Buzz

H Νόρμα Τζιν πριν γίνει Μέριλιν Μονρό

στα 10

Με αφορμή τα γενέθλιά της την 1η Ιουνίου, το LIFE δημοσίευσε μια σειρά φωτογραφιών που απεικονίζουν τη Μέριλιν Μονρό το 1948, πολύ πριν όλος ο πλανήτης - αλλά και η ίδια - αντιληφθεί πως μερικοί το προτιμούν... πολύ καυτό.

H Νόρμα Τζιν πριν γίνει Μέριλιν Μονρό

Σύμφωνα με το συνοδευτικό κείμενο του LIFE, η σειρά των φωτογραφιών που απεικονίζουν την Μέριλιν Μονρό σε ηλικία 21 ετών στο σετ του «Sitting Pretty» μαζί με τον Κλίφτον Γουεμπ και την Λορέτ Λουέζ, τραβηγμένες από τον φωτογράφο Λούμις Ντιν, δεν δημοσιεύτηκαν ποτέ στο περιοδικό.

Αλλωστε ούτε η Μονρό, αλλά ούτε η Λουέζ πρωταγωνιστούσαν στο φιλμ που χάρισε στον Γουεμπ μια υποψηφιότητα για Οσκαρ, αλλά πιθανολογείται πως οι δύο νεαρές σταρ - τότε με συμβόλαιο στην 20th Century Fox - βρέθηκαν στα γυρίσματά του προκειμένου να ποζάρουν σε μια σειρά από προωθητικές φωτογραφίες για την ταινία.

Ο,τι ενδιαφέρει δεν είναι φυσικά το χαρωπό μεταπολεμικό vibe που τα στούντιο προσπαθούσαν με κάθε τρόπο να επιβάλλουν στην κινηματογραφική βιομηχανία, αλλά η φρεσκάδα μιας Μέριλιν Μονρό, ακριβώς στο ξεκίνημά της, όταν ακόμη λίγοι γνώριζαν το όνομά της και ακόμη πιο λίγοι μπορούσαν να υποψιαστούν το μέγεθος που θα αποκτούσε η φήμη της μέσα στα επόμενα χρόνια.

Δείτε παρακάτω τις φωτογραφίες:

2

2

2

4

5

Περισσότερη Μέριλιν Μονρό: