Buzz

Ο Χάρβεϊ Γουάινστιν αποκαλύπτει πώς η Αν Χάθαγουεϊ έχασε το ρόλο (και το Οσκαρ) στον «Οδηγό Αισιοδοξίας»!

στα 10

Μία συνέντευξη του Mr. Hollywood, Χάρβεϊ Γουάινστιν, αποκαλύπτει ότι η πρώτη επιλογή για το γυναικείο πρωταγωνιστικό ρόλο του «Οδηγού Αισιοδοξίας» ήταν η Αν Χάθαγουεϊ, η οποία αποχώρισε λόγω «καλλιτεχνικών διαφορών» με τον Ντέιβιντ Ο. Ράσελ.

Ο Χάρβεϊ Γουάινστιν αποκαλύπτει πώς η Αν Χάθαγουεϊ έχασε το ρόλο (και το Οσκαρ) στον «Οδηγό Αισιοδοξίας»!

Λίγες ώρες πριν την ανακοίνωση των φετινών οσκαρικών υποψηφιοτήτων, αποκαλύπτονται... περσινά σκάνδαλα. Βέβαια οι αποχωρήσεις των ηθοποιών, των σκηνοθετών και των παραγωγών από πρότζεκτ μετά από μαλλιοτραβήγματα που ποτέ δε θα μάθουμε την πραγματική τους αιτία, αλλά παίρνουν την ευγενική ταμπέλα των «καλλιτεχνικών διαφορών» δεν είναι κάτι καινούργιο, ούτε σπάνιο. Περισσότερο θεωρήσαμε ειρωνική την είδηση που προέκυψε από τη φλύαρη και χαλαρή διάθεση του Χάρβεϊ Γουάινστιν στη ραδιοφωνική εκπομπή του Χάουαρντ Στερν και αφορά την πρώτη επιλογή για τους πρωταγωνιστικούς ρόλους του «Οδηγού Αισιοδοξίας». Το πρωταγωνιστικό ζευγάρι θα έπαιζαν οι Μαρκ Γουόλμπεργκ και Αν Χάθαγουεϊ. Κι ενώ για την αντικατάσταση Γουόλμπεργκ από τον Μπράντλεϊ Κούπερ δε δόθηκε η παραμικρή εξήγηση, ο Γουάινσταϊν δήλωσε ότι «η αγαπημένη του» Αν έφυγε λόγω διαφορών με τον σκηνοθέτη της. Που κρύβεται η ειρωνία; Η Αν Χάθαγουεϊ έχασε έτσι το Οσκαρ Α' Γυνακείου ρόλου (ή μία ευκαιρία για αυτό), αλλά... την ίδια χρονιά κέρδισε Οσκαρ Β' Γυναικείου για τους «Αθλίους».

Η «εσωτερικής κατανάλωσης» πληροφορία πάντως ξέφυγε «αθώα» από τον Γουάινστιν, ο οποίος ήθελε απλά να δώσει ένα παράδειγμα στην ερώτηση του Στερν «αν τον τρελαίνει όταν καμιά φορά δεν μπορεί να έχει τη σταρ που θέλει για μία ταινία του».

«Οχι, δεν τρελαίνομαι καθόλου» απάντησε στιβαρά ο μεγαλοπαραγωγός. «Γιατί η εμπειρία μου μού έχει μάθει ότι αν δεν μπορείς να βρεις τον έναν, θα βρεις έναν άλλον και ίσως βγει και καλύτερος. Για παράδειγμα, ο «Οδηγός Αισιοδοξίας» θα γυριζόταν με τον Μαρκ Γουόλμπεργκ και την Αν Χάθαγουεϊ. Και μετά η Αν δεν ήθελε να το κάνει. Και τη θεωρώ υπέροχη, καταπληκτική, αυτή ήταν η πρώτη επιλογή μου, την αγαπώ!»

1

«Δηλαδή, εσύ ήθελες να κάνεις μία ταινία με την Αν Χάθαγουεϊ στο μυαλό κι εκείνη δεν σου καθόταν;» τον ρώτησε ο προβοκάτορας Στερν.

«Οχι, όχι. Αρχικά την κλείσαμε - κι εκείνη και τον Μαρκ. Αλλά μετά... ό,τι έγινε, έγινε!» απάντησε αινιγματικά ο Γουάινστιν.

«Τι σημαίνει αυτό»; σιγά μη δε ρώταγε ο Στερν.

«Ο Ντέιβιντ και η Αν είχαν κάποιες καλλιτεχνικές διαφωνίες» ομολόγησε ο Γουάινστιν. «Δεν έβλεπαν τα πράγματα με το ίδιο βλέμμα...»

2

«Είμαι σίγουρος ότι μετά θα κοπανούσε το κεφάλι της στον τοίχο» σχολίασε ο Στερν.

«Οχι δεν νομίζω. Ετσι κι αλλιώς κέρδισε το Οσκαρ της για τους ''Αθλίους''..» απάντησε ευγενικά ο Γουάινσταϊν. «Πάντως, το θέμα είναι ότι μετά ήρθε για ακρόαση η Τζένιφερ Λόρενς. Και με το που είδαμε το βίντεό της....ουάου! Γιατί αρχικά αναρωτιόμουν ''πώς στο διάολο θα βρούμε κάποια να αντικαταστήσει την Ανι;'' Και μετά αυτό το υπέροχο πλάσμα μπήκε στο δωμάτιο. Μία εξαιρετική ηθοποιός, μία τόσο διασκεδαστική συνεργάτης, ένα κορίτσι που έφερε και Οσκαρ στην ταινία!»

Για να δούμε αν η Τζένιφερ Λόρενς, η οποία ήδη κέρδισε τη Χρυσή Σφαίρα, θα τα καταφέρει ακόμα μία (και συνεχόμενη!) χρονιά και στα Οσκαρ με τον «Οδηγό Διαπλοκής»- ακόμα μία ταινία που υπογράφουν οι Ντέιβιντ Ο. Ράσελ και Χάρβεϊ Γουάινστιν. Μη χάσετε την ανακοίνωση των οσκαρικών υποψηφιοτήτων σε μία ώρα ακριβώς!