Buzz

Πόσο ρατσιστικό ήταν το σχόλιο του Ρόμπερτ Ντάουνι Τζιούνορ για τον Αλεχάντρο Γκονζάλες Ινιάριτου;

στα 10

Ο Ρόμπερτ Ντάουνι Τζιούνορ είναι γνωστό πως δεν ξέρει πότε να κρατάει το στόμα του κλειστό. Η απάντηση του στον Αλεχάντρο Γκονζάλες Ινιάριτου κατηγορήθηκε ως ρατσιστική και η συνέχεια διαδραματίστηκε στα social media...

Πόσο ρατσιστικό ήταν το σχόλιο του Ρόμπερτ Ντάουνι Τζιούνορ για τον Αλεχάντρο Γκονζάλες Ινιάριτου;

Πριν από λίγους μήνες, σε μια από τις συνεντεύξεις του για το «Birdman», ο Αλεχάντρο Γκονζάλες Ινιάριτου είχε δηλώσει, όταν ρωτήθηκε τη γνώμη του για τις ταινίες βασισμένες σε κόμικ: «Μερικές φορές διασκεδάζω μαζί τους γιατί είναι απλές και ταιριάζουν με το ποπ-κορν. Το πρόβλημα είναι ότι μερικές φορές παριστάνουν ότι έχουν βαθιά νοήματα, ότι βασίζονται σε κάποιο αρχαιοελληνικό μύθο. Και είναι ειλικρινά πολύ "δεξιές". Βλέπω τους ήρωες να σκοτώνουν κόσμο επειδή αυτός δεν πιστεύει σε αυτό που πιστεύουν αυτοί και επειδή δεν είναι αυτό που θα ήθελαν αυτοί. To σιχαίνομαι αυτό και δεν ταυτίζομαι με αυτούς τους χαρακτήρες. Εχουν ρίξει δηλητήριο, αυτή η πολιτιστική γενοκτονία, γιατί το κοινό έχει εκτεθεί τόσο πολύ στην υπόθεση, στις εκρήξεις και τις μαλακίες που δεν λένε τίποτα σημαντικό για την εμπειρία του να είσαι ανθρώπινο ον. Υπερήρωες... και η λέξη ήρωας με ενοχλεί. Τι σκατά σημαίνει;».

Διαβάστε ακόμη: Την επόμενη φορά που θα ρωτήσετε τον Ρόμπερτ Ντάουνι Τζιούνορ προσωπικές ερωτήσεις, θυμηθείτε αυτό!

Fast forward μερικούς μήνες μετά και ο Ρόμπερτ Ντάουνι Τζιούνορ, σε μια από τις συνεντεύξεις του για την έξοδο του «Avengers: Age of Ultron» (όχι αυτή από την οποία έφυγε τσαντισμένος) απαντάει στον Αλεχάντρο Γκονζάλε Ινιάριτου με το εξής: «Κοίτα, τον σέβομαι σαν τον διάολο. Πιστεύω ότι για έναν άνθρωπο που η μητρική του γλώσσα είναι τα ισπανικά το να μπορεί να πει τη φράση "πολιτιστική γενοκτονία" εξηγεί το πόσο έξυπνος είναι».

Η άκρως ειρωνική του απάντηση δεν σχολιάστηκε, όμως, μόνο ως τέτοια, αλλά και ως ρατσιστική.

Αυτό είναι το δεύτερο περιστατικό «ρατσισμού» που συνδέεται με τον Αλεχάντρο Γκονζάλες Ινιάριτου, μετά το σχόλιο του Σον Πεν κατά την απονομή των φετινών Οσκαρ που προκάλεσε ακόμη μεγαλύτερο κύμα αντιδράσεων, όταν αναρωτήθηκε παραδίδοντας το Οσκαρ Καλύτερης Ταινίας στο «Birdman»: «Ποιος δίνει σε αυτούς τους τύπους την πράσινη κάρτα;».

Διαβάστε ακόμη: