Buzz

«Μήπως ήσουν πάντα αναίσθητος;» Ο Μαρκ Μάρον απαντάει σε όσα είπε ο Τοντ Φίλιπς για την κωμωδία στην politically correct εποχή μας

στα 10

Ο Μάρον κριτικάρει καυστικά τη δήλωση του σκηνοθέτη του «Joker».

«Μήπως ήσουν πάντα αναίσθητος;» Ο Μαρκ Μάρον απαντάει σε όσα είπε ο Τοντ Φίλιπς για την κωμωδία στην politically correct εποχή μας

Ο Τοντ Φίλιπς απολαμβάνει δικαιωματικά τον απόλυτο θρίαμβο με το «Joker». Ανάμεσα στις εκατοντάδες συνεντεύξεις που έχει δώσει από το Φεστιβάλ Βενετίας, όπου η ταινία έφυγε με τον Χρυσό Λέοντα, μέχρι σήμερα, σε μία απάντησε γιατί αποφάσισε να σκηνοθετήσει κάτι τόσο σκοτεινό και σοβαρό, ενώ πριν είχε μία μεγάλη καριέρα στην κωμωδία («Hangover», «Road Trip»).

Τότε δήλωσε: «Δεν μπορούσα πια να κάνω κωμωδια. Ποιος μπορεί να είναι αστείος σήμερα, μέσα σε αυτή την κουλτούρα της politically correct καταπέσης (i.e. woke culture); Διαβάστε και αναλύσεις γιατί δεν μπορούν να λειτουργήσουν οι κωμωδίες πλέον, αλλά μπορώ να σας πω εγώ το λόγο. Γιατί οι αστείοι κωμικοί σκέφτονται "Να πάει να γαμηθεί, δεν μιλάω καθόλου, θα προσβληθείς και θα μπλέξω"...»

Αν δεν μπορείς να είσαι ουσιαστικός και θαρραλέος με την κωμωδία σήμερα, αν δεν μπορείς να είσαι αστείος χωρίς να προσβάλεις ανθρώπους, τότε ίσως να μην ήσουν ποτέ καλός. Ή ήσουν πάντα αναίσθητος!»

Ο Μαρκ Μάρον (ένας από τους πιο σύγχρονους, εύστοχους, πολιτικούς κωμικούς της γενιάς μας - «Maron», «Glow», «Easy»), ο οποίος έχει κι έναν μικρό ρόλο στο «Joker» ως ο παραγωγός του late night show του Ρόμπερτ Ντε Νίρο, σχολίασε καυστικά αυτή τη δήλωση.

Δείτε κι αυτό: Η Φίμπι Γουόλερ-Μπριτζ αποδεικνύει ότι είναι η πιο έξυπνη πένα και στο Saturday Night Live

marc maron 607

«Περίεργο. Πάρα πολλοί κωμικοί σήμερα καταφέρνουν να είναι πολύ αστείοι. Όχι μόνο αστείοι - πολύ γαμημένα αστείοι. Θέλεις να τεστάρεις τα όρια; Μπορείς ακόμα. Θέλεις να τολμήσεις, μπορείς ωραιότατα. Στην πραγματικότητα, το μόνο πράγμα που σου αφαιρέθηκε ως δκαίωμα, και κοινωνικά και πολιτισμικά, είναι να χτυπάς ξεδιάντροπα ομάδες ανθρώπων "γιατί έχει πλάκα". Για το εύκολο γέλιο και τη δική σου απόλαυση να προσβάλεις και να προκαλείς πόνο και να συνεχίζεις τα στερεότυπα που κάνουν ομάδες ανθρώπων να νιώθουν υποδιέστεροι και στο περιθώριο. Την αναγνωρίζεις ΑΥΤΗ την απόλαυση;»

«Οχι δεν έχεις καμία δικαιολογία να μην κάνεις κωμωδία μέσα σε αυτό το νέο κλίμα. Γιατί αν τρομοκρατήσε και στη σκέψη και να την επιχειρήσεις, αν δεν μπορείς να είσαι ουσιαστικός και θαρραλέος με την κωμωδία σήμερα, αν δεν μπορείς να είσαι αστείος χωρίς να προσβάλεις ανθρώπους, τότε ίσως να μην ήσουν ποτέ καλός. Ή ήσουν πάντα αναίσθητος!»

Διαβάστε περισσότερα: