Buzz

Οσα δεν φέρνει ένας τυφώνας...

στα 10

O «Τυφώνας Σάντι» που απειλεί την Ανατολική Ακτή της Αμερικής και συγκεκριμένα τη Νέα Υόρκη έγινε το Σαββατοκύριακο αιτία αναστάτωσης σε κυβερνητικό και social media επίπεδο, επηρεάζοντας από το box-office και τα γυρίσματα ταινιών και τηλεοπτικών εκπομπών μέχρι την υστεροφημία της... Ολίβια Νιούτον - Τζον!

Οσα δεν φέρνει ένας τυφώνας...

Οσο δυσάρεστη είναι η απειλή ενός τυφώνα που έχει σημάνει συναγερμό στην Ανατολική Ακτή των Ηνωμένων Πολιτειών, τόσο σημειολογική είναι η εμφάνιση του για τον κόσμο του θεάματος που, μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο, γνώρισε απώλειες, ευτράπελα και άστατα καιρικά φαινόμενα που απασχόλησαν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και τα social media.

Φυσικά δεν θα σταθεί κανείς για πολύ στις ευχές της Κιμ Καρντάσιαν που «προσευχήθηκε για την Ανατολική Ακτή» μέσω twitter, αλλά στις εκτιμήσεις των αναλυτών πως το μειωμένο box-office του τριημέρου που μας πέρασε (με το «κακό» άνοιγμα του «Cloud Atlas» να κυριαρχεί ακόμη και από την πρώτη θέση που κατέκτησε το «Argo» του Μπεν Αφλεκ) δεν οφείλεται αποκλειστικά στο γεγονός πως πολλοί κινηματογράφοι ακύρωσαν τις βραδινές τους προβολές.

Το Mπρόντγουεϊ έμεινε - στο μεγαλύτερο ποσοστό του - κλειστό χθες Κυριακή και το ίδιο θα κάνει και σήμερα Δευτέρα. Δημιουργήθηκε, για το λόγο αυτό, και ειδικό site για τις ακυρώσεις των θεατρικών παραστάσεων, ενώ λόγω του κλεισίματος του μετρό (μετά τις 7 το απόγευμα χθες Κυριακή), ο Louis C.K. ακύρωσε δύο προγραμματισμένα σόου stand-up comedy.

Ταυτόχρονα ακυρώθηκαν άδειες για γυρίσματα στη Νέα Υόρκη (ανάμεσά τους τα «The Good Wife», «The Carrie Diaries», «Gossip Girl» και άλλα), ενώ η πολυαναμενόμενη πρεμιέρα του «Anna Karenina» του Τζο Ράιτ που θα γινόταν παρουσία του σκηνοθέτη και της Κίρα Νάιτλι την Τρίτη στη Union Square αναβλήθηκε. Το ίδιο και τα γυρίσματα άλλων ταινιών, αλλά και οι προγραμματισμένες προβολές της Δευτέρας του οσκαρικού «Flight».

Αφθονο υλικό λοιπόν για τους «συνήθεις υπόπτους» του Twitter που έσπευσαν να δουν με χιούμορ το τρομακτικό γεγονός, όπως ο κωμικός Πάτον Οσβαλντ που έγραψε: «Ποιο δελτίο θα είναι το πρώτο που θα χρησιμοποιήσει το "Sandy" από το "Grease" για να ντύσει το ρεπορτάζ από τον τυφώνα;» και τον συγγραφέα Σάλμαν Ράσντι που έγραψε: «Ποιος να το φανταζόταν ότι το Τέλος του Κόσμου θα ονομαζόταν Σάντι; Αν ήταν ταινία θα τον έπαιζε η Ολίβια Νιούτον -Τζον;».

Eνώ ο πιο πνευματώδης ήταν όποιος, παραφράζοντας το γνωστό τραγούδι της Νιούτον - Τζον (σ.σ. «Sandy» ήταν το όνομα της στο «Grease») από την ταινία «Hopelessely Devoted to You» έβαλε στο όλο θέμα τον τίτλο «Hopelessely Devoted to Ruining Halloween»...

Δείτε παρακάτω και μερικές από τις ευφάνταστες «αλά Grease» εικονογραφήσεις του τυφώνα:

1

2

3