Buzz

Ο Ρόμπερτ Εγκερς μιλάει για τα αρκετά δύσκολα γυρίσματα του «Nosferatu»

στα 10

Μιλώντας στο Empire, ο Εγκερς ανέφερε πως τα γυρίσμτα του «Nosferatu» δεν ήταν και τα πιο εύκολα, αλλά ευτυχώς η προηγούμενη ταινία του τον είχε προετοιμάσει κατάλληλα.

Ο Ρόμπερτ Εγκερς μιλάει για τα αρκετά δύσκολα γυρίσματα του «Nosferatu»

Το «Nosferatu» πρόκειται για το απόλυτο dream project του Ρόμπερτ Εγκερς ο οποίος προσπαθεί να το κάνει πραγματικότητα εδώ και αρκετά χρόνια. Αλλά παρά τις όποιες δυσκολίες αντιμετώπισε, ο Εγκερς ξεκίνησε και ολοκλήρωσε τα γυρίσματά της στην Πράγα τον Μάιο. Αλλά δεν ήταν και τα πιο εύκολα γυρίσματα, όπως αποκάλυψε ο ίδιος.

Μιλώντας στο περιοδικό Empire ο σκηνοθέτης βρήκε το γύρισμα του «Nosferatu» πιο εξαντλητικό από το πρόσφατο σκανδιναβικό έπος του «Ο Ανθρωπος απ’ τον Βορρά». «Προσπαθώ να κάνω πράγματα πέρα από αυτό που μπορώ. Οπως πάντα, ήταν ένα δύσκολο γύρισμα. Πρόσφατα κάναμε μια σκηνή σε ένα πλοίο με πολλή βροχή και κύματα, και ο εκτροπέας βροχής, που προσπαθεί να βγάλει τη βροχή από τον φακό, χαλούσε και η κάμερα θόλωνε συνέχεια. Πέρασα τις τελευταίες μέρες δουλεύοντας μόνο με Ρώσους ναυτικούς σε ένα σκάφος».

Αλλά η δημιουργία του «Ανθρώπου απ’ τον Βορρά» προετοίμασε τον Εγκερς καλά για τις προκλήσεις του «Nosferatu». «Είμαι τόσο χαρούμενος που έκανα πρώτα τον “Ανθρωπο απ’ τον Βορρά” και που έμαθα αυτά που έμαθα. Οταν σκέφτομαι το πλάνο παραγωγής του “Nosferatu” που είχαμε την πρώτη φορά, είμαι σίγουρος ότι με κάποιο τρόπο απλά το είχα φανταστεί, αλλά είναι δύσκολο το σκεφτώ πως θα ήταν αποτυχία», συνέχισε ο Εγκερς.

Διαβάστε ακόμα: Το «Nosferatu» του Ρόμπερτ Εγκερς ολοκλήρωσε τα γυρίσματά του

nosferatu 607

Στην ταινία θα πρωταγωνιστεί ο Νίκολας Χουλτ, ο οποίος αντικατέστησε τον Χάρι Στάιλς που ήταν να παίξει αρχικά ένα από τους ανθρώπινους χαρακτήρες πριν αποφασίσει να αποχωρήσει από το πρότζεκτ.

Επίσης μαζί τους θα παίζει και ο Γουίλεμ Νταφόε, ο οποίος συνεργάστηκε για τρίτη φορά με τον Εγκερς μετά το «Φάρο» και τον «Ανθρωπο από τον Βορρά» στον ρόλο, μάλλον, του Βαν Χέλσινγκ.

Τέλος στην ταινία θα πρωταγωνιστεί και ο Μπιλ Σκάρσγκαρντ, τον οποίο είχαμε απολαύσει ως Πένιγουαϊζ στις ταινίες «Αυτό» και ταινία τρόμου «Barbarian», στον ρόλο του βρικόλακα, και η Λίλι Ρόουζ-Ντεπ, την οποία έχουμε δει στην σειρά του HBO «Euphoria», θα παίξει τον ρόλο μιας νεαρής γυναίκας στην Γερμανία του 19ου αιώνα την οποία καταδιώκει ο βρικόλακας.