Φεστιβάλ / Βραβεία

«The Killing of a Sacred Deer»: η αφίσα του Γιώργου Λάνθιμου ήδη trending topic του Φεστιβάλ Καννών

στα 10

Η αφίσα του «The Killing of a Sacred Deer» του Γιώργου Λάνθιμου μάς προετοιμάζει για αυτό που θα δούμε. Υποβλητική, κυνική, παγερή και παράξενη.

«The Killing of a Sacred Deer»: η αφίσα του Γιώργου Λάνθιμου ήδη trending topic του Φεστιβάλ Καννών

Ολο το buzz είναι δικό του. Ολη η Κρουαζέτ βουίζει με ανυπομονησία για την νέα του ταινία που θεωρείται ήδη φαβορί. Δύο χρόνια μετά το ειδικό βραβείο της επιτροπής για το «The Lobster», ο Γιώργος Λάνθιμος επιστρέφει στο διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ Καννών με τη δεύτερη ξενόγλωσση ταινία του, σε συνεργασία ξανά στο σενάριο με τον Ευθύμη Φιλίππου, και πρωταγωνιστές τον Κόλιν Φάρελ και την Νικόλ Κίντμαν.

Και μια υπέροχη αφίσα που μόλις κυκλοφόρησε. Παράξενη και σκοτεινή, λιτή και δυνατή, παγερή και επώδυνη. Οπως το σινεμά του.

Διαβάστε επίσης: «The Favourite»: Λεσβιακά τρίγωνα και άλλα «βασιλικά» στη νέα ταινία του Γιώργου Λάνθιμου

Killing of a sacred deer poster 607

Tο «The Killing of a Sacred Deer» αφηγείται την ιστορία ενός χειρουργού, ο οποίος προσπαθεί να προσθέσει ένα καινούργιο μέλος στην οικογένειά του, ένα έφηβο αγόρι. Μόνο που η συμπεριφορά του αγοριού θα αποδειχθεί προβληματική και θα θέσει σε κίνδυνο την οικογενειακή γαλήνη του με την σύζυγό του, γκρεμίζοντας την ιδανική τους ζωή. Σύμφωνα με τις φειδωλές πληροφορίες από την παραγωγή, η ταινία είναι εμπνευσμένη από τον Ευρυπίδη με αναφορές στις αρχαίες ελληνικές τραγωδίες.

To 70ό Φεστιβάλ Καννών διεξάγεται φέτος από τις 17 μέχρι και τις 28 Μαΐου. Τo Flix θα βρίσκεται εκεί για ενημέρωση κάθε λεπτό για όσα θα συμβούν εντός και εκτός των σκοτεινών αιθουσών. Διαβάστε περισσότερα στο ειδικό του τμήμα, αφιερωμένο στο Φεστιβάλ Καννών, που ανανεώνεται συνεχώς.

Περισσότερος Γιώργος Λάνθιμος