Buzz

Η Φίμπι Γουόλερ-Μπριτζ αποδεικνύει ότι είναι η πιο έξυπνη πένα και στο Saturday Night Live

στα 10

«Σήμερα μπορούμε να συζητάμε ελεύθερα τη σεξουαλικότητά μας, χωρίς να μας καίνε στην πυρά - καλό αυτό. Παλιότερα, έτρεμαν τις καυλωμένες γυναίκες. Τώρα τους δίνουν 3 Emmy».

Η Φίμπι Γουόλερ-Μπριτζ αποδεικνύει ότι είναι η πιο έξυπνη πένα και στο Saturday Night Live

Η Φίμπι Γουόλερ-Μπριτζ είναι το πιο καυτό όνομα αυτή την εποχή, κι από τις δύο πλευρές του Ατλαντικού, κι όχι αδικαιολόγητα. Η δημιουργός και πρωταγωνίστρια του «Fleabag» έφυγε με 3 βραβεία ΕΜΜΥ, ξεπερνώντας κάθε προσδοκία και ανταγωνισμό, ενώ ταυτόχρονα υπογράφει το (επίσης πολυβραβευμένο) «Killing Eve» για το Netflix και το σενάριο του νέου Τζέιμς Μποντ «No Time to Die».

Θυμηθείτε τι είχαμε γράψει στο Flix από το 2016 για το «Fleabag»: «Fleabag»: σταματήστε ό,τι κάνετε και δείτε αυτή τη σειρά!


Για αυτό και οι παραγωγοί του Saturday Night Live θέλησαν να την κλείσουν ως οικοδεσπότη και τα κατάφεραν: προχθές η Γουόλερ-Μπριτζ βγήκε live στη σκηνή του SNL και απέδειξε ότι είναι μία από τις πιο αστείες, ουσιαστικές, αιχμηρές πένες της εποχής μας.

Ο μονόλογός της, αλλά κι ένα από τα σκετσάκια για διαφήμιση ταμπόν, είναι μόνο δείγματα για το πώς μπορείς να συζητήσεις για τα πάντα, να αστειευτείς για τα πάντα, ενώ ταυτόχρονα κάνεις ένα έξυπνο και πικρό παρεμβατικό κοινωνικό σχόλιο.

Στο σενάριο τον αναφέρω απλά ως "ιερέα". Ο κόσμος άρχισε να τον αποκαλεί "σέξι ιερέα". Με τον Αντριου προσπαθούσαμε να καταλάβουμε τι κάνει αυτός ο ήρωας και προκαλεί τέτοια λατρεία από τις γυναίκες. Μέχρι που το βρήκαμε. Τις ακούει. Αγόρια, δοκιμάστε το!»

Η Γουόλερ-Μπριτζ δεν είναι απλά γυναίκα σεναριογράφος που γράφει γυναίκες ηρωίδες. Είναι γυναίκα σεναριογράφος που γράφει για πραγματικές γυναίκες και λέει τα πράγματα με το όνομά τους.

«Πολλοί νομίζουν ότι επειδή γράφω το "Fleabag" είμαι σαν την ηρωίδα μου - σεξουαλικά αχόρταγη, βωμολόχα, επικίνδυνη. Και συνεχώς χρειάζεται να λέω....ναι. Ναι, είμαι. Σήμερα μπορούμε να συζητάμε ελεύθερα τη σεξουαλικότητά μας, χωρίς να μας καίνε στην πυρά - καλό αυτό. Παλιότερα, έτρεμαν τις καυλωμένες γυναίκες. Τώρα τους δίνουν 3 Emmy.»


Γιατί έχουμε μεγαλώσει, τα κορίτσια να ντρέπονται απλά να κρατήσουν μία σερβιέτα ή ένα ταμπόν και να πάνε στο μπάνιο να αλλάξουν, κι όλοι οι υπόλοιποι να μην θέλουν να βλέπουν μια γυναίκα να κρατάει μία σερβιέτα ή ένα ταμπόν για να πάει στο μπάνιο να αλλάξει; Τι λέει όλη αυτή η παράνοια για όλους μας;


Μια κουράδα; Ενα ψόφιο ποντίκι; Ενα υπογεγραμμένο αντίτυπο του «Ο Αγών Μου»; Ολα προτιμότερα από μία γυναίκα που έχει περίοδο.

Κυρίες και κύριοι, δώστε όλα τα βραβεία στην Φίμπι Γουόλερ-Μπριτζ.

Διαβάστε περισσότερα: