Industry

Προσεχώς: Ποιες ταινίες θα κάνουν πρεμιέρα την Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου

στα 10

11 νέες ταινίες στη διάθεσή σας από την ερχόμενη Πέμπτη. Διαβάστε αναλυτικά, δείτε τρέιλερ, κάντε πρόγραμμα!

Προσεχώς: Ποιες ταινίες θα κάνουν πρεμιέρα την Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου

Ακάθεκτος ο βομβαρδισμός ταινιών στις αίθουσες και αυτή την εβδομάδα με 11 νέες επιλογές.

Το πολιτικό σινεμά κυριαρχεί με το «Καμία Αλλη Γη» το ντοκιμαντέρ Παλαιστίνιων και Ισραηλινών ακτιβιστών να πρωτοστατεί, όπως επίσης και το αντίστοιχο για την οδύσσεια ανθρωποκυνηγητού του Τζούλιαν Ασάνζ, «The Trust Fall: Julian Assange», το οποίο γυρίστηκε πριν την πρόσφατη θριαμβευτική απελευθέρωσή του. Πολιτικό (και μάλιστα υψίστης σημασίας λόγω προεκλογικού timing) και το «The Apprentice» που αφηγείται την άνοδο του νεαρού τότε Ντόναλντ Τραμπ στην real-estate μπίζνα της Νέας Υόρκης ρίχνει άπλετο φως στα «υλικά» που έπλασαν έναν αδίστακτο νάρκισσο.

Ομως στις επιλογές μας πρωταγωνιστεί και το και σινεμά της Ανατολής, και οι ερωτικές ιστορίες που διαπερνούν το χρόνο, και σίκουελ ταινιών τρόμου και ευφάνταστα παιδικά animation για τους μικρούς φίλους.

Διαβάστε αναλυτικά και κάντε πρόγραμμα!

Αναζητήστε στον κινηματογραφικό οδηγό του Flix όλες τις ταινίες που παίζονται ήδη στις αίθουσες, αυτές που έρχονται και για τις οποίες ανυπομονούμε περισσότερο, το τοπ-5 του Flix από τις νέες ταινίες της εβδομάδας και ώρες προβολών στις αίθουσες Αθήνας, Θεσσαλονίκης και ολόκληρης της Ελλάδας!

Apprentice

«The Apprentice» (2024) του Αλί Αμπάσι

Ο νεαρός Ντόναλντ Τραμπ, ανυπόμονος να τα καταφέρει ως γόνος εύπορης οικογένειας στη Νέα Υόρκη του 1970, μαγεύεται από τον Ρόι Κον, τον αδίστακτο δικηγόρο που θα βοηθήσει να δημιουργηθεί ο Ντόναλντ Τραμπ που γνωρίζουμε σήμερα.

Η άνοδος και η πτώση του Ντόναλντ Τραμπ, στην ταινία του Αλί Αμπάσι που προκάλεσε θόρυβο στις Η.Π.Α. εν μέσω προεκλογικής περιόδου. Διαβάστε εδώ περισσότερα και δείτε το τρέιλερ.

la bete

«Το Θηρίο» (La Bête, 2023) του Μπερτράν Μπονελό

Ενα ζευγάρι ερωτεύεται ξανά και ξανά μέσα σε διαφορετικές ηλικίες και εποχές.

Εμπνευσμένη από την ιστορία του Χένρι Τζέιμς «Το Θηρίο στη Ζούγκλα» από το 1903, μια ιστορία φαντασίας για τη διαχρονική ανθρώπινη κατάσταση. Διαβάστε εδώ περισσότερα και δείτε το τρέιλερ.

my sunshine

«Η Ηλιαχτίδα μου» (My Sunshine, 2024) του Χιρόσι Οκουγιάμα

Σε ένα νησί της Ιαπωνίας, η νωχελική ζωή περιστρέφεται γύρω από την αλλαγή των εποχών. Ο ερχομός του χειμώνα σημαίνει ότι ήρθε η ώρα για χόκεϊ επί πάγου στο σχολείο, αλλά ο μικρός Τακούγια δεν ενθουσιάζεται καθόλου με αυτήν την ιδέα. Το πραγματικό του ενδιαφέρον εστιάζεται στη Σακούρα, ένα ανερχόμενο αστέρι του καλλιτεχνικού πατινάζ από το Τόκιο, η οποία τον μαγεύει με τις ικανότητές της στον πάγο. Ο προπονητής και πρώην πρωταθλητής Αρακάουα προσέχει το ταλέντο του Τακούγια και αποφασίζει να τον προπονήσει μαζί με τη Σακούρα για έναν επερχόμενο διαγωνισμό πατινάζ. Καθώς ο χειμώνας επιμένει, οι τρεις αυτοί χαρακτήρες θα δεθούν με μια δυνατή, αβίαστη, αρμονική φιλία. Όμως, κάποια στιγμή το χιόνι θα λιώσει, τα πράγματα θα πάρουν μια αναπάντεχη τροπή και η φιλία τους θα απειληθεί.

O 28χρονος Χιρόσι Οκουγιάμα, ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του νέου ρεύματος του ιαπωνικού σινεμά, επιστρέφει με μία τρυφερή ιστορία αγάπης. Διαβάστε εδώ περισσότερα και δείτε το τρέιλερ.

Brief History of a Family

«Σύντομη Ιστορία Μιας Οικογένειας» (Brief History of a Family, 2024) του Λιν Ζιανζέ

Ενα μικροατύχημα ανοίγει την κερκόπορτα μιας μεσοαστικής οικογένειας για να εισβάλει ένα νέο μέλος. Ενα νεαρό αγόρι που αρχικά συστήνεται ως «φίλος», αλλά σταδιακά διεκδικεί όλο και πιο έντονα τη θέση του μοναδικού τους παιδιού. Ποιο είναι, όμως, το πραγματικό του κίνητρο και ποια θα είναι η αντίδραση του βιολογικού τέκνου απέναντι στον εισβολέα; Σκηνοθετώντας με χειρουργική ακρίβεια που φέρνει αβίαστα στο μυαλό τον πρώιμο Χάνεκε, ο Λιν Ζιανζέ καταφέρνει να ταιριάξει απόλυτα την παράνοια με την πραγματικότητα, υπογραμμίζοντας με ένα επιβλητικό θρίλερ πως οι πιο ανησυχητικές ιστορίες κατοικούν μέσα σε όσα θεωρούμε δεδομένα...

Το σκηνοθετικό ντεμπούτο του Κινέζου σκηνοθέτη Λιν Ζιανζέ είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ που ανατέμνει κοφτερά, άβολα και ουσιαστικά την κινεζική μικροαστική τάξη. Διαβάστε εδώ περισσότερα και δείτε το τρέιλερ.

We Live in Time

«Ζούμε τη Στιγμή» (We Live in Time, 2024) του Τζον Κροούλι

Η Αλμουτ και ο Τομπάιας έρχονται κοντά μετά από μια αναπάντεχη συνάντηση που αλλάζει τη ζωή τους. Μέσα από στιγμιότυπα της κοινής τους ζωής - ερωτεύονται ο ένας τον άλλον, χτίζουν ένα σπίτι, γίνονται οικογένεια — αποκαλύπτεται μια δύσκολη αλήθεια που ταράζει τα θεμέλιά τους. Καθώς ξεκινούν ένα μονοπάτι που αμφισβητεί τα όρια του χρόνου, μαθαίνουν να αγαπούν κάθε στιγμή της ασυνήθιστης διαδρομής που έχει πάρει η ιστορία του έρωτά τους.

Μια δεκαετία στη ζωή ενός ζευγαρίου που ήταν γραφτό να είναι μαζί. Με τους Αντριου Γκάρφιλντ και Φλόρενς Πιου. Διαβάστε εδώ περισσότερα και δείτε το τρέιλερ.

Kneecap

«Kneecap» (2024) του Ριτς Πέπιατ

Στο Μπέλφαστ μετά την εποχή των Troubles, το ταραχώδες ραπ τρίο KNEECAP κάνει την εμφάνισή του και θέτει το υπόβαθρο για την αναβίωση της ιρλανδικής γλώσσας ενάντια στο κατεστημένο. Τα μέλη της μπάντας γίνονται πολιτικά σύμβολα και δίνουν μια προκλητική φωνή στην ανήσυχη νεολαία της Ιρλανδίας. Καθώς αγωνίζονται να αφήσουν το στίγμα τους στον κόσμο και οι πιέσεις των οικογενειών τους απειλούν να δώσουν άδοξο τέλος στα όνειρά τους, το τρίο υφαίνει μια αφήγηση που ξεπερνά τη μουσική.

Σεξ, ναρκωτικά, ακραίο χιούμορ, ιρλανδική χιπ χοπ - η γένεση μιας ριζοσπαστικής μουσικής μπάντας από το Μπέλφαστ, μια ταινία ξεκάθαρα πολιτική. Διαβάστε εδώ περισσότερα και δείτε το τρέιλερ.

No Other Land

«Καμία Αλλη Γη» (No Other Land, 2024) των Μπάζελ Αντρα, Γιουβάλ Αμπραχαμ, Χάμνταν Μπαλάλ, Ρέιτσελ Σορ

Ο Μπάζελ Αντρα, ένας νεαρός Παλαιστίνιος ακτιβιστής από την Μασαφέρ Γιάτα αντιμάχεται τον εκτοπισμό από την Ισραηλινή κατοχή από παιδί. Ο Μπάζελ καταγράφει την σταδιακή καταστροφή του χωριού του, καθώς οι στρατιώτες γκρεμίζουν τα σπίτια των οικογενειών που μένουν εκεί στην μεγαλύτερη επιχείρηση εκτοπισμού στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη. Οταν συναντηθεί με τον Ισραηλινό δημοσιογράφο Γιουβάλ Αμπραχαμ, θα συνδεθούν φιλικά και θα πολεμήσουν τον διωγμό μαζί για περισσότερα από 5 χρόνια...

Φτιαγμένο από κοινού -από ακτιβιστές και την Παλαιστίνη και το Ισραήλ- ένα ιδιαίτερα επείγον ντοκιμαντέρ που θέτει ερωτήματα για το σημερινό πλαίσιο της ισραηλινό-παλαιστιανικής διαμάχης. Βραβείο Κοινού και Καλύτερου Ντοκιμαντέρ στο Φεστιβάλ Βερολίνου 2024. Διαβάστε εδώ περισσότερα και δείτε το τρέιλερ.

THE TRUST FALL: JULIAN ASSANGE

«The Trust Fall: Julian Assange» (2023) του Κιμ Στέιτον

Με γυρίσματα που κράτησαν πάνω από δύο χρόνια, σε τρεις ηπείρους και σε δέκα πόλεις, το ντοκιμαντέρ εξετάζει το νόημα και τη σημασία των γνώσεων που μοιράστηκε το WikiLeaks με τον κόσμο, τη συμπεριφορά των εμπλεκόμενων κυβερνήσεων, τον εξαιρετικό προσωπικό ρίσκο και κίνδυνο που ανέλαβε ο Τζούλιαν Ασάνζ και τα ευρύτερα θεμελιώδη ζητήματα σχετικά με την ελευθερία του Τύπου και τα δικαιώματα του πολίτη στη γνώση που επηρεάζουν όλους εμάς.

H ιστορία του ανθρώπου που ρίσκαρε τα πάντα για να φέρει στο φως την αλήθεια. Διαβάστε εδώ περισσότερα και δείτε το τρέιλερ.

Smile 2

«Smile 2» (2024) του Πάρκερ Φιν

Ενώ ετοιμάζεται να ξεκινήσει μια νέα παγκόσμια περιοδεία, η παγκόσμια ποπ σταρ Skye Riley (Naomi Scott) αρχίζει να βιώνει όλο και πιο τρομακτικά και ανεξήγητα γεγονότα. Συγκλονισμένη από την κλιμακούμενη φρίκη και την πίεση της φήμης, η Skye αναγκάζεται να αντιμετωπίσει το σκοτεινό παρελθόν της για να ανακτήσει τον έλεγχο της ζωής της ενώ όλα μοιάζουν να διαλύονται γύρω της...

O Πάρκερ Φιν επιστρέφει με το sequel του «Χαμογέλα». Διαβάστε εδώ περισσότερα και δείτε το τρέιλερ.

Η Γιούκου και το Λουλούδι των Ιμαλαΐων

«Η Γιούκου και το Λουλούδι των Ιμαλαΐων» (Yuku and the Flower of the Himalayas, 2022) των Ρεμί Ντουίν και Αρνό Ντεμούινκ

Η Γιούκου είναι ένα μικρό ποντικάκι, που ζει με την οικογένειά της στα υπόγεια ενός μεγάλου κάστρου. Η αγαπημένη της ασχολία είναι να παίζει μουσική με το γιουκαλίλι της, αλλά η συμπαθής ποντικίτσα δεν θα διστάσει, όταν χρειαστεί, να αφήσει την ασφάλεια της φωλιάς της, κάνοντας ένα μεγάλο κι τολμηρό ταξίδι αναζήτησης και αυτογνωσίας μέχρι την κορυφή των Ιμαλαΐων...

Με βραβεία καλύτερης παιδικής ταινίας από τα φεστιβάλ της Ολλανδίας και του Βελγίου, μία animation ταινία για τους μικρούς μας φίλους - για αυτό και θα κυκλοφορήσει αποκλειστικά μεταγλωττισμένη. Διαβάστε εδώ περισσότερα και δείτε το τρέιλερ.

200% Λύκος

«200% Λύκος» (200% Wolf, 2024) του Αλεξ Στέιντερμαν

O νεαρός Φρέντυ Λούπιν εύχεται να γίνει λυκάνθρωπος για να ταιριάξει με την οικογένειά του. Η ευχή του πραγματοποιείται, με την βοήθεια ενός μικρού Φεγγαροπνεύματος που φτάνει κατά λάθος στην Γη. Τώρα ο Φρέντυ και η παρέα του πρέπει να βρουν έναν τρόπο να γυρίσουν το πνεύμα σπίτι του και να αντιμετωπίσουν κάθε απειλή προτού η Γη να συγκρουστεί με το Φεγγάρι!

Μία animation περιπέτεια από την Αυστραλία που στηρίζεται στην σειρά παιδικών βιβλίων «The Werewolf Saga». Θα προβάλλεται μεταγλωττισμένο στα ελληνικά. Διαβάστε εδώ περισσότερα και δείτε το τρέιλερ.

Αναζητήστε στον κινηματογραφικό οδηγό του Flix όλες τις ταινίες που παίζονται ήδη στις αίθουσες, αυτές που έρχονται και για τις οποίες ανυπομονούμε περισσότερο, το τοπ-5 του Flix από τις νέες ταινίες της εβδομάδας και ώρες προβολών στις αίθουσες Αθήνας, Θεσσαλονίκης και ολόκληρης της Ελλάδας!