Φεστιβάλ / Βραβεία

Οι υποψήφιοι των φετινών Οσκαρ δεν μπορούν να κρύψουν τη χαρά τους!

στα 10

Από τον Στίβεν Σπίλμπεργκ μέχρι τους παραγωγούς της «Αγάπης» και από την Αν Χάθαγουεϊ μέχρι τoν Ρόμπερτ Ντε Νίρο και τον Μίκαελ Χάνεκε, οι φετινοί υποψήφιοι των Οσκαρ μοιράστηκαν την ευτυχία τους με το περιοδικό Hollywood Reporter. Και να τι δήλωσαν...

Flix Team
Οι υποψήφιοι των φετινών Οσκαρ δεν μπορούν να κρύψουν τη χαρά τους!

H χθεσινή ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων των φετινών Οσκαρ (διαβάστε αναλυτικά εδώ) βρήκε τους περισσότερους από τους πιθανούς υποψήφιους καρφωμένους στην οθόνη του υπολογιστή τους να κρέμονται από το στόμα του Σεθ ΜακΦάρλεϊν και της Εμα Στόοουν που αποκάλυψαν τα περισσότερα από τα ονόματα που θα συμμετέχουν φέτος στη μεγαλύτερη κινηματογραφική γιορτή του πλανήτη.

Λίγο αργότερα οι περισσότεροι από αυτούς μοιράστηκαν τα καλά νέα με το περιοδικό Hollywood Reporter και να τι δήλωσαν για μια από τις πιο ευτυχισμένες στιγμές της ζωής τους.

Στίβεν Σπίλμπεργκ (υποψηφιότητες Καλύτερης Ταινίας και Σκηνοθεσίας για το «Lincoln»)

«Είναι ένα ολοκληρωτικά συναρπαστικό πρωινό. Με ξύπνησαν λέγοντας μου για τις πολλές υποψηφιότητες που πήρε η ταινία μας. Ηταν το καλύτερο ξύπνημα που είχα εδώ και 14 χρόνια! Με εκπλήσσει πάντα η αναγνώριση. Είμαι βαθιά ευγνώμων και νιώθουμε τόσο τιμημένοι από τις 12 υποψηφιότητες, ειδικά με το να βρισκόμαστε ανάμεσα σε τόσο απίστευτες ταινίες. Είναι μια υπέροχη λίστα από εννιά ταινίες και τις έχω δει όλες. Θέλω πολύ να συναντήσω τον Μπεν Ζάιτλιν (σ.σ σκηνοθέτη του «Beasts of the Southern Wild») και τον Μίκαελ Χάνεκε. Οι ταινίες τους, όπως και οι υπόλοιπες, παρουσιάζουν τόση ποικιλία, ένα μεγάλο εύρος ριψοκίνδυνων ευκαιριών. Και σήμερα το ρίσκο τους επιβραβεύθηκε».

Χιου Τζάκμαν (υποψηφιότητα για Α' Ανδρικό Ρόλο για το «Les Miserables»)

«Δεν είχα σχεδιάσει να ακούσω ζωντανά την ανακοίνωση, αλλά όταν μπήκα στο αυτοκίνητο για να πάω στη δουλειά σήεμρα το πρωί, ο οδηγός έβλεπε τις υποψηφιότητες καθώς αυτές ανακοινώνονταν. Για να είμαι ειλικιρνής, είναι τόσο συναρπαστικό και σουρεαλιστικό και ακόμη δεν το έχω πιστέψει. Είναι μια υπέροχη χρονιά για τα βραβεία, η οποία ορίζεται από μια εκλεκτική λίστα ιστοριών που αφηγούνται απίστευτα ταλαντούχοι και θαρραλέοι κινηματογραφιστές και είναι τιμή μου να αναφέρουν το όνομά μου στην ίδια πρόταση με τους υπόλοιπους υποψήφιους στην κατηγορία του Α' Ανδρικού Ρόλου. Εχοντας κάνει οικοδεσπότης της απονομής, έχω βρεθεί σε διάφορες στιγμές των Οσκαρ, αλλά το να είμαι υποψήφιος είναι κάτι που δεν μπορούσα να πιστέψω ποτέ ότι θα συμβεί.»

Ντέιβιντ Ο' Ράσελ (υποψηφιότητες Σκηνοθεσίας και Καλύτερου Διασκευασμένου Σεναρίου για το «SIlver Linings Playbook»)

«Είμαι κάτι περισσότερο από ευγνώμων, αφού δεν ήξερα τι να περιμένω. Είμαι επίσης τρομερά ευτυχισμένος για τους ηθοποιούς μου. Το γεγονός πως ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο και η Τζάκι Γουίβερ είναι υποψήφιοι είναι απίστευτο. Αυτό το πρωινό ήταν καταπληκτικό»

Μπράντλεϊ Κούπερ (υποψηφιότητα Α' Ανδρικού Ρόλου για το «Silver Linings Playbook»)

«Ξύπνησα τρόμερα νωρίς έτσι κι αλλιώς και είπα στον εαυτό μου "Οκ, θα βγάλω βόλτα τον σκύλο μου στην παραλία και θα δω τι θα συμβεί. Ας γίνει ό,τι γίνει". Ξέχασα πως η ανακοίνωση ήταν τόσο νωρίς το πρωί. Το είδα μαζί με τη μαμά μου και το σκύλο μου. Αυτά τα πράγματα συμβαίνουν μόνο μια φορά στη ζωή μας. Το να βλέπεις τον Ρόμπερτ, τη Τζάκι και τη Τζένιφερ να αναγνωρίζονται... και, ευτυχώς Θεέ μου, και τον Ντέιβιντ. Είναι συναρπαστικό.»

Τζένιφερ Λόρενς (υποψηφιότητα Α' Γυναικείου Ρόλου για το «Silver Linings Playbook»)

«Νόμιζα πως θα ξυπνήσω, αλλά δεν το έκανα. Οι γονείς μου πέρασαν το βράδυ στο σπίτι μου και ήρθαν και με φίλησαν στο μέτωπο και μου είπαν για τις υποψηφιότητες της ταινίας. Σχεδιάζω αυτή τη φορά να το διασκεδάσω. Την προηγούμενη φορά (σ.σ. ήταν υποψήφια πριν δύο χρόνια για το «Winter's Bone») ήμουν πολύ αγχωμένη. Ημουν μόλις 20 ετών και νέα στη βιομηχανία. Δεν θέλω να κάνω το ίδιο λάθος αυτή τη φορά.»

Αν Χάθαγουεϊ (υποψηφιότητα για Β' Γυναικείο Ρόλο στο «Les Miserables»)

«Είναι ένα υπέροχο πρωινό. Είναι μεγάλη τιμή να είμαι μέρος μιας δουλειά που έχει δώσει τόση αγάπη σε όλον τον κόσμο. Δούλεψα μαζί με ένα ατρόμητο καστ, το οποίο καθημερινά με γέμιζε έμπνευση. Εστειλα στον Χιου ένα e-mail. Είναι φυσικά και μια γλυκόπικρη στιγμή για όλους μας γιατί ο ο καπετάνιος μας (σ.σ ο Τομ Χούπερ, σκηνοθέτης του «Les Miserables» δεν προτάθηκε στην κατηγορία της σκηνοθεσίας), και τώρα δεν θα βρισκόμουν εδώ χωρίς την επιρροή του στη ζωή μου. Είναι πολύ χαρούμενος για όλους μας.»

Ανγκ Λι (υποψηφιότητες για Καλύτερη Ταινία και Σκηνοθεσία για τη «Ζωή του Πι»)

«Κοιμόμουν όταν ο βοηθός μου με πήρε τηλέφωνο για τα καλά νέα. Τα πράγματα έχουν έτσι: όλα σε αυτήν την ταινία ήταν μια τεράστια μάχη. Και ήταν μια πολύ δύσκολη ταινία για να γίνει, οπότε δεν κατάφερα να το γιορτάσω παρά μόνο όταν ολοκληρώθηκε. Ενιωθα περισσότερο σαν τον Πι, χαμένος και εξαντλημένος. Μόνο πρόσφατα, άρχισα να νιώθω την επιβράβευση. Αυτή η εβδομάδα υπήρξε απίστευτη, ανάμεσα στις υποψηφιότητες του Σωματείου Σκηνοθετών, των ΒAFTA και των Οσκαρ. Νιώθω σαν να κάνω ντους με καλή ενέργεια και κουράγιο.»

Ναόμι Γουότς (υποψηφιότητα Α' Γυναικείου Ρόλου για το «Τhe Impossible»)

«Ηταν μια τεράστια έκπληξη. Ολο το βράδυ δεν κοιμήθηκα καλά εξαιτίας των παιδιών, λες και δεν είχα αρκετό άγχος από μόνη μου. Κάθε φορά που ξυπνούσα μέσα στη νύχτα σκεφτόμουν πως δεν πρόκειται να συμβεί. Γύρω στις 10 το πρωί κανείς δεν είχε πάρει τηλέφωνο για να μου πει τι τελικά συνέβη. Ημουν πολύ τυχερή που το όνομα μου ανακοινώθηκε πρώτο. Συνήθως είμαι τελευταία στις λίστες. Είναι συναρπαστικό, ειδικά σε μια χρονιά με τόσες απίστευτες ερμηνείες.»

Σάλι Φιλντ (υποψηφιότητα για Β' Γυναικείο Ρόλο για το «Lincoln»)

«Ημουν στο ξενοδοχείο Bel Air, όταν ο μικρό γιος μου χτύπησε την πόρτα στις 5.30 το πρωί. Ενιωσα συγκινημένη, τρελαμένη. Νιώθω τόσο μεγάλη τιμή, μαζί με όλη τη ομάδα της ταινίας. Οι ηθοποιοί δεν είμαστε ανταγωνιστές, είμαι σύμμαχοι. Σαν άνθρωποι που επιβίωσαν από μια μεγάλη μάχη. Η καριέρα μου υπήρξε μια τρελή διαδρομή. Δεν έχω βρεθεί στα Οσκαρ εδώ και πολλά χρόνια. Οταν πήγα εκεί τη δεκαετία του '80, μπήκα σε ένα μαγαζί και αγόρασα ένα φόρεμα. Τώρα κάτι μέσα μου με κάνει να νιώθω σαν δωδεκάχρονο. Ολοι οι σχεδιαστές θέλουν να μου ράψουν φόρεμα. Με δουλεύουν; Είναι απίστευτο!».

Ελεν Χαντ (υποψηφιότητα για Β' Γυναικείο Ρόλο για το «Τhe Sessions»)

«Κοιμόμουν βαθιά όταν έμαθα τα νέα και ο πρώτος που γιόρτασε ήταν ο σκύλος μου και το αγόρι μου! Είμαι πολύ πολύ χαρούμενη κυρίως γιατί αυτό είναι ένα καλό σημάδι για το πνεύμα του χαρακτήρα που υποδύομαι. Είναι τόσο κρίμα που ο Τζον Χοκς δεν αναγνωρίστηκε, αλλά αυτό δεν αφαιρεί ίχνος από την εκπληκτική ερμηνεία του.»

Ρόμαν Κόπολα (υποψηφιότητα - μαζί με τον Γουες Αντερσον - Σεναρίου για το «Moonrise Kingdom»)

«Ημουν στο αυτοκίνητο με τη γυναίκα μου και τους γονείς μου και πήρα ένα μήνυμα από ένα φίλο που μου έλεγε για την υποψηφιότητά μου. Η μητέρα μου έκανε εορταστικές κραυγές. Δεν μπορώ να το εκφράσω. Εκτός αν το γαβγίσω!.»

Μάργκαρετ Μενεγκόζ (υποψηφιότητες Καλύτερης Ταινία και Ξενόγλωσσης Ταινίας για την «Αγάπη»)

Ολη η ομάδα της ταινίας βρισκόμασταν μπροστά στο κομπιούτερ στο Παρίσι, όταν ακούσαμε τα νέα. Ανοίξαμε μια σαμπάνια. Απίστευτο! Για μια μικρή ευρωπαϊκή ταινία γυρισμένη σε ένα διαμέρισμα, με ένα πολύ δύσκολο θέμα το να παίρνει υποψηφιότητα για Καλύτερη Ταινία. Τα πράγματα μάλλον αλλάζουν. Η επόμενη ταινία για τον Μίκαελ Χάνεκε θα είναι πιο εύκολη. Οι παραγωγοί θα ακούν πιο προσεκτικά τι έχει να τους πει. Αυτό είναι το σημαντικότερο βραβείο που μπορείς να κερδίσεις στη ζωή σου.»

Ρόμπερτ Ντε Νίρο (υποψηφιότητα για Β' Ανδρικό Ρόλο για το «Silver Linings Playbook»)

«Χαίρομαι τρομερά που η Ακαδημία επέλεξε να τιμήσει όλες τις μονάδες των ηθοποιών που ήταν μέρος της ταινίας.»

Μίκαελ Χάνεκε (υποψηφιότητες Σκηνοθεσίας και Πρωτότυπου Σεναρίου για την «Αγάπη»)

«Είμαι πολύ χαρούμενος για τις υποψηφιότητες της ταινία και για το γεγονός πως όσοι ψήφισαν έβαλαν την ταινία τόσο δυνατά στην καρδιά τους. Είναι ανακουφιστικό να ανακαλύπτεις πως η ταινία βρήκε το κοινό και την κριτική αναγνώριση του. Υπήρξα πολύ τυχερός και στα δύο αυτά μέτωπα, αλλά είναι ιδιαιτέρως ευτυχές να αναγνωρίζεται η ταινία από ανθρώπους της βιομηχανίας που γνωρίζουν πόσο δύσκολο είναι να κάνεις οποιαδήποτε ταινία. Είμαι επίσης πολύ χαρούμενος για όλους τους ανθρώπους με τους οποίους φτιάξαμε το φιλμ. Τους ευχαριστώ πολύ.»

Τιμ Μπάρτον (υποψηφιότητα για Καλύτερη Ταινία Κινουμένων Σχεδίων για το «Frankenweenie»)

«Το "Frankenweenie" είναι για μένα ένα πολύ προσωπικό φιλμ. Η ιδέα του να το γυρίσω σε μια ταινία μεγάλου μήκους ήταν κάτι που ήθελα εδώ και χρόνια. Και το stop motion ήταν το ιδανικό μέσο για να γίνει πραγματικότητα. Δούλεψα μαζί με υπέροχους συνεργάτες: σχεδιαστές, ηθοποιούς, κατασκευαστές σκηνικών, κατασκευαστές μαριονέτας και όλοι βοήθησαν για να γίνει αυτή η ταινία ένα frame τη φορά. Είμαι ευγνώμων που η Ακαδημία αναγνώρισε την ταινία ως μια από τις υποψήφιες της.»

Μπεν Αφλεκ, Τζορτζ Κλούνεϊ, Γκραντ Χέσλοφ (υποψηφιότητα Καλύτερης Ταινίας για το «Επιχείρηση: Argo»)

«Θέλουμε να ευχαριστήσουμε την Ακαδημία που αναγνώρισε την ταινία μας με τόσο υπέροχο τρόπο. Είναι ένας φόρος τιμής σε όσους δούλεψαν στην ταινία - από το απίστευτο καστ μέχρι το τρομερό μας συνεργείο.».

Εμανουέλ Ριβά (υποψηφιότητα Α' Γυναικείου Ρόλου για την «Αγάπη»)

«Είμαι πραγματικά χαρούμενη, συγκινημένη, και νιώθω μεγάλη τιμή να δεχομαι αυτήν την υποψηφιότητα για το ρόλο της Αν στην "Αγάπη" του Μίκαελ Χάνεκε. Για μένα είναι ένα ανεκτίμητο δώρο, σε αυτή τη φάση της ζωής μου, να επιλέγομαι από συναδέλφους για αυτό που κάνω σαν ηθοποιός. Ποτέ δεν πίστεψα, δουλεύοντας μέσα στα χρόνια στην Ευρώπη και τη Γαλλία, πως μια μέρα θα διασχίσω τον Ατλαντικό. Είναι σουρεαλιστικό. Το να γυρίσω την ταινία με τον Μίκαελ Χάνεκε ήταν για μένα μια ευτυχία, τον εμπιστεύτηκα πλήρως και ήμασταν απόλυτα συγχρονισμένοι. Ο Μίκαελ είναι όλη η μουσική της ταινίας του.»

Διαβάστε εδώ περισσότερα για τη φετινή οσκαρική κούρσα μέχρι τις 24 Φεβρουαρίου όπου θα γίνει η 85η Απονομή των βραβείων.

Tags: Oscars 2013