Buzz

Δυο-δυο στην κιβωτό του Αρονόφσκι

στα 10

Με απόλυτη κριτική αναγνώριση για τον «Μαύρο Κύκνο» και πάνω από 300 εκ. δολάρια παγκόσμιες εισπράξεις, ο Ντάρεν Αρονόφσκι μπορεί, αυτή τη στιγμή, να κάνει όποια ταινία θέλει. Και μοιάζει να διαλέγει την ιστορία του Νόε.

Δυο-δυο στην κιβωτό του Αρονόφσκι

Εδώ και χρόνια ο, πάντα τολμηρός, Ντάρεν Αρονόφσκι, συζητά να γυρίσει τη δική του εκδοχή της Κιβωτού του Νόε, ως «μεγαλειώδες έπος φαντασίας» και φαίνεται ότι η επιθυμία του θα υλοποιηθεί. Τα μεγάλα στούντιο της Paramount, της Fox και της Summit σφάζονται στην ποδιά του και ο Τζον Λόγκαν, που υπογράφει και το «Hugo Cabret» του Μάρτιν Σκορσέζε, επεξεργάζεται το πρώτο σενάριο του ίδιου του Αρονόφσκι.

Ο σκηνοθέτης εξηγεί ότι στα σχολικά του χρόνια είχε γράψει ένα ποίημα για τον Νόε και τον κατακλυσμό κι ότι από την εποχή του «The Fountain» άρχισε να συνειδητοποιεί ότι θα μπορούσε να κάνει τον Νόε ήρωα της επόμενης ταινίας του. Μάλιστα, ο Αρονόφσκι είχε αποφασίσει να κάνει πρώτα την ιστορία σε κόμικ, για να μπορέσει να την πουλήσει στις εταιρείες παραγωγής ευκολότερα!

To κόμικ θα ονομάζεται «Noah» και θα είναι σχεδιασμένο από τον Καναδό Νίκο Χένρισον («Pride of Baghdad»), ενώ αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2012.

Μοναδικό στοιχείο που εξηγεί το γιατί τα στούντιο ήταν, μέχρι τώρα, διστακτικά, είναι ότι ο Αρονόφσκι σκοπεύει να κάνει την ταινία… αυστηρώς ακατάλληλη. Οπωσδήποτε, πάντως, δε θα συμπεριληφθεί στην διδακτέα ύλη των θρησκευτικών!