Buzz

Το άγνωστο καλοκαίρι της Μέριλιν Μονρό!

στα 10

Μια σειρά χαμένων μέχρι σήμερα φωτογραφιών της Μέριλιν Μονρό από τον Αύγουστο του 1953, την εποχή που γύριζε το «River of no Return» του Οτο Πρέμινγκερ, βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας.

Το άγνωστο καλοκαίρι της Μέριλιν Μονρό!

Το καλοκαίρι του 1953 δεν ήταν το καλύτερο που πέρασε στη ζωή της η Μέριλιν Μονρό. Απομονωμένη στα δάση του Καναδά ανάμεσα σε έναν σκηνοθέτη που τη μισούσε (Οτο Πρέμινγκερ) και έναν αλκοολικό συμπρωταγωνιστή (Ρόμπερτ Μίτσαμ), η Μονρό γύριζε το «River of no Return», την «χειρότερη ταινία» που γύρισε ποτέ κατά την ίδια.

Η παρουσία της καθηγήτριας της υποκριτικής της, Νατάσα Λιτές, είχε εξαγριώσει τον Πρέμινγκερ (διάσημος για τον κακό χαρακτήρα του ανάμεσα στους μεγάλους σκηνοθέτες της ιστορίας του σινεμά), ο οποίος έκανε τα πάντα για να τη διώξει, παρά τις απειλές της Μονρό ότι θα εγκαταλείψει το γύρισμα. Οταν ζήτησε ο ίδιος να φύγει η Λιτές από τα γυρίσματα, η Μονρό τηλεφώνησε απευθείας στον Ντάριλ Ζανούκ της Fox δηλώνοντας του πως αν φύγει η Λιτές, δεν θα συνεχίσει την ταινία. Ο Ζανούκ, τρομαγμένος πως θα έχανε ένα από τα πιο δυνατά εμπορικά χαρτιά της ταινίας, έφερε πίσω την Λιτές με αποτέλεσμα ο Πρέμινγκερ να κάνει τη ζωή της Μονρό...κόλαση.

Εκτός όλων αυτών, η Μονρό έσπασε το πόδι της κατά τη διάρκεια των επικίνδυνων γυρισμάτων στις φυσικές τοποθεσίες μένοντας για μέρες εκτός δουλειάς ενώ το «River of no Return» θα ήταν η τελευταία ταινία που ο Πρέμινγκερ θα γύριζε ως υπάλληλος ενός στούντιο, αφού με το τέλος των γυρισμάτων έφυγε για την Ευρώπη, πληρώνοντας 150.000 δολάρια στη Fox για να τον απαλλάξει από το συμβόλαιο του.

Εξήντα χρόνια μετά, οι φωτογραφίες του Τζον Βασόν, φωτορεπόρτερ του περιοδικού LOOK, ο οποίος βρέθηκε στα γυρίσματα στον Καναδά, βρίσκουν το φως της δημοσιότητας απεικονίζοντας κατά βάσιν τις μέρες μετά το ατύχημα που ακινητοποίησε την Μονρό η οποία δεν θα ζούσε το 1980 για να ακούσει τον Πρέμινγκερ να μετανιώνει για τη συμπεριφορά του και να παραδέχεται πως : «Η Μονρό προσπάθησε πολύ και όταν οι άνθρωποι προσποθούν πολύ δεν μπορείς να είσαι εκνευρισμένος μαζί τους».

Δείτε στο gallery μερικές από τις φωτογραφίες που θα κυκλοφορήσουν με τον τίτλο «Marilyn, August 1953: The Lost LOOK Photos» από τις εκδόσεις Dover Publications.

Διαβάστε περισσότερα για τη Μέριλιν Μονρό εδώ