Buzz

«Lady Bird»: Οσα λένε τα κορίτσια μεταξύ τους

στα 10

Το «Lady Bird» της Γκρέτα Γκέργουιγκ έρχεται στις αίθουσες την 1η Μαρτίου από τη UIP και τα «κορίτσια» του, η σκηνοθέτης κι οι δυο πρωταγωνίστριές της, μοιάζουν να μοιράστηκαν μια εμπειρία ζωής.

Flix Team
«Lady Bird»: Οσα λένε τα κορίτσια μεταξύ τους

Η ιστορία ενηλικίωσης που σκηνοθέτησε η Γκρέτα Γκέργουιγκ με φόντο το Σακραμέντο του 2002, ξετυλίγει το νήμα της δύσκολης εφηβείας της νεαρής Κριστίν «Lady Bird» ΜακΦέρσον (στο ρόλο η Σίρσα Ρόναν), την εκρηκτική σχέση αγάπης-μίσους με τη νοσοκόμα μητέρα της (Λόρι Μέτκαφ) και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς της, καθώς και την καθημερινότητά της στο σχολείο, τις εφηβικές ανασφάλειες και τους έρωτες αυτής της ηλικίας. Το «Lady Bird» έρχεται στους κινηματογράφους την 1η Μαρτίου, από τη UIP, για να μας παρασύρει στον ακαταμάχητο κόσμο του.

Διαβάστε ακόμη: «Κωμικός ρεαλισμός»: δείτε πώς η Γκρέτα Γκέργουιγκ σκηνοθέτησε το «Lady Bird»

lady bird poster 607

To Σακραμέντο, η γενέθλια πόλη της σεναριογράφου, ηθοποιού και σκηνοθέτη Γκρέτα Γκέργουιγκ, αποτελεί το ιδανικό σκηνικό για να μας αφηγηθεί την ιστορία ενηλικίωσης ενός κοριτσιού σε μια επαρχιακή πόλη της Αμερικής, λίγο μετά την τρομοκρατική επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου. Η ταινία είναι μια επιστολή της Γκρέτα προς την πόλη που αγάπησε μεγαλώνοντας, όταν ανακάλυψε την Τζόαν Ντίντιον, την ποιήτρια από το Σακραμέντο, η οποία περιέγραψε τόσο ανάγλυφα την πόλη που έκανε την Γκέργουιγκ να συνειδητοποιήσει πως όλα όσα μισούσε στην πόλη αυτή κατά βάθος είναι κι εκείνα που αγαπά γιατί τη διαμόρφωσαν στη γυναίκα που είναι σήμερα.

Διαβάστε ακόμη: Η National Society of Film Critics ψηφίζει δαγκωτό «Lady Bird»

lady bird 607

«Ενας άνθρωπος μπορεί να έχει ελαττώματα, να μην είναι τέλειος και, πάλι, να είναι πολύ ξεχωριστός,» λέει η Σίρσα Ρόναν για όσα την έμαθε η ηρωίδα της ταινίας. «Μπορεί να έχει και πάλι πράγματα να προσφέρει, να είναι ένας καλό άνθρωπος. Γιατί ένα από τα πράγματα που κατάλαβα, βλέποντας την ταινία ως θεατής, ήταν ακριβώς αυτό, ότι ο καθένας έχει να διαχειριστεί τα δικά του θέματα. Ολοι έχουν ζητήματα, όλοι έχουν μια θλίψη. Ακόμα κι αν δεν το βλέπεις αυτό αμέσως, δεν σημαίνει πως δεν βρίσκεται εκεί, στο εσωτερικό του ανθρώπου που έχεις απέναντί σου. Κι όταν το καταλάβεις αυτό, κερδίζεις δύναμη.»

Διαβάστε ακόμη: To «Lady Bird» της Γκρέτα Γκέργουικ είναι επισήμως το πιο «φρέσκο» φιλμ όλων των εποχών

lady bird 607

Η Λόρι Μέτκαφ, που κρατά το ρόλο της μητέρας τής Lady Bird, δηλώνει αφοσιωμένη στις ηρωίδες της ταινίας: «Η κεντρική σχέση που κατασκεύασε η Γκρέτα στο σενάριο, είναι αυτή η σύνθετη σχέση μητέρας και κόρης, με την οποία ο καθένας μπορεί να ταυτιστεί. Ολοι έχουμε μια μητέρα, κάποιες μπορεί να έχουμε μια κόρη. Ολοι έχουμε υπάρξει 17 χρόνων. Γι' αυτό η ιστορία της Lady Bird μάς αφορά όλους».

lady bird 607

H Γκρέτα Γκέργουιγκ έχει το φανατικό κοινό της - όχι μόνο ανάμεσά μας. H indie έκπληξη κέρδισε δύο Χρυσές Σφαίρες (Καλύτερης Ταινίας και Α' Γυναικείου ρόλου) και είναι έτοιμη να παρελάσει κι από το οσκαρικό κόκκινο χαλί, υποψήφια για 5 Οσκαρ. Τα τέσσερα, μετά, δηλαδή, από το Οσκαρ Καλύτερης Ταινίας, διεκδικούν οι τρεις γυναίκες: η Γκρέτα Γκέργουιγκ στις κατηγορίες Σκηνοθεσίας και Σεναρίου κι οι Σίρσα Ρόναν και Λόρι Μέτκαφ για τον Α' και Β' Γυναικείο Ρόλο, αντίστοιχα.

Το «Lady Bird» έρχεται στις ελληνικές αίθουσες την 1η Μαρτίου, από τη UIP. Απολαύστε παρακάτω το τρέιλερ κι ετοιμαστείτε για αναμνήσεις.

Διαβάστε ακόμα: