Buzz

O Τζος Γουίντον εγκαταλείπει το Twitter μετά από τις αμφιλεγόμενες αντιδράσεις για το «Avengers: Age of Ultron»

στα 10

Ενας από τους πιο δράστήριους σκηνοθέτες στο Twitter, ο Τζος Γουίντον ανακοίνωσε πως εγκαταλείπει τον λογαριασμό του, απογοητευμένος από τα εριστικά σχόλια για το «Avengers: Age of Ultron».

O Τζος Γουίντον εγκαταλείπει το Twitter μετά από τις αμφιλεγόμενες αντιδράσεις για το «Avengers: Age of Ultron»

«Ευχαριτώ όλους όσους υπήρξαν ευγενικοί, αστείοι και εμπνευστικοί εδώ μέσα.»

Αυτό ήταν το τελευταίο tweet του Τζος Γουίντον, πριν πατήσει «διαγραφή» στο λογαριασμό του, εγκαταλείποντας για πάντα τους περισσότερους από 1 εκατομμύριο followers που τον ακολουθούσαν πιστά τα τελευταία χρόνια.

Η απόφαση του σκηνοθέτη και παραγωγού φημολογείται ότι ήρθε μετά από τα ποικίλα θυμωμένα σχόλια (έφτασαν μέχρι και σε απειλές για τη ζωή του) που γέμισαν το λογαριασμό του σχετικά με το «Avengers: Age of Ultron», εντοπισμένα κυρίως στις κατηγορίες για τη σεξιστική απεικόνιση της Μαύρης Χήρας, πράγμα που λέγεται ότι εξαγρίωσε τον Γουίντον, έναν παραδοσιακά φεμινιστή στη φιλοσοφία του δημιουργό.

Διαβάστε ακόμη: Οταν ο Κάπτεν Αμέρικα και ο Hawkeye αποκάλεσαν τη Μαύρη Χήρα της Σκάρλετ Τζοχάνσον «τσουλί»!

Αλλοι υποστηρίζουν πως ο Γουίντον ενοχλήθηκε από το γεγονός πως πολλοί κατηγόρησαν την ταινία ως χειρότερη από το πρώτο μέρος των «Avengers», δεδομένου και του εντυπωσιακού ανοίγματός της στην Αμερική που όμως δεν έφτασε αυτό της πρώτης ταινίας.

H αλήθεια ίσως κρύβεται στο γεγονός πως ο Γουίντον είχε εκφραστεί αρνητικά για το Twitter σε παλιότερες δηλώσεις του: «Είναι μια τεράστια δουλειά - διασκεδαστική αλλά έχει αρχίσει να τρώει πολύ χρόνο από το μυαλό μου. Είναι ένα συναρπαστικό μέσο, ένα συναρπαστικό κοινωνικό φαινόμενο. Ο κόσμος πιστεύει πως είναι σαν ναρκωτικό, σαν μια άλλη μορφή τέχνης. Οταν θα έχω στα χέρια μου ένα σενάριο στο οποίο πιστεύω ή ένα tweet που θα είναι στ' αλήθεια ξεχωριστό, μπορώ να φύγω ανά πάσα στιγμή και να επιστρέψω στις μορφές αφήγησης που έχω ανάγκη να κάνω.»

Διαβάστε ακόμη: Η γνώμη του Flix για το «Avengers: Age of Ultron»

Joss Whedon 607

Οι αντιδράσεις από την «έξοδο» του Τζος Γουίντον από το Twitter υπήρξαν ποικίλες.

Ο Πάτον Οσβαλντ έστρεψε τα βέλη του στους «δήθεν» φιλελεύθερους που καταλήγουν να είναι πιο συντηρητικοί και από τους συντηρητικούς:

Ο Τζέιμς Γκαν, σκηνοθέτης του «Guardian of the Galaxy» έσπευσε να υποστηρίξει το ειδωλό του τόσο στον λογαριασμό του στο Facebook όσο και στο Twitter, προτρέποντας τους φανς να είναι κάπως πιο ευγενικοί με τα πράγματα που τους ενοχλούν:

Μοιάζει ειρωνικό, αλλά πριν λίγο καιρό ο ίδιος ο Γουίντον είχε χαρακτηρίσει «σεξιστικό» το πρώτο κλιπ από το «Jurrassic World» (δείτε το εδώ) και λίγο αργότερα απολογήθηκε δηλώνοντας: «Είναι ανάρμοστο εκ μέρους μου να επιτίθεαμι στο υλικό κάποιου άλλου».

Πολλοί υποστηρίζουν πως ο Τζος Γουίντον δεν έχει ανάγκει να είναι στο Twitter, όταν βρίσκεται στην κορυφή του παγκόσμιου box-office...

Περισσότερα για τους «Εκδικητές: H Εποχή του Ultron»: