Φεστιβάλ / Βραβεία

Καμία γιούχα για τον Γιώργο Λάνθιμο

στα 10

Για να μη γράφονται ανακρίβειες, να σας πούμε πως όχι, η πρώτη, δημοσιογραφική προβολή της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου, δεν γιουχαΐστηκε στις Κάννες.

Καμία γιούχα για τον Γιώργο Λάνθιμο

Η σημερινή ημέρα ξεκίνησε (στις 8.30 το πρωί), με τη νέα ταινία του Γιώργου Λάνθιμου, «The Killing of a Sacred Deer» και το φιλμ και οι συντελεστές του μονοπώλησαν το ενδιαφέρον της ημέρας, όχι μόνο για τους Ελληνες δημοσιογράφους στο Φεστιβάλ Καννών και αναγνώστες στην Ελλάδα, αλλά για τις χιλιάδες διεθνών εκπροσώπων της κινηματογραφικής κοινότητας που βρίσκονται στις Κάννες και για τα σημαντικότερα κινηματογραφικά media του κόσμου.

Διαβάστε εδώ την κριτική του Flix: «The Killing of a Sacred Deer»: Ενα θρίλερ εκδίκησης με τον τρόπο του Γιώργου Λάνθιμου

Να επισημάνουμε, λοιπόν, επειδή πράγματα γράφονται καμιά φορά ανεύθυνα, ότι όχι, το «The Killing of a Sacred Deer» δεν γιουχαΐστηκε στο Φεστιβάλ Καννών. Από τους 2.300 δημοσιογράφους που το παρακολούθησαν, γύρω στα 15 άτομα, είτε ως trolls, είτε επειδή δεν τους άρεσε η ταινία και θέλησαν να εκφραστούν έτσι, αποδοκίμασαν το φιλμ με το «μπου» τους. Οπως χτες βράδυ το «Happy End» του Μίκαελ Χάνεκε. Το «Wonderstruck» του Τοντ Χέινς, τις ταινίες και του Μουντρούτσο και του Ζβιάγκιντσεφ, ακόμα και το «The Square» του Ρούμπεν Οστλουντ που θεωρείται φαβορί για τον Χρυσό Φοίνικα. Πάντα θα υπάρχουν οι λίγοι που αντιδρούν με τον δικό τους τρόπο, αλλά σε καμία περίπτωση αυτό δεν εκφράζει τη συνολική αντίδραση στην προβολή της ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου, για την οποία, άλλωστε, γράφτηκαν από εκθειαστικές, μέχρι μέτριες κριτικές. Οποιος έχει ακούσει τη γιούχα του «Brown Bunny» στις Κάννες, καταλαβαίνει τη διαφορά. Ας μη θίγουμε τις ταινίες και τους δημιουργούς τους απλώς για να προκαλούμε αίσθηση ή να προβοκάρουμε.

Διαβάστε ακόμη:

To 70ό Φεστιβάλ Καννών διεξάγεται φέτος από τις 17 μέχρι και τις 28 Μαΐου. Τo Flix θα βρίσκεται εκεί για ενημέρωση κάθε λεπτό για όσα θα συμβούν εντός και εκτός των σκοτεινών αιθουσών. Διαβάστε περισσότερα στο ειδικό του τμήμα, αφιερωμένο στο Φεστιβάλ Καννών, που ανανεώνεται συνεχώς.