Buzz

Σε δημοπρασία το πορνό της Μέριλιν Μονρό!

στα 10

Μετά το διάσημο φόρεμα από το «Επτά Χρόνια Φαγούρα» που δημοπρατήθηκε για 4.6 εκ. δολ., σειρά τώρα έχει ένα από τα δύο πορνό που η Μονρό γύρισε το 1946, όταν ακόμη το όνομα της ήταν Νόρμα Τζιν Μπέικερ.

Σε δημοπρασία το πορνό της Μέριλιν Μονρό!

Στις 7 Αυγούστου, στο Film Collecting Fair του Μπουένος Αϊρες θα δημοπρατηθεί η μια από τις δύο κόπιες του μικρού μήκους πορνό που γύρισε η Μέριλιν Μονρό το 1946.

Το εξάλεπτο ασπρόμαυρο φιλμ, στο οποίο η Μονρό φέρεται να αυνανίζεται, γυρίστηκε κάπου ανάμεσα στο 1946 και το 1947 και μέχρι σήμερα ανήκε σε έναν Ισπανό συλλέκτη, ο οποίος αποβίωσε. Ο οργανωτής της δημοπρασίας, Μικάλ Μπαρσά, ήταν ο ίδιος που είχε πουλήσει μια ακόμη «ερωτική» ταινία της Μονρό (στην οποία έκανε στοματικό έρωτα σε έναν άνδρα), διάρκειας 15 λεπτών, το 2011 σε έναν συλλέκτη για το ποσό των 1.2 εκ. δολαρίων.

Η αρχική τιμή του φιλμ ανέρχεται αυτή τη στιγμή στο μισό εκατομμύριο δολάρια, αλλά ο Μπαρσά πιστεύει ότι θα πιάσει διπλή τίμη, αναλογιζόμενος το μύθο της Μονρό που δείχνει να αντέχει ακατάπαυστα στο χρόνο ανάμεσα στους θαυμαστές της.

Η ύπαρξη των δύο φιλμ με την 21 ετών Μονρό, έγινε γνωστή δημόσια το 1997, προκαλώντας διαμάχη σχετικά με την ταυτότητα της πρωταγωνίστριας του. Ο Μπαρσά, ωστόσο, επιμένει πως «ακόμη και αν δεν είναι η Μονρό, τότε σίγουρα είναι η δίδυμη αδερφή της», ενώ έχει στην κατοχή του τα έγγραφα του FBI, το οποίο ερεύνησε την αυθεντικότητα των φιλμ και τα κοσμήματα που φορούσε η Μονρό σε αυτά και τα οποία είναι ίδια με αυτά που φορούσε σε φωτογραφήσεις της ίδιας εποχής.

Τα φιλμ μεταφέρθηκαν στην Γαλλία από έναν αμερικάνο αστυνομικό όπου έμειναν καταχωνιασμένα και ξεχασμένα σε ένα παλαιοπωλείο, μέχρι που δύο Ισπανοί συλλέκτες τα αγόρασαν μαζί με άλλες ταινίες χωρίς να γνωρίζουν την ύπαρξη τους.

Για το επίμαχο φιλμ που βγαίνει «στο σφυρί», υπάρχουν ήδη προσφορές από την Νορβηγία και την Ιαπωνία.