Buzz

Νέα στοιχεία: Η Μέριλιν Μονρό δεν αυτοκτόνησε;

στα 10

Σε ένα μήνα θα έχουμε την τραγική επέτειο των 50 χρόνων από τον θάνατο της Μέριλιν Μονρό. Σήμερα, ένα νέο στοιχείο βάζει σε σκέψεις ειδικούς ψυχολόγους και ιατροδικαστές. Θα ξανα-ανοίξει ο φάκελος Μονρό;

Νέα στοιχεία: Η Μέριλιν Μονρό δεν αυτοκτόνησε;
Ούτε η καλύτερη ηθοποιός στην ιστορία, ίσως ούτε η πιο ωραία γυναίκα στον κόσμο. Αυτό το "κάτι" που κουβαλούσε η Μέριλιν μπαίνοντας σ' ένα δωμάτιο παραμένει αμίμητο, αξεπέραστο και τόσο φωτεινό, όσο το φως χιλιάδων χολιγουντιανών προβολέων.

Στις 5 Αυγούστου του 1962 ο κόσμος έγινε λίγο πιο θαμπός: μία γυναίκα πραγματικό αστέρι βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της στην Καλιφόρνια. Η Νόρμα Τζιν για την οικογένειά της, Μέριλιν Μονρό για εκατομμύρια θαυμαστών της, είχε άδοξο, μοναχικό, θλιμμένο τέλος. Η ιατροδικαστική εξέταση έδειξε βαρβιτουρικά στο αίμα, ο φάκελος έκλεισε. Εδώ και δεκαετίες βέβαια υπάρχουν σκιές. Φήμες ότι το σκάνδαλο της σχέσης της με τον Πρόεδρο της Αμερικής JFK, είχε αρχίσει να προβληματίζει τις μυστικές υπηρεσίες και ο Κένεντι δεν μπορούσε να σταματήσει τα επίμονα τηλεφωνήματα της σταρ στο Λευκό Οίκο. Η Νόρμα Τζιν δεν ήθελε να είναι πια μόνη.

Ολα έμειναν στη σφαίρα της συνωμοσιολογίας. Να όμως που ένα πρόσφατο στοιχείο φιτιλιάζει εκ νέου τις έρευνες όσων ποτέ δεν πίστεψαν ότι η διάσημη σταρ έδωσε η ίδια τέλος στη ζωή της. Και το στοιχείο είναι κάτι πολύ απλό, πολύ καθημερινό. Κάτι που δεν δείχνει ότι παραμονή του θανάτου της μια γυναίκα ήταν σε απόλυτη απόγνωση και απελπισία.

Μία επιταγή που φέρει την υπογραφή της Μονρό δηλώνει ότι η σταρ αγόρασε μία συρταριέρα αξίας 228,80 δολαρίων στις 4 Αυγούστου του 1962. Ο Δρ. Σ. Ντέιβιντ Μπέρνσταϊν, Αστυνομικός Ψυχολόγος Ερευνητής, ειδικευμένος στις αυτοκτονίες και απόφοιτος του πανεπιστημίου του Χάρβαρντ, βρίσκει αυτό το στοιχείο περίεργο. Υπάρχει κάτι σ' αυτή την συμπεριφορά που δεν συνάδει με κάποιον που σκοπεύει να δώσει τέλος στη ζωή του.

«Οι άνθρωποι που σκοπεύουν να αυτοκτονήσουν, συχνά επιδίδονται σε ακρότητες» εξηγεί ο Δρ. Μπέρνσταϊν. «Ναι, την παραμονή μπορεί να βγουν για ψώνια. Αλλά συνήθως ξοδεύουν αμύθητα ποσά, σπαταλούν, μοιράζουν, χαρίζουν. Ξέρουν ότι είναι οι τελευταίες τους ώρες και συμπεριφέρονται ακραία. Δεν αγοράζουν όμως ένα μόνο πράγμα και κυρίως κάτι πρακτικό, κάτι που θα "οργανώσει" τις ζωές τους, θα τις "τακτοποιήσει". Μία συρταριέρα δείχνει σκοπό. Θα αποθηκεύσεις εκεί κάτι. Αυτό, από ψυχολογικής πλευράς σε μία αυτοψία θα το έπαιρνα πολύ σοβαρά υπόψη μου...»

Θα ανοίξει ξανά ο φάκελος Μονρό; Η, αντίθετα με αυτόν της Νάταλι Γουντ (που πρόσφατα άλλαξε από «αυτοκτονία» σε «ασαφείς λόγους») δεν υπάρχει περίπτωση να ταρακουνηθεί κάτι που κρύβει πολιτικά φαντάσματα;

Τα στοιχήματά μας στο δεύτερο. Για όποιον ενδιαφέρεται, το τσεκ της Μονρό αποτελεί μέρος της δημοπρασίας Heritage Auctions στο Μπέβερλι Χιλς, που με αφορμή τα 50 χρόνια ξεπουλάει και κάποια τελευταία αντικείμενα της σταρ. Το τσεκ κοστολογείται (αρχική τιμή) στα 8.000 δολάρια.

Για άλλη μία φορά, αυτός είναι ο τρόπος που το Χόλιγουντ σέβεται τους μύθους του.


<