Buzz

Ο Γουες Αντερσον κατεβάζει ομάδα

στα 10

Το κλείσιμο του καστ του «Grand Budapest Hotel», της νέας ταινίας του Γουες Αντερσον, είναι τόσο σύνθετο και απαιτητικό, σα να κανονίζεις καλοκαιρινές διακοπές με μεγάλη παρέα.

Ο Γουες Αντερσον κατεβάζει ομάδα
Ο Γουες Αντερσον με την Τίλντα Σουίντον στην πρεμιέρα του «Moonrise Kingdom» στις Κάννες

Ολο μαθαίνουμε νέα στοιχεία για το ποιοι θα κατοικήσουν τα δωμάτια του «Grand Budapest Hotel», του ξενοδοχείου που βρίσκεται στο κέντρο της νέα ταινίας του Γουες Αντερσον, αλλά πολύ λίγα ξέρουμε για το τι θα συμβεί εκεί. Με τα γυρίσματα να ξεκινούν στις αρχές του 2013, γνωρίζουμε απλώς ότι πρόκειται για μια… «ευρωπαϊκή ιστορία», ό,τι κι αν σημαίνει αυτό για έναν Αμερικανό σκηνοθέτη και σεναριογράφο, στο πνεύμα των ταινιών του Μπίλι Γουάιλντερ (όπως το «The Apartment») και του Ερνστ Λιούμπιτς (όπως το «The Shop Around the Corner»), αναφορές που μας κάνουν ακόμα πιο ανυπόμονους για μια λεπτή, ατμοσφαιρική κομεντί. Η υπόθεση εκτυλίσσεται 85 χρόνια νωρίτερα, δηλαδή στα τέλη της δεκαετίας του 1920, το σενάριο περιλαμβάνει ένα μέντιουμ και η δράση στρέφεται γύρω από τον πολυάσχολο ρεσεψιονίστ, τον κ. Γκουστάβ, που θα υποδύεται ο Ρέφι Φάινς.

Εκτός από τον Φάινς, είναι ήδη γνωστό ότι στην ταινία θα εμφανίζονται οι «σταθεροί» πρωταγωνιστές του Αντερσον, ο Μπιλ Μάρεϊ, ο Οουεν Γουίλσον και ο Τζέισον Σουόρτσμαν, σε δεύτερες-τρίτες εμφανίσεις ο Εντουαρντ Νόρτον («Moonrise Kingdom»), ο Εϊντριεν Μπρόντι («Darjeeling Limited», «Fantastic Mr. Fox»), Τζεφ Γκόλντμπλαμ («The Life Aquatic») και Γουίλεμ Νταφόε («The Life Aquatic», «Fantastic Mr. Fox») και τα ντεμπούτα της οικογένειας, ο Τζουντ Λο κι η Σίρσα Ρόναν.

Σε συνέντευξη που έδωσε αυτές τις μέρες, όμως, στο Hollywood Reporter, ο Γουες Αντερσον προσθέτει κι άλλα ονόματα στη λίστα: αυτό της Τίλντα Σουίντον που μάλον πέρασε καλά στο «Moonrise Kingdom», του Χάρβεϊ Καϊτέλ, του Φ. Μάρεϊ Εϊμπραμ κι αυτό του Ματιέ Αμαλρίκ, για να συμπληρωθεί το διεθνές καστ.

Επειδή, βέβαια, δεν ξέρουμε πόσο «Grand» είναι το «Budapest Hotel», περιμένουμε να δούμε εάν ολοκληρώθηκαν οι κρατήσεις ή αν υπάρχει και λίστα αναμονής μέχρι τα γυρίσματα!

Περισσότερος Γουες Αντερσον: