Buzz

Η Νικόλ Κίντμαν… αναδομείται

στα 10

Μετά το επιτυχημένο πείραμα του «Hemingway & Gellhorn», η Νικόλ Κίντμαν επιστρέφει στην ασφάλεια του HBO με τη διασκευή του μυθιστορήματος «Reconstructing Amelia».

Η Νικόλ Κίντμαν… αναδομείται

Μπορεί το «Hemingway & Gellhorn» να μη σημείωσε ιδιαίτερη κριτική επιτυχία, η παραγωγή του HBO όμως οδήγησε τη Νικόλ Κίντμαν μέχρι τις υποψηφιότητες για Emmy, Χρυσή Σφαίρα και Βραβείο SAG. Γιατί, λοιπόν, η ηθοποιός να μην εμπιστευτεί ξανά το κανάλι (που ΔΕΝ είναι τηλεόραση!), ειδικά όταν πρόκειται για την κινηματογραφική διασκευή ενός από τα πολυσυζητημένα πρόσφατα best sellers, το «Reconstructing Amelia» της Κίμπερλι ΜακΚράιτ. Μάλιστα, αυτή τη φορά η Κίντμαν διατηρεί και το ρόλο της παραγωγού για την ταινία.

Η ιστορία παρακολουθεί τη 45χρονη Κέιτ καθώς, στη διάρκεια της σημαντικότερης επαγγελματικής συνάντησης της καριέρας της, λαμβάνει ένα τηλεφώνημα από το σχολείο της κόρης της, Αμέλια: η διεύθυνση την ενημερώνει ότι η μικρή αποβλήθηκε. Παρατώντας τα πάντα για να πάει να την πάρει, η Κέιτ φτάνει στο σχολείο για να το βρει περικυκλωμένο από αστυνομικούς και ασθενοφόρα. Φιλόδοξη και τυπική σε βαθμό νεύρωσης, η Αμέλια, μην μπορώντας ν’ αντιμετωπίσει την αποτυχία, έχει αυτοκτονήσει. Ή μήπως όχι; Το ανώνυμο γραπτό μήνυμα στο κινητό της Κέιτ ισχυρίζεται ότι η αλήθεια βρίσκεται αλλού. Η Κέιτ μπορεί να μην πρόλαβε να σώσει τη ζωή της κόρης της, τώρα όμως είναι αποφασισμένη να εκδικηθεί τη μνήμη της.

Αλλος ένας πολύπλευρος γυναικείος ρόλος έτοιμος για βραβεία, λοιπόν, αλλά με σχετική καθυστέρηση, μια και το project προς το παρόν αναζητά σεναριογράφο και σκηνοθέτη. Αν και, από τη θέση της στην Κριτική Επιτροπή του Φεστιβάλ Καννών φέτος η Νικόλ Κίντμαν, όλο και κάτι θα κανονίσει…