Buzz

Πω πω, Νώε, τι μεγάλη που είναι η Κιβωτός σου!

στα 10

Οταν μιλάμε για αναπαράσταση βιβλικών καταστροφών, η κλίμακα αλλάζει, τόσο φιλοσοφικά και ιστορικά, όσο και… πρακτικά, αν κρίνουμε από το σκηνικό που ετοιμάζει ο Ντάρεν Αρονόφσκι για τον «Νώε» του.

Πω πω, Νώε, τι μεγάλη που είναι η Κιβωτός σου!

Update 30/10 Πόσο ειρωνικό: η Κιβωτός του Νώε, το τεράστιο σκηνικό που έστησε το συνεργείο του Ντάρεν Αρονόφσκι για τα γυρίσματα της επικής του περιπέτειας «Noah» κινδυνεύει από ... βιβλική καταστροφή! Καθώς η Κιβωτός είναι στο Οϊστερ Μπέι της Νέας Υόρκης, που ζει στιγμές αγωνίες εξ αιτίας του τυφώνα «Sandy», το σετ κινδύνευε να πλημμυρίσει και να καταστραφεί. Για αυτό ο Αρονόφσκι και το επιτελείο του διέλυσαν την τεράστια Κιβωτό (να θυμίσουμε ότι την έχουν κατασκευάσει με τις διαστάσεις που ορίζει η Βίβλος, έτσι;) και θα την ξαναστήσουν όταν, κυριολεκτικά, περάσει η μπόρα.

Εμείς το βλέπουμε χαμένη ευκαιρία: θα μπορούσαν ο Ράσελ Κρόου κι Αρονόφσκι να γυρίσουν ανεπανάληπτες σκηνές πραγματικής καταστροφής, χωρίς CGI!

Διαβάστε για την Κιβωτό παρακάτω:


Δεν είναι σκίτσο, είναι ασπρόμαυρη φωτογραφία (που τράβηξε ο Νταν Γουάγκνερ για το περιοδικό New York). Βρίσκεται στο Λονγκ Αϊλαντ, συγκεκριμένα στο Oyster Bay’s Planting Fields Arboretum, εκεί όπου ο Ντάρεν Αρονόφσκι γυρίζει τη νέα του ταινία, «Noah», με πρωταγωνιστή τον Ράσελ Κρόου και θέμα την ιστορία και τα υπαρξιακά διλήμματα του Νώε απ’ όταν βγήκε από την Κιβωτό και μετά.

Ο Γουάγκνερ τράβηξε τη φωτογραφία από απόσταση 320 μέτρων και σχολιάζει: «Είναι απίστευτο να βλέπεις την κατασκευή από κοντά και να γνωρίζεις ότι στην ταινία η Κιβωτός θα είναι πραγματική, χωρίς τη χρήση CGI. Ο σκηνογράφος έφερε μάλιστα κοντά τρεις κορμούς δέντρων, που δε βρίσκονταν εκεί πριν, για να δώσει την αίσθηση ότι η Κιβωτός φτιάχτηκε με ξύλα που βρίσκονταν γύρω. Βέβαια, δεν υπάρχει περίπτωση ο Νώε και οι γιοι του να έχτιζαν κάτι τόσο υπερμέγεθες, θα τους είχε πάρει 500 χρόνια!»

Ο Ντάρεν Αρονόφσκι, μαζί με τον Ράσελ Κρόου, την Τζένιφερ Κόνελι, την Εμα Γουότσον και την υπόλοιπη ομάδα του, συνεχίζει τα γυρίσματα του «Noah», με σκοπό η ταινία να είναι έτοιμη το 2014.

Διαβάστε ακόμη: