Buzz

Είδαμε το «Avengers: Age of Ultron» και χωρίς spoilers, να γιατί πρέπει να ανυπομονείτε ακόμη πιο πολύ!

στα 10

Δεν έχει καμία σημασία αν το «Avengers: Age of Ultron» είναι καλύτερο ή χειρότερο από το «Avengers», αφού ο Τζος Γουίντον συνεχίζει με τον ίδιο σεβασμό, την ίδια αγάπη και την ίδια διάθεση ενός φανατικού των «Εκδικητών».

Είδαμε το «Avengers: Age of Ultron» και χωρίς spoilers, να γιατί πρέπει να ανυπομονείτε ακόμη πιο πολύ!

Από την εποχή που κοβόταν η ανάσα μας μπροστά στην πρώτη εμφάνιση των «Avengers» στη μεγάλη οθόνη μέχρι και σήμερα έχουμε συναντήσει περισσότερους υπερήρωες απ' ότι σε όλη την πρότερη ζωή μας. Ποιο είναι λοιπόν το στοίχημα που κερδίζει ο Τζος Γουίντον, τρία χρόνια μετά συνεχίζοντας την επική διαδρομή της Marvel στο σινεμά; Μα, φυσικά, αυτό που κέρδισε ήδη με την πρώτη ταινία, αντιμετωπίζοντας τους «Avengers» σαν το πιο πολύτιμο κομμάτι μιας ολόκληρης εποποίας και αντιμετωπίζοντάς το με τον ίδιο σεβασμό, την ίδια fun διάθεση, την ίδια (εδώ και ακόμη περισσότερη) έμφαση στο καθαρόαιμο action - σαν μια συνάντηση με τους παλιόφιλους που σου έλειψαν να είναι όλοι μαζί στο ίδιο καρέ. Και πώς να το κάνουμε; Ολοι μαζί (α, ρε Κάπτεν Αμέρικα) είναι καλύτεροι είτε διασκεδάζουν προσπαθώντας να σηκώσουν το σφυρί του Θορ είτε σώζοντας τον κόσμο από την ορμή του Ultron.

Αποφεύγοντας τα spoiler που κυκλοφορούν ευρέως σε όλες τις κριτικές που ήδη έχουν γραφτεί σε αυτήν και την άλλη πλευρά του Ατλαντικού και αναμένοντας την έξοδο του «Avengers: Age of Ultron» στις ελληνικές αίθουσες στις 30 Απριλίου, να μερικά πράγματα που θα σας κάνουν να ανυπομονείτε ακόμη περισσότερο από πριν για την επιστορφή των Εκδικητών:

Διαβάστε ακόμη: MTV Movie Awards 2015: Η υπόκλιση των Avengers στον Iron Man

Avengers: Age of Ultron 607

Το φιλμ ξεκινάει με μια προ-τίτλων σκηνή καταδίωξης και μάχης, από τις πιο εντυπωσιακές στην ιστορία των Εκδικητών.

Avengers: Age of Ultron 607

O Τόνι Σταρκ/Iron Man είναι και πάλι ο μεγάλος πρωταγωνιστής του φιλμ. Ο,τι συμβαίνει στα 142 χορταστικά λεπτά του «Avengers: Age of Ultron» ξεκινάει και τελειώνει με το αέναα ανήσυχο μυαλό του Τόνι Σταρκ. Οπως λέει χαρακτηριστικά ο Θορ στον Κάπτεν Αμέρικα δείχνοντας τον Σταρκ: «Ολα εξηγούνται, εκτός από αυτό εδώ».

Avengers: Age of Ultron 607

To μεγαλύτερο μυστικό το κρύβει ο Hawkeye To μαθαίνουμε νωρίς στην ταινία και είναι η απόδειξη της ανθρώπινης πλευράς των Εκδικητών. Επίσης στον Τζέρεμι Ρένερ ανήκει μια από τις καλύτερες ατάκες της ταινίας - όταν απευθύνεται στην Scarlet Witch της Ελίζαμπεθ Ολσεν.

Avengers: Age of Ultron 607

To love story της ταινίας ανήκει στον Hulk και είναι απλά η επιτομή του ανεκπλήρωτου έρωτα στη μορφή μιας μοντέρνας διασκευής πάνω στο μύθο της «Πεντάμορφης και του Τέρατος», στολισμένο με την πιο ποιητική στιγμή που είδαμε πρόσφατα σε υπερηρωικό blockbuster.

Avengers: Age of Ultron 607

O Ultron είναι ο Τζέιμς Σπέιντερ. Και όταν λέμε είναι ο Τζέιμς Σπέιντερ, εννοούμε πως δεν του δανείζει μόνο τη φωνή του, αλλά τον υποδύεται με το ίδιο κέφι και την ίδια πίστη που θα το έκαναν λίγοι. Τέλεια επιλογή, κύριε Γουίντον.

Avengers: Age of Ultron 607

Οι ατάκες πέφτουν βροχή, σχεδόν περισσότερες και από τα φονικά ρομπότ του Ultron και βαράνε πιο δυνατά και από το σφυρί του Θορ. O Τζος Γουίντον διασκεδάζει με τους ήρωές του, τους ξέρει καλύτερα από οποιονδήποτε και τους χαρίζει ανεξάντλητο fun. Αυτή τη φορά πιο αστείος δεν είναι ο Τόνι Σταρκ/Iron Man αλλά ο Κάπτεν Αμέρικα και ο Θορ.

Avengers: Age of Ultron 607

O Quicksilver και η Scarlet Witch είναι το νέο αίμα. Η παρουσία τους είναι από διακριτική μέχρι απολύτως αισθητή, με το βάρος να πέφτει περισσότερο στην Scarlet Witch που αναδεικνύεται σε εξέχον μέλος των Εκδικητών.

Avengers: Age of Ultron 607

Καμία σκηνή σε οποιαδήποτε ταινία που παίζει ο Αντι Σέρκις δεν μπορεί να είναι τυχαία. Ο ηθοποιός - χαμαιλέων είναι αγνώριστος και παίζει - επιτέλους - χωρίς να υποδύεται κάποιο εξαγριωμένο ζώο ή τέρας στη Μέση Γη.

Avengers: Age of Ultron 607

O Vision του Πολ Μπέτανι εμφανίζεται την κατάλληλη στιγμή. Δεν έχει μεγάλο ρόλο, αλλά προετοιμάζεται σαφώς για το δεύτερο σίκουελ. Και είναι τόσο αφοπλιστικά κόκκινος!

Avengers: Age of Ultron 607

Υπάρχει σκηνή ανάμεσα στα credits του τέλους. Δεν την αποκαλύπτουμε, αλλα ένας φίλος από τα παλιά από το σύμπαν της Marvel έρχεται για να μείνει ίσως σε κάποιο από τα τα δύο σίκουελς που ετοιμάζονται. Υπάρχει και κάτι ακόμη (τίποτα σπουδαίο) στο τέλος τέλος των credits. Ούτε αυτό το αποκαλύπτουμε. Δεν είναι αυτό που φαντάζεστε, ούτε αυτό που διέρρευσε εδώ και μέρες στο δίκτυο.

Διαβάστε επίσης: