Buzz

Αόρατες αγκαλιές: Πρώτες αφίσες για το «The Lobster» του Γιώργου Λάνθιμου!

στα 10

Οι αφίσες του «The Lobster» του Γιώργου Λάνθιμου είναι τόσο μελαγχολικές όσο η ανάμνηση μιας αγκαλιάς που δεν υπάρχει.

Αόρατες αγκαλιές: Πρώτες αφίσες για το «The Lobster» του Γιώργου Λάνθιμου!

Σε λίγο παραπάνω από μια εβδομάδα, η νέα ταινία του Γιώργου Λάνθιμου, «The Lobster», θα κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα της και θα διεκδικήσει το Χρυσό Φοίνικα, ανάμεσα στις περίπου 20 ταινίες που θα διαγωνιστούν, ως η πρώτη ελληνική (ή, τουλάχιστον, ελληνικής συμπαραγωγής), ταινία 17 χρόνια μετά το 1998 που σηματοδότησε την τελευταία συμμετοχή στο διαγωνιστικό τμήμα του Θόδωρου Αγγελόπουλου με το «Μια Αιωνιότητα και Μια Μέρα» που έφυγε τελικά και με το μεγάλο βραβείο του Φεστιβάλ.

Διαβάστε ακόμη: Κάννες made in Greece: Οι ελληνικές ταινίες στην ιστορία του Διαγωνιστικού του Φεστιβάλ Καννών

Μια συμπαραγωγή Ιρλανδίας, Ελλάδας, Γαλλίας, Ολλανδίας και Μ. Βρετανίας, το φιλμ του Λάνθιμου είναι μια αντισυμβατική ιστορία αγάπης, τοποθετημένη σε ένα δυστοπικό, κοντινό μέλλον, όπου όλοι οι μόνοι άνθρωποι, σύμφωνα με τους κανόνες της Πόλης, συλλαμβάνονται και μεταφέρονται στο Ξενοδοχείο. Εκεί είναι υποχρεωμένοι να βρουν έναν ταιριαστό σύντροφο μέσα σε 45 μέρες. Αν αποτύχουν μεταμορφώνονται σε ένα ζώο της επιλογής τους κι απελευθερώνονται στο Δάσος. Ενας απελπισμένος Αντρας το σκάει από το Ξενοδοχείο στο Δάσος εκεί όπου ζουν οι Μοναχικοί κι εκεί ερωτεύεται, ακόμη κι αν αυτό είναι ενάντια στους κανόνες τους.

Διαβάστε ακόμη: To «The Lobster» του Γιώργου Λάνθιμου περνάει από την βρετανική επιτροπή καταλληλότητας «uncut»!

Στο φιλμ πρωταγωνιστούν ο Κόλιν Φάρελ, η Ρέιτσελ Γουάις, η Λεά Σεντού, ο Μπεν Γουίσο, η Ολίβια Κόλμαν καθώς και οι Αριάν Λαμπέντ και Αγγελική Παπούλια. Η παραγωγή του φιλμ είναι των Element Pictures, Limp films, Scarlet Films, συμπαραγωγοί είναι η Faliro House, η Haut et Court και η Lemming Film, ενώ η χρηματοδότηση προήλθε από το Irish Film Board, το BFI Film Fund, το Eurimages, το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου το γαλλικό CNC, το Dutch Film Fund και το Canal+. Η ταινία θα βγει στις ελληνικές αίθουσες με τον τίτλο «Ο Αστακός» από την Feelgood Entertainment. Το «The Lobster» είναι η τέταρτη ταινία του Γιώργου Λάνθιμου μετά την «Κινέτα», τον «Κυνόδοντα» (που συμμετείχε στο «Ενα Κάποιο Βλέμμα» του Φεστιβάλ Καννών το 2009) και τις «Αλπεις», ενώ το φιλμ σηματοδοτεί την τρίτη συνεργασία του στο σενάριο με τον Ευθύμη Φιλίππου, μαζί με τον οποίο είχαν κερδίσει το βραβείο Σεναρίου για τις «Αλπεις» στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας.

Διαβάστε αναλυτικά για όλες τις ταινίες του Επίσημου Προγράμματος του 68ου Φεστιβάλ Καννών, με φωτογραφίες και τρέιλερ

Μόλις τώρα, εν όψει της φεστιβαλικής πρεμιέρας, κυκλοφόρησαν οι δυο πρώτες αφίσες του «The Lobster» κι είναι παραπάνω από πανέμορφες: ελλειπτικές τόσο στην κυριολεξία, όσο και μεταφορικά, παρουσιάζουν τους δυο κεντρικούς ήρωες της ταινίας, η μία τον Κόλιν Φάρελ, η άλλη τη Ρέιτσελ Γουάις, ν' αγκαλιάζουν ένα κενό, μια ανάμνηση, κάτι που στην πραγματικότητα λείπει από τα χέρια τους. Δείτε τις παρακάτω και περιμένετε πολλά περισσότερα από το «The Lobster» σε λίγο καιρό: το Flix θα βρίσκεται στις Κάννες και δε θ' αφήσει τίποτα να σας ξεφύγει!

To 68o Φεστιβάλ Καννών διεξάγεται φέτος από τις 13 έως και τις 24 Μαΐου 2015

Περισσότερο «The Lobster»:

lobster poster 607

lobster poster 607