Buzz

Ο Ράσελ Κρόου στη βάρκα με τον Αρονόφσκι

στα 10

«Η Κιβωτός του Νόε», του Ντάρεν Αρονόφσκι, ετοιμάζεται να σαλπάρει, με τον Ράσελ Κρόου στο τιμόνι.

Ο Ράσελ Κρόου στη βάρκα με τον Αρονόφσκι

Με τελευταίο του θρίαμβο τον «Μαύρο Κύκνο», ο Ντάρεν Αρονόφσκι είναι φυσικό να αισθάνεται… Θεός! Ετσι, η επόμενη ταινία του θα είναι η δική του, υπερβατική εκδοχή της ιστορίας της Κιβωτού του Νόε, την οποία σχεδιάζει ως «μεγαλειώδες έπος φαντασίας».

Το σενάριο ήδη είναι έτοιμο, με την υπογραφή του Τζον Λόγκαν του «Hugo». Το πρότζεκτ, βέβαια, ξεκίνησε πολλά χρόνια πριν (όχι, δεν εννοούμε από καταβολής κόσμου), μια και ο Αρονόφσκι είχε γράψει στο σχολείο ένα ποίημα για τον Νόε και τον κατακλυσμό κι από την εποχή του «The Fountain» άρχισε να συνειδητοποιεί ότι θα μπορούσε να κάνει τον Νόε ήρωα της επόμενης ταινίας του.

Η ταινία, για την ακρίβεια, θα παρουσιάζει το τι συνέβη στον Νόε μετά τον κατακλυσμό! Λέει ο Αρονόφσκι, «ο Νόε ήταν ο πρώτος άνθρωπος που φύτεψε αμπέλια κι ήπιε κρασί και μέθυσε. Αυτό υπάρχει κανονικά στη Βίβλο, ήταν ένα από τα πρώτα πράγματα που έκανε όταν βρέθηκε στη στεριά. Ο τύπος ήταν γεμάτος ενοχές επειδή επιβίωσε. Είναι ένας σκοτεινός, σύνθετος ήρωας.»

Μάλιστα, ο Αρονόφσκι έχει αποφασίσει να κάνει πρώτα την ιστορία σε κόμικ, για να μπορέσει να την πουλήσει στις εταιρείες παραγωγής ευκολότερα! To κόμικ θα ονομάζεται «Noah» και το υπογράφει ο Καναδός Νίκο Ανρισόν («Pride of Baghdad»), αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα το 2012 και στο gallery μπορείτε να δείτε εικόνες κι ένα πρώτο βίντεο έμπνευσης.

Η ανακοίνωση ότι ο Ράσελ Κρόου θ’ αναλάβει το βιβλικό ρόλο του Νόε δείχνει ότι η ταινία προχωρά κανονικά, παρότι οι πρώτες επιλογές του Αρονόφσκι ήταν ο Κρίστιαν Μπέιλ και ο Μάικλ Φασμπέντερ. Ο μόνος φόβος τώρα, είναι μην εκνευριστεί ο οξύθυμος Ράσελ με τα ζωάκια στη βάρκα και τα κάνει όλα Γης μαδιάμ…