Buzz

Χειραγώγησε τελικά ο Ζακ Σνάιντερ το κίνημα #ReleasetheSnyderCut;

στα 10

Πάντως σύμφωνα με κάποιες πηγές ο Σνάιντερ δεν είναι ο Superman που ίσως κάποιοι νομίζαμε, αλλά «ένας Λεξ Λούθορ που έσπειρε τον όλεθρο».

Χειραγώγησε τελικά ο Ζακ Σνάιντερ το κίνημα #ReleasetheSnyderCut;

Ολοι θυμόμαστε τον χαμό που προκάλεσε η παραγωγή της ταινία «Justice League». Ολα αυτά ξεκίνησαν όταν ο Ζακ Σνάιντερ αναγκάστηκε να αποχωρήσει από την ταινία μετά και τον θάνατο της κόρης του με τον Τζος Γουίντον να αναλαμβάνει την σκηνοθεσία για το υπόλοιπο της παραγωγής. Το όνομα του Γουίντον δεν εμφανίστηκε στα credits αποδεικνύοντας πως ο Σνάιντερ είχε τελειώσει ήδη το 80-85% της ταινίας με την διάρκειά της να κρατά περίπου 2 ώρες. Τότε ήταν που άρχισαν να διαρρέουν φήμες πως υπήρχε ένα ακόμα cut της, ένα το οποίο δεν είχαν κοπεί πολλές από πλοκές της ταινίας και αυτό έγινε αμέσως γνωστό ως το «Snyder Cut».

Τότε περίπου ήταν που ξεκίνησε και το κίνημα στα social media #ReleasetheSnyderCut, το οποίο τελικά αναδείχτηκε σε κάτι τόσο μεγάλο που ανάγκασε την Warner να κυκλοφορήσει το 4ωρο cut της ταινίας, με τίτλο «Zack Snyder’s Justice League», το 2021.

Αλλά τελικά πόσο ήρωας ήταν ο Σνάιντερ σε αυτή την υπόθεση; Πόσο πολύ πιο στοχευμένο και επιχειρηματικό ήταν το κίνημα αυτό το οποίο, σε συνδυασμό με τον ειλικρινή ενθουσιασμό των θαυμαστών, ήταν η αιτία για τόση τοξικότητα απέναντι στο στούντιο; Σύμφωνα με μια έκθεση του Rolling Stone (βασισμένη σε έγγραφα που προήλθαν από εσωτερικές πηγές της Warner), ο Σνάιντερ μπορεί να μην ήταν ο Superman αυτής της ιστορίας, αλλά αντίθετα, ήταν «σαν ένας Λεξ Λούθορ που έσπερνε τον όλεθρο».

Διαβάστε ακόμα: Ο Ζακ Σνάιντερ θεωρεί πως η Warner έχει γίνει αρκετά «αντι-Σναϊντερική»

Justice League: The Snyder Cut 607 7

Η έκθεση υποστηρίζει ότι μια παθιασμένη ομάδα υποστηρικτών του Ζακ Σνάιντερ χειραγωγήθηκε (ελλείψει καλύτερου όρου) από μια συντονισμένη προσπάθεια (πιθανώς καθοδηγούμενη από τον ίδιο τον Σνάιντερ) να υπονομεύσει το έργο της Warner Bros και να αναγκάσει το στούντιο να επιτρέψει στον σκηνοθέτη να κυκλοφορήσει το νέο cut του «Justice League».

Αξίζει να σημειωθεί πως τα έγγραφα που αναφέρονται στο Rolling Stone χρηματοδοτήθηκαν αρκετά από την WB σε μια προσπάθεια να κατανοηθεί τι συνέβη με το κίνημα #ReleaseTheSnyderCut. Και επίσης, δεν υπάρχει άμεση απόδειξη ότι ο Σνάιντερ εργαζόταν στα παρασκήνια για να συντονίσει μια τέτοιου είδους τεράστιο κίνημα. Και επίσης, δεν υπάρχει άμεση απόδειξη ότι ο Σνάιντερ συντόνιζε από πίσω την κίνηση σύμφωνα με τις προτιμήσεις του. Παρόλα αυτά το Rolling Stone έκανε κάποια έρευνα με την βοήθεια τρίτων που φαίνεται να υποστηρίζει τους ισχυρισμούς της WB, και υπάρχουν αρκετά περιστασιακά στοιχεία και ανώνυμες πηγές που δείχνουν προς τη μεριά του Σνάιντερ.

Βασικά, φαίνεται ότι υπήρχαν πολλά bots και «ψεύτικοι λογαριασμοί» που χρησιμοποιήθηκαν για να ενισχυθεί η αφοσίωση των θαυμαστών του κινήματος #ReleaseTheSnyderCut, με το 13% των λογαριασμών να θεωρούνται ψεύτικοι (από το τυπικό 5% στο Twitter). Κανείς δεν γνωρίζει ακριβώς από πού προήλθαν τα bots και ποιος τα χρηματοδότησε, αλλά πραγματικά δεν υπάρχει αμφιβολία ότι χρησιμοποιήθηκαν. Επιπλέον, υπάρχουν ερωτήματα σχετικά με την εγκυρότητα της ιστοσελίδας forsnydercut.com, η οποία υποστηρίζεται ότι διευθύνεται από θαυμαστές, αλλά δείχνει πως θα μπορούσε στην πραγματικότητα να διευθύνεται από έναν σύμβουλο ψηφιακού μάρκετινγκ με το όνομα Ξαβιέ Λανς, ο οποίος λειτουργεί μια εταιρεία μάρκετινγκ που ειδικεύεται στη «φτηνή και στιγμιαία επισκεψιμότητα στην ιστοσελίδα σας.» Ο Σνάιντερ αρνείται ότι εμπλέκεται ή χρηματοδοτεί την ιστοσελίδα αυτή.

Διαβάστε ακόμα: H Warner δεν έχει σχέδια για τη συνέχιση του SnyderVerse

Zack Snyder 607

Υπάρχουν επίσης ισχυρισμοί από πηγές που είναι εξοικειωμένες με την κατάσταση των γυρισμάτων του «Justice League», οι οποίες ισχυρίστηκαν ότι ο Σνάιντερ έκανε (όχι και τόσο καλυμμένες) απειλές στα παρασκήνια, υπονοώντας ότι θα μπορούσε να χειραγωγήσει τους θαυμαστές του για να κάνουν αυτά που θέλει. Μια περίπτωση αφορούσε την επιθυμία του Σνάιντερ να αφαιρέσει τους Τζον Μπεργκ και Τζοφ Τζονς από την επανέκδοση των τίτλων του «Justice League». Και όταν οι παραγωγοί δεν ανταποκρίθηκαν στο αίτημά του, φέρεται να είπε: «Ο Τζοφ και ο Τζον αργοπορούν σκοπίμως στο να βγάλουν τα ονόματά τους από τη ταινία μου. Τώρα, θα τους καταστρέψω στα social media», με πηγή να αναφέρει πως ο Σνάιντερ ήταν «σαν ένας Λεξ Λούθορ που έσπερνε τον όλεθρο».

Πάντως το «Zack Snyder’s Justice League» κυκλοφόρησε και είχε τεράστια επιτυχία και ίσως για μερικούς όλα όσα έγιναν στα παρασκήνια να τους φαίνονται ως «ψιλά γράμματα». Παρόλα αυτά είναι αρκετά ενδιαφέρον το τι επιρροή έχουν τα social media και ένα δυνατό fan base στο Χόλιγουντ, ακόμα και αν κάποιος φαίνεται να τους χειραγωγεί…