Buzz

Οι καλύτερες και οι χειρότερες ταινίες της χρονιάς για τη Village Voice!

στα 10

Οι λίστες έγκριτων εντύπων για τα καλύτερα και τα χειρότερα της χρονιάς συνεχίζονται με τη Village Voice να αποθεώνει το «The Master» του Πολ Τόμας Αντερσον και να κατακεραυνώνει το «Cloud Atlas» των Αντι και Λάνα Γουατσόφσκι και Τομ Τίκβερ.

Οι καλύτερες και οι χειρότερες ταινίες της χρονιάς για τη Village Voice!
Χοακίν Φίνιξ και Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν στο «The Master» του Πολ Τόμας Αντερσον

Παίρνοντας σειρά στις λίστες με τις καλύτερες ταινίες της χρονιάς, η Village Voice δίνει το στίγμα της για τη χρονιά που τελειώνει, δημοσιεύοντας τις δικές της επιλογές για τις ταινίες που ξεχώρισαν και τις ταινίες που δεν κατάφεραν να συγκινήσουν μέσα στο 2012.

Στην πρώτη θέση των καλύτερων της χρονιάς βρίσκεται δικαιωματικά το «The Master» του Πολ Τόμας Αντερσον, με το «Zero Dark Thirty» της Κάθριν Μπίγκελοου να ακολουθεί, ενώ οι εκπλήξεις της δεκάδας είναι η τρίτη θέση του «Holy Motors» του Λεός Καράξ, αλλά και η πρώτη φορά που το «Αλογο του Τορίνο» του Μπελα Ταρ (που βγήκε στην Αμερική μέσα στο 2012) μπαίνει σε κάποια λίστα κριτικών.

Οσο για τη χειρότερη ταινία της χρονιάς, αυτή βρίσκει πάλι το έπος των Λάνα και Αντι Γουατσόφσκι και Τομ Τίκβερ σχεδόν χωρίς αντίπαλο, ενώ μέσα στη δεκάδα των χειρότερων - τι έκπληξη; - η Village Voice τοποθετεί το «Βeasts of the Southern Wild» του Μπεν Ζάιτλιν. Για να μη σχολιάσει κανείς το γεγονός πως οι άνθρωποι της Voice τόλμησαν να ξεστομίσουν το προφανές - πως το «On the Road» του Βάλτερ Σάλες είναι μια μεγάλη αποτυχία...

Οι καλύτερες ταινίες της χρονιάς για τη Village Voice

Οι χειρότερες ταινίες της χρονιάς για τη Village Voice

Περισσότερες λίστες