Industry

«Junun»: Ο Πολ Τόμας Αντερσον «έρχεται» στο Exile Room

στα 10

Το ντοκιμαντέρ του Αμερικάνου σκηνοθέτη θα προβληθεί αύριο στην Αθήνα...

Flix Team
«Junun»: Ο Πολ Τόμας Αντερσον «έρχεται» στο Exile Room

Το «Junun», το πρώτο ανέμελο ντοκιμαντέρ στην καριέρα του εμμονοληπτικού σκηνοθέτη Πολ Τόμας Αντερσον, δεν αποκαλύπτει πολλά για την ιστορία που διηγείται. Μιλάει όμως αβίαστα για τη χαρά του να ξεφεύγεις – έστω και για λίγο – από το Χόλιγουντ και να γυρίζεις μια ταινία όπου ένα out of focus πλάνο δεν είναι και το τέλος του κόσμου.

Χαλαρός αλλά γεμάτος περιέργεια, ο Αντερσον ακολουθεί τον μόνιμο συνεργάτη του, Τζόνι Γκρίνγουντ των Radiohead στην Ινδία, αντιστρέφοντας τους όρους της ως τώρα συνεργασίας τους. Αντί να συνθέτει ο Γκρίνγουντ μουσική για μία από τις ταινίες του Αντερσον (βλέπε «Θα Χυθεί Αίμα», «The Master» και «Εμφυτο Ελάττωμα»), είναι ο Αντερσον αυτός που ανταποκρίνεται σε ένα μυστηριώδες κάλεσμα στο Φρούριο Μεχρανγκάρχ στο Ρατζαστάν, όπου ο Γκρίνγουντ – μαζί με μια πλειάδα Ινδών μουσικών – θα βοηθήσουν τον Ισραηλινό μουσουργό Σάι Μπεν Τζουρ να ηχογραφήσει το νέο του άλμπουμ.

Δείτε ακόμη: Το «Divers» της Τζοάνα Νιούσομ σε σκηνοθεσία του Πολ Τόμας Αντερσον είναι ένα οπτικό ποίημα

Πολ Τόμας Αντερσον, Τζόνι Γκρίνγουντ 607 Πολ Τόμας Αντερσον, Τζόνι Γκρίνγουντ

Μην περιμένετε περιττές εξηγήσεις για το πως βρέθηκαν εκεί και τι δουλειά έχει o Μαχαραγιάς της Τζοντπούρ να προσφέρει το παλάτι του σε ένα τέτοιο εγχείρημα. Το σημαντικό εδώ είναι η μουσική, που πλημμυρίζει κάθε πλάνο σαν βάλσαμο. Και είναι τέτοια η ψυχική ανάταση που δημιουργεί σε συμμετέχοντας και θεατές, που ακόμα και ο Πολ Τόμας Αντερσον ξέχασε για λίγο το αγαπημένο του φιλμ και γύρισε για πρώτη φορά ταινία ψηφιακά. Και δεν είναι μικρό πράγμα αυτό, ειδικά όταν μιλάμε για το σκηνοθέτη του «The Master», που επέμενε να κάνει ταινία σε 70mm…

Δείτε ακόμη: Ολα τα βίντεο κλιπ που έχει σκηνοθετήσει ο Πολ Τόμας Αντερσον

Δείτε το τρέιλερ του «Junun» εδώ:


Info:

Πέμπτη 10/03 στις 21:00 @ Exile Room (Αθηνάς 12, Μοναστηράκι, 3ος όροφος, τηλ 210 3223395) με αγγλικούς υπότιτλους και είσοδο δωρεάν.

Διαβάστε ακόμη: