Buzz

H Ρέιτσελ Βάις και ο Κόλιν Φάρελ στο «The Lobster» του Γιώργου Λάνθιμου

στα 10

Μετά την Λέα Σέιντου, κι άλλοι σημαντικοί πρωταγωνιστές προστίθενται στο πρώτο αγγλόφωνο φιλμ του Ελληνα σκηνοθέτη.

H Ρέιτσελ Βάις και ο Κόλιν Φάρελ στο «The Lobster» του Γιώργου Λάνθιμου

Είχαμε ήδη γράψει ότι η Γαλλίδα ηθοποιός που φέτος έκανε αίσθηση με την «Ζωή της Αντέλ» θα είναι μια από τις πρωταγωνίστριες στην τέταρτη μεγάλου μήκους του Γιώργου Λάνθιμου, την πρώτη που γυρίζει εκτός Ελλάδας.

Ξέραμε επίσης ότι στο cast της ταινίας συμπεριλαμβάνονται ο Αυστραλός Τζέισον Κλαρκ, ο Βρετανός Μπεν Γουίσο,η Ολίβια Κόλμαν καθώς και η Αριάν Λαμπέντ. Σήμερα εν όψη του European Film Market του φεστιβάλ του Βερολίνου όπου τα δικαιώματα της ταινίας θα είναι διαθέσιμα στους υποψήφιους διανομείς της ανά τον κόσμο, ανακοινώθηκε η συμμετοχή των Ρέιτσελ Βάις και Κόλιν Φάρελ στο φιλμ, συμπληρώνοντας ένα αληθινά εντυπωσιακό καστ.

Ο Γιώργος Λάνθιμος δήλωσε για την συμμετοχή των δύο ηθοποιών στο φιλμ: «Η συνεισφορά τους τους στην ταινία μας θα εμπλουτίσει και θα ανοίξει τον κόσμο που προσπαθούμε να δημιουργήσουμε και να εξερευνήσουμε. Συν τοις άλλοις, αυτή η ομάδα παλιών και νέων συνεργατών με γεμίζει αυτοπεποίθηση και ενθουσιασμό εν αναμονή της αρχής των γυρισμάτων.»

Τα γυρίσματα του φιλμ θα ξεκινήσουν στις 24 Μαρτίου στην Ιρλανδία. Το «Lobster» είναι μια αντισυμβατική ιστορία αγάπης, τοποθετημένη σε ένα δυστοπικό, κοντινό μέλλον, όπου όλοι οι μόνοι άνθρωποι, σύμφωνα με τους κανόνες της Πόλης, συλλαμβάνονται και μεταφέρονται στο Ξενοδοχείο. Εκεί είναι υποχρεωμένοι να βρουν έναν ταιριαστό σύντροφο μέσα σε 45 μέρες. Αν αποτύχουν μεταμορφώνονται σε ένα ζώο της επιλογής τους κι απελευθερώνονται στο Δάσος. Ενας απελπισμένος Αντρας το σκάει από το Ξενοδοχείο στο Δάσος εκεί όπου ζουν οι Μοναχικοί κι εκεί ερωτεύεται, ακόμη κι αν αυτό είναι ενάντια στους κανόνες τους.

Το σενάριο του φιλμ υπογράφουν και πάλι ο Γιώργος Λάνθιμος κι ο Ευθύμης Φιλίππου. Η ταινία είναι μια συμπαραγωγή της Ιρλανδικής Element Pictures, της βρετανική Scarlet Films, της γαλλικής Haut et Court, της νεοιδρυθείσας Limp Films που είναι η εταιρία παραγωγής του Γιώργου Λάνθιμου και της Faliro House του Χρήστου Κωνσταντακόπουλου, ενώ πρόσφατα απέσπασε και χρηματοδότηση από το Eurimages.

Διαβάστε περισσότερα για το «The Lobster».