Buzz

«The Railway Man»: O Κόλιν Φερθ, η Νικόλ Κίντμαν και τα τραύματα του πολέμου

στα 10

Βασισμένο σε μια αληθινή ιστορία, το φιλμ του Τζόναθαν Τεπλίτζκι, ακολουθεί μια φωτεινή αγάπη κι ένα σκοτεινό τραύμα, με πρωταγωνιστές δυο λαμπερούς, σπουδαίους ηθοποιούς.

«The Railway Man»: O Κόλιν Φερθ, η Νικόλ Κίντμαν και τα τραύματα του πολέμου

Βασισμένο στο αυτοβιογραφικό βιβλίο του Ερικ Λόμαξ, το φιλμ του Τζόναθαν Τεπλίτζκι, ξεκινά σε ένα βαγόνι της πρώτης θέσης που διασχίζει την Σκοτία. Εκεί θα συναντηθούν ο Κολιν Φερθ και η Νικόλ Κιντμαν, που υποδύεται την γυναίκα που σύντομα θα γίνει σύζυγος του.

Αν όμως το τρένο, η σκοτσέζικη εξοχή και οι γοητευτικοί ηθοποιοί προϊδεάζουν για κάτι σαν ένα ανέφελο ρομάντζο, η συνέχεια θα είναι πολύ πιο γκρίζα κι από τα σύννεφα που συνήθως σκεπάζουν τον βρετανικό ουρανό.

Γιατί ο Λόμαξ κουβαλά βαθιά μέσα του, αλλά όχι ακριβώς θαμμένο, ένα βαθύ τραύμα από τις μέρες της θητείας του στον βρετανικό στρατό, στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Εχοντας συλληφθεί από τους γιαπωνέζους και περάσει αρκετό καιρό σαν κρατούμενος πολέμου, ο Λόμαξ έχει βοηθήσει στην κατασκευή του σιδηροδρόμου που διασχίζει την Βιρμανία, αλλά έχει γυρίσει πίσω στη ζωή του με τα φαντάσματα φρικτών στιγμών που τον στοιχειώνουν.

Οταν χρόνια αργότερα θα ανακαλύψει ότι ο άνθρωπος που είναι υπεύθυνος για τους εφιάλτες που τον βασανίζουν ακόμη, θα ταξιδέψει για να τον βρει, αποφασισμένος να πάρει εκδίκηση.

Το φιλμ του αυστραλού Τζόναθαν Τεπλίτζκι επαινέθηκε για την εντυπωσιακή παραγωγή του και τις ερμηνείες των βασικών του πρωταγωνιστών στο Τορόντο. Το πρώτο τρέιλερ μόλις κυκλοφόρησε και μπορείτε να το δείτε πιο κάτω: