Κάτω από τη γη, σε μία μυστική πόλη, κατοικούν οι μούμιες της Αρχαίας Αιγύπτου. Τρεις από αυτές, μία πριγκίπισσα, ένας πρώην ηνίοχος, ο μικρός του αδελφός και το κροκοδειλάκι του, ξεκινούν μια μεγάλη περιπέτεια. Βρίσκονται άθελά τους στην επιφάνεια του σύγχρονου κόσμου, στο Λονδίνο, αναζητώντας ένα πολύτιμο, αρχαίο δαχτυλίδι της Βασιλικής Οικογένειας, που έχει κλέψει ένας φιλόδοξος, πονηρός αρχαιολόγος.

Ο Ισπανός σκηνοθέτης Χουάν Χεσούς Γκαρσία Γκαλότσα ξεθάβει όλα τα μυστικά της τυπικής φόρμουλας ενός animation για μικρά παιδιά: το μάτι να θαμπώνει από την περιπέτεια, το ποπ κορν να κατεβαίνει με το ανάλαφρο χιούμορ, η δράση να διακόπτεται με λίγο τραγούδι, η ιστορία να κατοικείται από σχηματικούς χαρακτήρες - ένας τυπικός κακός, ένας κλισέ αστείος- ενώ στο τέλος μένει κι ένα κλασικό μήνυμα για την αξία της οικογένειας.

Κάτι τέτοιο είναι σύνηθες, ελάχιστα animation πρωτοτυπούν, προσφέροντας κάτι περισσότερο. Η θεματολογία όμως της Αρχαίας Αιγύπτου θα μπορούσε να είχε κάνει τη διαφορά. Ο Γκαλότσα στα χέρια του έχει ένα ιδιαίτερο θέμα και θα μπορούσε να το αναπτύξει, ανασκάπτοντας θησαυρούς από την αρχαιότητα και αποκαλύπτοντας υπέροχες κουλτούρες, εκείνος παραδίδει κάτι πρώτου επιπέδου, διεκπεραιωτικό, ένα παιδικό animation που μένει στην επιφάνεια και δεν πάει πιο βαθιά.

Θα μάς μείνει η Πριγκίπισσα Νέφερ να τραγουδά το «Walk Like an Egyptian» των Bangles.