Ενημέρωση

Στο κρεβάτι με τη Μέριλιν!

στα 10

Ηταν ένα χρόνο πριν το θάνατό της, το 1961, όταν ο φωτογράφος Ντάγκλας Κέρκλαντ πέρασε ένα βράδυ με τη Μέριλιν Μονρό. 51 χρόνια μετά, οι φωτογραφίες εκείνης της βραδιάς βλέπουν το φως της δημοσιότητας...

Στο κρεβάτι με τη Μέριλιν!

Το σκηνικό στήθηκε από την ίδια την Μονρό: ένα κρεβάτι, λευκά σεντόνια και το... άρωμα της. Ο Ντάγκλας Κέρκλαντ, διάσημος φωτογράφος του περιοδικού «Look» και αργότερα μέλος της ομάδας του «Life», δεν είχε να κάνει πολλά, παρά να απαθανατίσει ένα θρύλο φτιαγμένο από τα πιο πολύτιμα υλικά μιας ολόκληρης εποχής.

Η ιστορία θέλει τη Μονρό να νιώθει τόσο άνετα με τον Κέρκλαντ, ώστε να ζητήσει από οποιονδήποτε άλλο που βρισκόταν μέσα στο δωμάτιο να την αφήσουν μόνη μαζί του. Λίγο αργότερα, καθώς η ίδια στριφογύριζε γυμνή μέσα στα ημιδιαφανή σεντόνια κάλεσε τον Κέρκλαντ να ξαπλώσει μαζί της στο κρεβάτι. «Για χρόνια οι φίλοι μου δεν μπορούσαν να πιστέψουν πως είπα όχι. Τι με σταμάτησε;. Θυμήθηκα πως είχα μια γυναίκα και τρία παιδιά που με περίμεναν πίσω στο Νιου Τζέρσι.»

Η πλήρης σειρά των φωτογραφιών που τράβηξε ο Κέρκλαντ εκείνο το βράδυ του 1961 κυκλοφορεί τώρα σε ένα πολυτελές βιβλίο με τίτλο «An Evening with Marilyn», μέρος των εορτασμών για τα πενήντα χρόνια από το θάνατό της. Και πρέπει κάποιος να είναι πολύ θαμπωμένος από την ομορφιά της για να μην διακρίνει σε κάθε μια από τις πόζες της Μέριλιν ένα μείγμα σεξ-απίλ και μελαγχολίας που νομοτελειακά θα οδηγούσε στο τέλος.

Οπως δηλώνει χαρακτηριστικά και ο ίδιος ο Κέρκλαντ: «Οσο ήμουν μαζί της, νόμιζα πως είχα ανακαλύψει ποια ήταν η πραγματική Μέριλιν. Αλλά αυτή η αίσθηση έφυγε γρήγορα όταν άρχιζα να εμφανίζω τις φωτογραφίες και είδα την άλλη, σκοτεινή και μελαγχολική γυναίκα με την οποία βρισκόμουν το προηγούμενο βράδυ.»

Δείτε παρακάτω τις ωραιότερες φωτογραφίες του βιβλίου και διαβάστε περισσότερα για τη Μέριλιν εδώ.

1

2

3

4

5

6

7

8

8

8

8

8

8

8

8

8

8

1

1

1

1

1

1

1

1

1