Buzz

Η πιο τολμηρή ταινία του Κρίστοφέρ Νόλαν μέχρι σήμερα. Πρώτες αντιδράσεις για το «Oppenheimer»

στα 10

Το «Oppenheimer» του Κρίστοφερ Νόλαν έκανε την πρεμιέρα του στο Παρίσι και κοινό και κριτικοί δεν σταματάνε να μιλάνε για μια από τις καλύτερες ταινίες του Κρίστοφερ Νόλαν μέχρι σήμερα.

Η πιο τολμηρή ταινία του Κρίστοφέρ Νόλαν μέχρι σήμερα. Πρώτες αντιδράσεις για το «Oppenheimer»

Μετά και την παγκόσμια πρεμιέρα της «Barbie» το φαινόμενο «Barbenheimer» του φετινού καλοκαιριού ολοκληρώθηκε χτες και με την πρεμιέρα της ταινίας «Oppenheimer» του Κρίστοφερ Νόλαν στο Παρίσι.

Οι πρώτες αντιδράσεις για το σχεδόν τρίωρο έπος του Νόλαν ήδη έχουν κάνει την εμφάνισή τους ίντερνετ, χαρακτηρίζοντάς την ως μια τολμηρή ταινία και ένα θεαματικό επίτευγμα. Μάλιστα ένας κριτικός από το Los Angeles Times γράφει πως πρόκειται «αναμφισβήτητα για το πιο εντυπωσιακό έργο του Νόλαν με τον τρόπο που συνδυάζει την αναγνωρισμένη οπτική του μαεστρία με μια από τις βαθύτερες σκιαγραφήσεις χαρακτήρων στον πρόσφατο αμερικανικό κινηματογράφο.»

Διαβάστε ακόμα: Ο βιογράφος του Oπενχαϊμερ είδε την ταινία του Κρίστοφερ Νόλαν και μοιράζεται τις σκέψεις του

oppenheimer

Το σενάριο της ταινίας, το οποίο έγραψε ο ίδιος ο Νόλαν, βασίζεται στο βραβευμένο με Πούλιτζερ βιβλίο «American Prometheus: The Triumph and Tragedy of J. Robert Oppenheimer» των Κάι Μπερντ και Μάρτιν Τζ. Σέργουιν. Η ταινία γυρίστηκε σε διάφορες τοποθεσίες της Αμερικής, όπως στο Νέο Μεξικό, την Καλιφόρνια και το Νιού Τζέρσεϊ, με συνολικό μπάτζετ 100 εκατομμύρια δολάρια.

Στην ταινία, πέρα από τον Κίλιαν Μέρφι στον ρόλο του Οπενχάιμερ, πρωταγωνιστούν και η Εμιλι Μπλαντ, η οποία υποδύεται τον ρόλο της συζύγου του Κάθριν «Κίτι» Οπενχάιμερ, οι Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ και Ματ Ντέιμον οι οποίοι υποδύονται τους Λούις Στράους, τον πρόεδρο της Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας, και τον Αντιστράτηγο Λέσλι Γκρόουβς αντίστοιχα, η Φλόρενς Πιου, η οποία υποδύεται την Τζιν Τάτλοκ, μέλος του Κομμουνιστικού Κόμματος των Ηνωμένων Πολιτειών που διατηρεί σχέση με τον Οπενχάιμερ, ο Ράμι Μάλεκ, ο οποίος υποδύεται έναν επιστήμονα, ο Μπένι Σάφντι, ο οποίος υποδύεται τον Εντουαρντ Τέλερ έναν Ούγγρο Φυσικό που είναι γνωστός ως ο πατέρας της βόμβας υδρογόνου και μέλος του Manhattan Project, ο Μάικλ Ανγκαράνο στο ρόλο του Ρόμπερτ Σέρμπερ, ο Τζος Χάρτνετ που ενσαρκώνει τον πρωτοπόρο Αμερικανό πυρηνικό επιστήμονα Ερνεστ Λόρενς και ο Γκάρι Ολντμαν.

Μαζί τους πρωταγωνιστούν και οι Ντέιν ΝτεΧαν, Ντίλαν Αρνολντ, Ντέιβιντ Κρούμχολτζ, Αλντεν Ερενραϊχ και Μάθιου Μοντίν. Στην Ελλάδα η ταινία θα κυκλοφορήσει στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 24 Αυγούστου.

Διαβάστε παρακάτω μερικές από τις πρώτες αντιδράσεις για την ταινία.