Φεστιβάλ / Βραβεία

Βραβεία Οσκαρ 2016 / Οι προβλέψεις του Flix: B' Γυναικείος Ρόλος

στα 10

Μετράμε αντίστροφα για την 88η Απονομή των Βραβείων Οσκαρ και προβλέπουμε τους νικητές στις σημαντικότερες κατηγορίες.

Flix Team
Βραβεία Οσκαρ 2016 / Οι προβλέψεις του Flix: B' Γυναικείος Ρόλος

Η κατηγορία του Β' Γυναικείου Ρόλου έχει υπάρξει στο παρελθόν το τέλειο βήμα για την ανάδειξη νέων πρωταγωνιστριών (βλ. Μάιρα Σορβίνο, Αντζελίνα Τζολί, Ρέιτσελ Βάις, Μαρίσα Τομέι, Λουπίτα Νιόνγκ'ο) και κάπως έτσι μοιάζει να λειτουργεί και φέτος για το φαβορί του βραβείου που δεν είναι άλλο από την Αλίσια Βικάντερ.

Με μια χρονιά που της απέφερε τουλάχιστον δύο σπουδαίους (και τελείως διαφορετικούς) ρόλους μεταξύ τους, η Σουηδή ηθοποιός δεν βρίσκεται μόνο στην αγκαλιά του Μάικλ Φασμπέντερ αλλά και στην αγκαλιά της βιομηχανίας που τη λατρεύει και που αν μπορούσε να την προτείνει στην ίδια κατηγορία και για το «Ex Machina» και για το «Man from U.N.C.L.E.») θα το έκανε.

Ζήστε τα Οσκαρ 2016 λεπτό προς λεπτό - από τα τελευταία προγνωστικά, τους πρώτους που θα πατήσουν το κόκκινο χαλί μέχρι και τον νικητή του Οσκαρ Καλύτερης Ταινίας στο live blog του Flix που βρίσκεται ήδη στον αέρα εδώ.

The Danish Girl 607 Η Αλίσια Βικάντερ στο «Κορίτσι από τη Δανία»

Ο ρόλος της στο «Κορίτσι από τη Δανία» του Τομ Χούπερ είναι κατά βάση πρωταγωνιστικός, αλλά ευτυχώς που η παραγωγή προτίμησε να την προωθήσει για το Β' Γυναικείο καθώς εδώ η Αλίσια Βικάντερ είναι το φαβορί, με μοναδικό αντίπαλο της την Κέιτ Γουίνσλετ, η οποία στην έβδομη υποψηφιότητά της (έχει κερδίσει Οσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου με το «The Reader») παίζει τον καθαρό «συμπρωταγωνιστικό» ρόλο στον Μάικλ Φασμπέντερ «Steve Jobs» και εδώ είναι που το πράγμα αρχίζει να περιπλέκεται αφού ο Μάικλ Φασμπέντερ (υποψήφιος και αυτός φέτος) δεν θα ξέρει αν πρέπει να χαρεί για την κοπέλα του ή για την συμπρωταγωνίστριά του.

Διαβάστε εδώ όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την Αλίσια Βικάντερ

Μια «hateful» από πολλούς (όχι για εμάς) έκπληξη θα ήταν να βραβευθεί η Τζένιφερ Τζέισον Λι (στην πρώτη της υποψηφιότητα) για τη δαιμόνια ερμηνεία της στο «The Hateful Eight» του Κουέντιν Ταραντίνο, με πόνο ψυχής αφήνουμε στα εκτός την εξαιρετική Ρούνι Μάρα (στη δεύτερη υποψηφιότητά της μετά το «Κορίτσι με το Τατουάζ») για το «Carol» του Τοντ Χέινς και γενικώς παρά τη συμπάθεια και την καλή της ερμηνεία στο «Spotlight» δεν καταλαβαίνουμε ακριβώς τι κάνει εδώ η Ρέιτσελ ΜακΑνταμς στην πρώτη της υποψηφιότητα.

Steve Jobs 607 H Κέιτ Γουίνσλετ στο «Steve Jobs»

Αυτές είναι οι υποψηφιότητες για το Οσκαρ Β' Γυναικείου Ρόλου:

Δείτε μια (οσκαρική) σκηνή της Αλίσια Βικάντερ από το «Κορίτσι από τη Δανία»:


Δείτε εδώ μια (οσκαρική) σκηνή της Κέιτ Γουίνσλετ από το «Steve Jobs»:


Ζήστε τα Οσκαρ 2016 λεπτό προς λεπτό - από τα τελευταία προγνωστικά, τους πρώτους που θα πατήσουν το κόκκινο χαλί μέχρι και τον νικητή του Οσκαρ Καλύτερης Ταινίας στο live blog του Flix που βρίσκεται ήδη στον αέρα.

Βραβεία Όσκαρ 2016 - Περισσότερες προβλέψεις: