Buzz

Ο Louis C.K. είναι τόσο γλυκός: πρώτη σκηνή από το «Blue Jasmine» του Γούντι Αλεν

στα 10

Αν όλα όσα βλέπουμε από το «Blue Jasmine» είναι αληθινά, τότε μιλάμε για την ταινία του Γούντι Αλεν που ποτέ δεν περιμέναμε ότι θα περιμέναμε τόσο πολύ για να δούμε. Οσο για τον Louis C.Κ., μοιάζει σαν να βρισκόταν σε μια ταινία του Γούντι από πάντα...

Ο Louis C.K. είναι τόσο γλυκός: πρώτη σκηνή από το «Blue Jasmine» του Γούντι Αλεν

To τρέιλερ του «Blue Jasmine» που είδαμε πριν λίγο καιρό ήταν μια απόκαλυψη.

Και όταν λέμε «αποκάλυψη» στην περίπτωση του Γούντι Αλεν, είναι πως, ξαφνικά, εκεί όπου δεν περίμενες τίποτα σπουδαιότερο από τον 77χρονο Νεοϋορκέζο, εκτός από ακόμη μια μέτρια (προς καλή ή προς κακή) ταινία, βρίσκεσαι έκπληκτος ενώπιον μιας ταινίας που θα μπορούσε να είναι και μια επιστροφή στον Γούντι Αλεν που αγάπησες με πάθος.

Ισως φταίει η Κέιτ Μπλάνσετ που ακόμη και στις ελάχιστες σκηνές του τρέιλερ είναι συγκλονιστική ως μια πρώην πλούσια, νυν Μπλανς Ντιμπουά Νεοϋορκέζα που μετά την πτώχευσή της αναγκάζεται να μετακομίσει μαζί με την αδερφή της στο Σαν Φρανσίσκο. Ισως είναι το καστ που με οδηγό την Μπλάνσετ απλώνεται στην κωμική μελαγχολία της Σάλι Χόκινς, στην «οh my god» γοητεία του Αλεκ Μπόλντγουιν για να φτάσει στον ήρωα του Louis C.K., φανατικού θαυμαστή του Γούντι Αλεν και επιτέλους παρόντα σε μια από τις ταινίες του.

Η πρώτη σκηνή που κυκλοφόρησε και μπορείτε να δείτε παρακάτω, ενώ ο Γούντι Αλεν ετοιμάζει ήδη καινούρια ταινία, είναι ενδεικτική της «αποκάλυψης».

Μια ρομαντζάδα ανάμεσα στην Σάλι Χόκινς και τον Louis C.K. αναδομεί το γουντιαλενικό σύμπαν των νευρώσεων σε ένα από αμήχανο μέχρι τόσο γλυκό φλερτ που κρύβει μέσα του όλο το σκοτάδι των ανθρώπινων σχέσεων.

Και, διάολε, τόσο ωραία γυρισμένη...


Διαβάστε και δείτε περισσότερα για το «Blue Jasmine»: