Buzz

Οι τελευταίες φωτογραφίες της Μέριλιν Μονρό

στα 10

Τρεις εβδομάδες πριν το θάνατο της Μέριλιν Μονρό, ο Τζορτζ Μπάρις θα τραβούσε τις τελευταίες επαγγελματικές φωτογραφίες ενός μύθου λίγο πριν αυτός μείνει για πάντα στην αιωνιότητα.

Οι τελευταίες φωτογραφίες της Μέριλιν Μονρό

Ηταν 23 Ιουλίου του 1962 όταν ο φωτογράφος και στενός φίλος της Μέριλιν Μονρό, Τζορτζ Μπάρις θα τραβούσε τις τελευταίες φωτογραφίες ενός μύθου λίγο πριν αυτός σφραγίζει με το τραγικό τέλος του την όποια ιστορία των μύθων της έβδομης τέχνης.

Η φωτογράφηση έγινε στη Σάντα Μόνικα και στο Hollywood Hills, με μια Μονρό που νιώθεις ότι αφέθηκε για πρώτη φορά με τόση οικειότητα μπροστά στον φωτογραφικό φακό, και προοριζόταν για να ντύσει ένα βιβλίο με τίτλο «Marilyn: Her Life In Her Own Words» που ο Μπάρις εγκατέλειψε, όταν τρεις εβδομάδες μετά η Μονρό βρέθηκε νεκρή στο διαμέρισμά της σε ηλικία 36 ετών.

Οι φωτογραφίες έμειναν και αυτές στο συρτάρι μαζί με τις σημειώσεις για το βιβλίο, αφού ο Τζορτζ Μπάρις αρνήθηκε να τις δώσει στη δημοσιότητα, παρά μόνο 25 χρόνια αργότερα όταν τις τύπωσε σε περιορισμένα αντίτυπα - και οι οποίες τώρα βγαίνουν σε δημοπρασία ακριβώς 82 χρόνια μετά τη γέννηση και 53 χρόνια μετά το θάνατο της Μέριλιν Μονρό.

Δείτε ακόμη: 60 χρόνια Playboy! Διασχίζοντας το μύθο από τη Μέριλιν Μονρό μέχρι τη Μαρτζ Σίμπσον!

Last Photos Monroe

Last Photos Monroe

Last Photos Monroe

Last Photos Monroe

Last Photos Monroe

Last Photos Monroe

Last Photos Monroe

Οι φωτογραφίες του Τζορτζ Μπάρις έρχονται να «αφαιρέσουν» τον τίτλο των «τελευταίων φωτογραφιών της Μέριλιν» από τον Μπερτ Στερν που δημοσιεύτηκαν στην Vogue τον Ιούνιο του 1962 - γνωστές ως «The Last Sitting» - μέρος των οποίων θα δημοπρατηθεί και αυτό μαζί με τις «Last Photos» του Μπάρις.

Η τιμή για την κάθε φωτογραφία αναμένεται να αγγίξει τα 6.000 δολάρια.

Δείτε ακόμη: Το άγνωστο καλοκαίρι της Μέριλιν Μονρό!

Marilyn Monroe Vogue 1962

Marilyn Monroe Vogue 1962

Διαβάστε και δείτε ακόμη: