Buzz

Ο Μπράντλεϊ Κούπερ ήταν να μην πάρει φόρα: τώρα και σκηνοθέτης!

στα 10

Ο πρώτη φορά οσκαρικός υποψήφιος Μπράντλεϊ Κούπερ θέτει την μπάρα ακόμα πιο ψηλά στον εαυτό του: θέλει να σκηνοθετήσει και έχει βρει και το πρότζεκτ που τον ενδιαφέρει.

Ο Μπράντλεϊ Κούπερ ήταν να μην πάρει φόρα: τώρα και σκηνοθέτης!

Ο πρωταγωνιστής του «Οδηγού Αισιοδοξίας» του Ντέιβιντ Ο' Ράσελ δεν είναι ικανοποιημένος που φέτος απέδειξε ότι μπορεί να παίξει και κέρδισε και μία οσκαρική υποψηφιότητα. Τώρα θέλει να περάσει και ο ίδιος πίσω από την κάμερα. Εχει βρει και την ταινία που τον ενδιαφέρει: το remake που ετοιμάζει η Warner Bros στην Γερμανική περσινή εμπορική επιτυχία «Kokowääh».

Η ταινία που έγραψε, σκηνοθέτησε και πρωταγωνίστησε (μαζί με τις κόρες του) ο Γερμανός σταρ Τιλ Σβάιγκερ (τον έχουμε δει και σε μικρούς ρόλους σε χολιγουντιανές παραγωγές, από το «Inglourious Basterds» μέχρι το «This Means War») ακολουθεί την ιστορία ενός αμετανόητου μπάτσελορ, ο οποίος συνειδητοποιεί ότι η κόρη της κολλητής του φίλης μπορεί να είναι το δικό του βιολογικό παιδί - αποτέλεσμα ενός μεθυσμένου one night stand 8 χρόνια πριν. Ο τίτλος αναφέρεται στο πώς ένας Γερμανός θα προφέρει/παραγγείλει το «coq au vin» πιάτο του σ' ένα εστιατόριο.

Η ταινία έγινε πραγματικό blockbuster στην Γερμανία, κι όπως και με την περίπτωση των «Αθικτων», το Χόλιγουντ παραμόνευε για το πολυπόθητο remake.

Από όσα διαβάζουμε, ο Κούπερ (του οποίου οι μετοχές έχουν επικίνδυνα ανέβει με τον συνδυασμό blockbuster επιτυχιών τύπου «Hungover» και της πρόσφατης οσκαρικής του υποψηφιότητας) θα είναι σίγουρα ο πρωταγωνιστής του remake, αλλά η Warner Brothers του το έχουν προσφέρει στο πιάτο, αν εκείνος θελήσει να το σκηνοθετήσει. Γιατί, από όσα διαβάζουμε πάντα, δεν είναι η μόνη επιλογή του για το σκηνοθετικό του ντεμπούτο! Το σενάριο μάλιστα έχει ήδη γραφτεί και ... ξαναγραφτεί από διαφορετικούς σεναριογράφους (καλό είναι αυτό τώρα;)

Οπως και να 'χει, ο Κούπερ μοιάζει έτοιμος να μπει στην λίστα των ηθοποιών που έχουν ανακοινώσει την άμεση διάθεσή τους να σκηνοθετήσουν (μετά τους Ράιαν Γκόσλινγκ, Μελίσα ΜακΚάρθι και Ελεν Πέιτζ, για να ονομάσουμε μερικούς).

Εμείς χαιρόμαστε που, σταδιακά, μπαίνει στη λίστα των... ηθοποιών. Περιμένουμε να τον δούμε στο «The Place Beyond the Pines» του Ντέρεκ Σιαφράνς, στην νέα ταινία του Γούντι Αλεν, αλλά και φυσικά στο «Hangover 3».

Περισσότερος Μπράντλεϊ Κούπερ: