Φεστιβάλ / Βραβεία

Οταν οι Κάννες είδαν το «The Killing of a Sacred Deer» του Γιώργου Λάνθιμου

στα 10

Να μερικά από τα πράγματα που έγραψε ο ξένος Τύπος για την καινούρια ταινία του Γιώργου Λάνθιμου.

Flix Team
Οταν οι Κάννες είδαν το «The Killing of a Sacred Deer» του Γιώργου Λάνθιμου

Από «fucking brilliant», μέχρι «σε κάνει να θες να κάνεις ένα μπάνιο βγαίνοντας από την αίθουσα», το «Ιερό Ελάφι» του Λάνθιμου δεν άφησε κανέναν ασυγκίνητο. Να μερικά αποσπάσματα από τις πρώτες κριτικές που γράφτηκαν για το φιλμ.

Διαβάστε εδώ την κριτική του Flix: «The Killing of a Sacred Deer»: Ενα θρίλερ εκδίκησης με τον τρόπο του Γιώργου Λάνθιμου

Οπως στις καλύτερες στιγμές του, ο Λάνθιμος κατορθώνει να χτίζει έναν ολοκληρωμένο κόσμο και να μας βυθίζει σε αυτόν. Αλλά η παραδοξότητά του, έχει ένα διττό νόημα: το στιλιζαρισμένο στοιχείο του παραλόγου και μαζί μια αληθοφανή έκφραση άρνησης. Θα είχε ενδιαφέρον να φανταστείς τον Τζον Κάρπεντερ ή τον Μπράιαν Ντε Πάλμα ή τον Ρίτσαρντ Ντόνερ να σκηνοθετούν αυτό το σενάριο. Πιθανότατα το αποτέλεσμα να μην ήταν πολύ διαφορετικό.
Πίτερ Μπράντσοου, The Guardian

Διαβάστε ακόμη: «Νικόλ, να θυμάσαι ότι γυρίζουμε μια κωμωδία». Το Flix στη συνέντευξη Τύπου του Γιώργου Λάνθιμου

Χαμηλότονα αρχικά, μα αυξανόμενα ανησυχητικά, ως την στιγμή που ο κεντρικός ήρωας θα πρέπει να πάρει μια απίστευτη απόφαση, το φιλμ δείχνει σαν ένα σκοτεινά αστείο θρίλερ τρόμου, αλλά μας πηγαίνει σε ένα πολύ πιο άσχημο μέρος απ όσο θα περιμέναμε. Είναι μια καλλιτεχνική ταινία, έτσι κι αλλιώς, οπότε είναι δικαίωμα του Λάνθιμου να μας προκαλεί και να μας δοκιμάζει, αλλά η αμείλικτη προσέγγισή του σε ένα σκληρό γρίφο κάνει την θέαση της ταινίας δύσκολη υπόθεση.
Πίτερ Ντεμπρούζ, Variety

Δείτε ακόμη: «Είναι οι ορμόνες». Πρώτο κλιπ του «The Killing of a Sacred Deer» του Γιώργου Λάνθιμου

the killing of a sacred deer 607

Ενα δυνατό και ενοχλητικό φιλμ που ανοίγει σημαντικά το ρεπερτόριο ενός από τους πιο ξεχωριστούς κι επίμονους auteurs της Ευρώπης.
Τζόναθαν Ρόμνεϊ, Screen International

Δείτε ακόμη: «The Killing of a Sacred Deer»: η αφίσα του Γιώργου Λάνθιμου ήδη trending topic του Φεστιβάλ Καννών

To «The Killing of a Sacred Deer» είναι μια εξαιρετικά κατασκευασμένη ταινία, με σπουδαίες σκηνές, μουσική, ερμηνειες κι ένα τεράστιο δάνειο στον Στάνλεϊ Κιούμπρικ, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι μου άρεσε πολύ. Ισως αυτή να είναι η πρόθεση του Γιώργου Λάνθιμου, καθώς το φιλμ σε κάνει να θες να κάνεις ένα μπάνιο αφού βγεις από το σινεμά.
Καλίμ Αφτάμπ, The Independent

Δείτε ακόμη: «The Favourite»: Λεσβιακά τρίγωνα και άλλα «βασιλικά» στη νέα ταινία του Γιώργου Λάνθιμου

Sacred Deer 607

Ο Γιώργος Λάνθιμος έρχεται στην Αμερική και κάνει την πιο τρομακτική ταινία της καριέρας του.
Ντέιβιντ Ερλιχ, Indiewire

Δείτε ακόμη: Κόλιν Φάρελ - Γιώργος Λάνθιμος και πάλι μαζί, σε τηλεοπτική σειρά του Amazon

To «The Killing of a Sacred Deer» κάνει τον «Αστακό» να μοιάζει με ζεστή τρυφερή εμπειρία. Μια ταινία με καθαρά χέρια, παγωμένη καρδιά και σχεδόν σατανικό τρόμο, στολίστηκε με αποδοκιμασίες στην δημοσιογραφική του προβολή και είναι γαμημένα ιδιοφυής.
Τζέσικα Κιάνγκ, The Playlist

To 70ό Φεστιβάλ Καννών διεξάγεται φέτος από τις 17 μέχρι και τις 28 Μαΐου. Τo Flix θα βρίσκεται εκεί για ενημέρωση κάθε λεπτό για όσα θα συμβούν εντός και εκτός των σκοτεινών αιθουσών. Διαβάστε περισσότερα στο ειδικό του τμήμα, αφιερωμένο στο Φεστιβάλ Καννών, που ανανεώνεται συνεχώς.

Killing of a sacred deer poster 607