Buzz

Ο Ματιέ Κασοβίτς αναζητά «Happy End» στη νέα ταινία του Μίκαελ Χάνεκε

στα 10

Ο πρωταγωνιστής της «Αμελί» και του «Μίσους» θα μυηθεί για πρώτη φορά στο σκοτεινό σύμπαν του Αυστριακού σκηνοθέτη, δίπλα στους βετεράνους Ιζαμπέλ Ιπέρ και Ζαν-Λουί Τρεντινιάν.

Ο Ματιέ Κασοβίτς αναζητά «Happy End» στη νέα ταινία του Μίκαελ Χάνεκε

Με τα γυρίσματα να ξεκινούν άμεσα, αυτό το καλοκαίρι, ο Μίκαελ Χάνεκε μόλις πρόσθεσε έναν ακόμα ηθοποιό στο έως τώρα γνωστό καστ της επόμενης ταινίας του, «Happy End», η οποία επανασυνδέει την Ιζαμπέλ Ιπέρ και τον Ζαν-Λουί Τρεντινιάν μετά τον καλλιτεχνικό (και οσκαρικό) θρίαμβο του «Amour». Αυτή θα είναι και η πρώτη συνεργασία του Κασοβίτς με τον Χάνεκε, αλλά και με την Ιπέρ (σύμφωνα με τις πληροφορίες, θα υποδύεται τον αδελφό της), κάτι που ενδεχομένως να αναζωογονήσει την καριέρα του Γάλλου ηθοποιού έπειτα από ένα σερί μάλλον αποτυχημένων επιλογών.

Διαβάστε ακόμη: Οι 10 καλύτερες ταινίες όλων των εποχών κατά τον Μίκαελ Χάνεκε

Haneke Amour Ο Μίκαελ Χάνεκε μαζί με τον Ζαν Λουί Τρεντινιάν στα γυρίσματα του «Amour»

Ωστόσο, ελάχιστα πράγματα έχουν δημοσιοποιηθεί μέχρι σήμερα σχετικά με την ίδια την υπόθεση του «Happy End», πέραν του ότι θα περιστρέφεται γύρω από μία εύπορη ευρωπαϊκή οικογένεια και ότι με κάποιο τρόπο θα αναφέρεται στο μεγαλύτερο ζήτημα των ημερών μας, που δεν είναι άλλο από το προσφυγικό. Τα γυρίσματα της ταινίας θα πραγματοποιηθούν στο Καλέ, μία περιοχή γνωστή και ως «η ζούγκλα του Καλέ», όπου χιλιάδες πρόσφυγες κάνουν στάση πριν προσπαθήσουν να περάσουν από τη Γαλλία στη Βρετανία, ζώντας κάτω από άθλιες συνθήκες.

Αυτό που σίγουρα μπορούμε να στοιχηματίσουμε ήδη, όμως, είναι ότι η ταινία θα κάνει λογικά την πρεμιέρα της στο διαγωνιστικό τμήμα του επόμενου Φεστιβάλ Καννών, όπου και θα σοκάρει με ακόμα μια σκληρή ματιά πάνω στον ανθρώπινο πόνο, από αυτές που τόσο δεξιοτεχνικά ξέρει να φιλοτεχνεί ο Αυστριακός σκηνοθέτης. Θα προτείναμε, πάντως, να μην ελπίζετε σε ένα κυριολεκτικό «Happy End»!

Διαβάστε ακόμη