Buzz

Οι Αυστραλοί ξανάρχονται

στα 10

Νικόλ Κίντμαν, Χιούγκο Γουίβινγκ και Γκάι Πιρς αφήνουν για λίγο το Χόλιγουντ για να «δώσουν πίσω» στην πατρίδα.

Οι Αυστραλοί ξανάρχονται

Η Αυστραλία έχει, τις τελευταίες δεκαετίες, τροφοδοτήσει το αμερικανικό κι έτσι το παγκόσμιο σινεμά με μια σειρά από τους μεγαλύτερους σταρ του. Επειδή όμως, οι ηθοποιοί αυτοί, πάντα υποστηρίζουν τη χώρα της καταγωγής τους – μένουν, άλλωστε, οι περισσότεροι ακόμα εκεί – σε τακτά χρονικά διαστήματα προσφέρουν τα ταλέντα τους, τη δόξα τους και όσα αυτή συνεπάγεται στο box office, σε αυστραλέζικες παραγωγές τις οποίες ξαφνικά ανεβάζουν σε πολυαναμενόμενες ταινίες διεθνούς βεληνεκούς.

Μία τέτοια περίπτωση που μόλις ανακοινώθηκε είναι το «Strangerland», για το οποία θα αρκούσε να ξέραμε ότι πρωταγωνιστούν η Νικόλ Κίντμαν, ο Γκάι Πιρς και ο Χιούγκο Γουίβινγκ. Και δεν ξέρουμε και πολλά περισσότερα… Η ταινία είναι θρίλερ μυστηρίου και παρακολουθεί ένα ζευγάρι που χάνει την έφηβη κόρη του στην αυστραλέζικη έρημο.

Την ταινία θα σκηνοθετήσει η Κιμ Φάραντ, στο ντεμπούτο της στη μυθοπλασία, μια και το δείγμα που έχει παρουσιάσει ως τώρα είναι το ντοκιμαντέρ «Naked on the Inside». Το σενάριο υπογράφουν οι Φιόνα Σιρς, με την υπογραφή της σε πλήθος εγχώριων τηλεοπτικών σειράν και ο Μάικλ Κινάιρονς, σεναριογράφος και σκηνοθέτης μικρού μήκους ταινιών ως τώρα. Η ταινία θα χρηματοδοτηθεί κατά βάση από το Screen Australia, το αυστραλέζικο κέντρο κινηματογράφου, το οποίο επενδύει φέτος 32.3 εκατομμύρια αυστραλέζικα δολάρια (23.460.000 ευρώ) σε κινηματογραφικές παραγωγές. Το Screen Australia περιγράφει το «Strangerland» ως «ένα πρότζεκτ με δυνατές δημιουργικές προοπτικές και πιθανότητες για συμμετοχή στα μεγάλα Φεστιβάλ.» Κι έτσι καταλαβαίνουμε ακόμα καλύτερα τη διαφορά που κάνει στην ταινία η συμμετοχή των πρωταγωνιστών της.

Μέχρι, ωστόσο, η Νικόλ Κίντμαν να εγκατασταθεί στην Αυστραλία για το «Strangerland», θα την έχουμε δει σε ένα… μπουκέτο επιλογών, για τις οποίες μπορείτε να διαβάσετε παρακάτω: