το χρόνο. Είναι συλλέκτης όμως και μόνο οι Εγκον Σίλε του κοστίζουν μια περιουσία. Ο ληστής περιηγείται στο διαμέρισμα γοργά και ικανά: είναι μάλλον κάτι που έχει ξανακάνει, με ταλέντο κι επιδεξιότητα. Μόνο που αυτή τη φορά, κάτι πάει στραβά. Το σύστημα συναγερμού ενεργοποιείται, κλειδώνει αυτόματα κάθε έξοδο και τον παγιδεύει στο πολυτελές penthouse. Η παροχή νερού κόβεται, τα τηλέφωνα δεν λειτουργούν, το ψυγείο έχει ελάχιστες προμήθειες, ενώ με το βραχυκύκλωμα κι ο θερμοστάτης μπλοκάρει σε υψηλές θερμοκρασίες. Κάπως έτσι, ένας άνθρωπος βρίσκεται κλειδωμένος με υποτυπώδες φαγητό, χωρίς νερό, στους 40 βαθμούς ενός χρυσού κλουβιού. Κανείς δεν ξέρει ότι είναι εκεί, κανείς δεν τον βλέπει από τις μεγάλες τζαμαρίες, κανείς δεν πρόκειται να έρθει να του ανοίξει την πόρτα.

Scream VI

«Scream VI των Ματ Μπετινέλι-Ολπιν & Τάιλερ Τζίλετ

Μετά το τελευταίο μακελειό στο Woodsboro, οι τέσσερις επιζώντες κάνουν μία καινούρια αρχή στη Νέα Υόρκη, μακριά από τον Ghostface. Ή τουλάχιστον έτσι θέλουν να πιστεύουν, καθώς ο serial killer τους ακολουθεί στην μεγαλύτερη μητρόπολη του κόσμου και σκορπίζει τρόμο...

Πιστό στον αυτοσαρκασμό και στην πλούσια κληρονομιά του, η ταινία «Scream VI» συμπληρώνει το ευρηματικό franchise, μεταφέρει την αιμοσταγή δράση στη Νέα Υόρκη.

No Bears

«Αρκούδες δεν Υπάρχουν» (No Bears) του Τζαφάρ Παναχί

Ενα ζευγάρι Ιρανών που βρίσκεται παράνομα στην Τουρκία, επιτέλους κατορθώνει να αποκτήσει τα πλαστά διαβατήρια που θα τους επιτρέψουν να εγκαταλείψουν την χώρα, Γρήγορα όμως ανακαλύπτεις πως αυτό που παρακολουθείς, δεν είναι παρά τα γυρίσματα μιας ταινίας, που ο Τζαφάρ Παναχί ενορχηστρώνει από μακριά, από ένα χωριό στα σύνορα του Ιράν με την Τουρκία, όπου έχει μετακομίσει προκειμένου να είναι όσο πιο κοντά μπορεί στο συνεργείο και τους πρωταγωνιστές του.

O Τζαφάρ Παναχί εξακολουθεί να κάνει σινεμά με λόγο ύπαρξης.

Vanished President

«Η Εξαφάνιση του Προέδρου» (Le Tigre et le President) του Ζαν-Μαρκ Περφίτ

  1. Ενάντια σε κάθε πιθανότητα, ο Πολ Ντεσανέλ, ένας ιδεαλιστής άγνωστος στο ευρύ κοινο, εκλέγεται Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας. Τα πρώτα του βήματα στην εξουσία είναι εντυπωσιακά, κάνοντας μερικές τολμηρές προτάσεις: κατάργηση της θανατικής ποινής, δικαίωμα ψήφου στις γυναίκες! Όμως, ο κυνισμός του πολιτικού κόσμου, τα θεσμικά παιχνίδια και η αγριότητα των ΜΜΕ βρίσκονται απέναντί του.

Ενα βράδυ, πέφτει από το τρένο και εξαφανίζεται…

Ολος ο κόσμος αναρωτιέται: Τι απέγινε ο Γάλλος Πρόεδρος;

Μία γαλλική κωμωδία για όσους ρομαντικούς διεκδικούν την εξουσία για να αλλάξουν τον κόσμο. Ποιος θα το επέτρεπε αυτό; Κανείς. Οπότε θα... εξαφανιστούν.

Αντιγόνη

«Αντιγόνη» (Antigone) της Σοφί Ντεράπ

Η Αντιγόνη, άριστη μαθήτρια και πρότυπο πολίτη, παραβαίνει τον νόμο, βοηθώντας τον αδερφό της να δραπετεύσει από τη φυλακή. Καθώς ο κλοιός στενεύει διαρκώς γύρω της, αυτή ορθώνει το ανάστημά της απέναντι στις αρχές: την αστυνομία, τη δικαιοσύνη, το σωφρονιστικό σύστημα, αλλά και στον πατέρα του φίλου της, του Αίμονα. Η σθεναρή άρνηση της Αντιγόνης να συμβιβαστεί και να καταπνίξει το προσωπικό περί δικαίου αίσθημα κερδίζει την υποστήριξη των συνομηλίκων της, οι οποίοι κινητοποιούνται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και σε πολύχρωμες διαδηλώσεις. Απορρίπτοντας μια πρόταση που θα εξασφάλιζε το δικό της μέλλον, η Αντιγόνη επιλέγει την αγάπη και την αφοσίωση στην οικογένειά της, μια οικογένεια μεταναστών.

Μεταφορά της τραγωδίας του Σοφοκλή στη σύγχρονη πραγματικότητα.

the ritual killer

«Τελετουργία Θανάτου» (The Ritual Killer) του Τζορτζ Γκάλο

Μην μπορώντας να ξεπεράσει τον θάνατο της κόρης του, ο ντετέκτιβ Μπόιντ (Κόουλ Χάουζερ) ταξιδεύει από τις ΗΠΑ μέχρι την Ευρώπη στα ίχνη ενός κατά συρροή δολοφόνου, που σκοτώνει τα θύματα του με μία απάνθρωπη και αποτρόπαια τελετουργία μαύρης μαγείας. Ο μόνος που μπορεί να τον βοηθήσει είναι ο καθηγητής Μάκλς (Μόργκαν Φρίμαν), ένας ανθρωπολόγος που κρύβει ένα ανείπωτο μυστικό. Η γραμμή ανάμεσα στη λογική και την παράνοια λεπταίνει καθώς ο Μπόιντ βυθίζεται όλο και πιο βαθιά στον κόσμο του νοσηρού δολοφόνου...

mummies

«Οι Μούμιες» (Mummies) του Χουάν Χεσούς Γκαρσία Γκαλότσα

Στη γεμάτη μουσική και τραγούδι animation κωμωδία, τρεις μούμιες θα ταξιδέψουν από τα έγκατα της Αιγύπτου μέχρι το σύγχρονο Λονδίνο, για να ανακτήσουν ένα κλεμμένο δαχτυλίδι, αλλά και να έρθουν σε επαφή με έναν άγνωστο κόσμο, τον δικό μας σύγχρονο κόσμο. Θα κυκλοφορήσει μεταγλωττισμένη στα ελληνικά.

i have electric dreams

«Εχω Ηλεκτρισμένα Ονειρα» της Βαλεντίνα Μαρτέλ

Ο Χρυσός Αλέξανδρος στο 63ο Διεθνές Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, ένα ηλεκτρισμένο ντεμπούτο από την Κόστα Ρίκα που μελετά τη σχέση πατέρα-κόρης, του πρώτου ανδρικού μοντέλου που μια γυναίκα γνωρίζει στη ζωή της.

Αναζητήστε στον κινηματογραφικό οδηγό του Flix όλες τις ταινίες που παίζονται ήδη στις αίθουσες, αυτές που έρχονται και για τις οποίες ανυπομονούμε περισσότερο, το τοπ-5 του Flix από τις νέες ταινίες της εβδομάδας και ώρες προβολών στις αίθουσες Αθήνας, Θεσσαλονίκης και ολόκληρης της Ελλάδας!