Φεστιβάλ / Βραβεία

Κάννες 2023: Αυλαία με το «Jeanne du Barry» της Μαϊγουέν με πρωταγωνιστή τον Τζόνι Ντεπ

στα 10

Η ταινία θα ανοίξει το Φεστιβάλ στις 16 Μαΐου, την ίδια μέρα που θα κυκλοφορήσει στις γαλλικές αίθουσες.

Κάννες 2023: Αυλαία με το «Jeanne du Barry» της Μαϊγουέν με πρωταγωνιστή τον Τζόνι Ντεπ

Λίγες μέρες πριν ανακοινωθεί το φετινό πρόγραμμα του 76ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών, ολοένα και περισσότερες ταινίες γίνονται γνωστές οι οποίες θα κάνουν την πρεμιέρα του στην Κρουαζέτ.

Μετά και τις επίσημες ανακοινώσεις πως οι ταινίες «Killers of the Flower Moon» του Μάρτιν Σκορσέζε και το «Indiana Jones and the Dial of Destiny» του Τζέιμς Μάνγκολντ θα κάνουν την πρεμιέρα τους στις Κάννες, στην λίστα έρχεται να προστεθεί και η τελευταία ταινία της Μαϊγουεν, η οποία επιστρέφει στις Κάννες για τρίτη φορά με ταινία της, με τίτλο «Jeanne du Barry» με πρωταγωνιστή τον Τζόνι Ντεπ.

Η ταινία θα ανοίξει τις Κάννες στις 16 Μαΐου και θα κυκλοφορήσει στις κινηματογραφικές αίθουσες τις Γαλλίας την ίδια μέρα.

Διαβάστε ακόμα: Ο Τζόνι Ντεπ θα είναι ο Λουδοβίκος 15ος στη νέα ταινία της Μαϊγουέν

Jeanne du Barry

jeanne du barry

Ο Ντεπ πρωταγωνιστεί ως Βασιλιάς της Γαλλίας Λουδοβίκος ο 15ος, γνωστός κι ως «ο αγαπητός», αν και μέχρι το τέλος της βασιλείας του έγινε μισητός από τον λαό. Η Μαϊγουέν, η οποία είχε κερδίσει το βραβείο της κριτικής επιτροπής στις Κάννες το 2020 με την ταινία «Polisse» και έχει συμμετάσχει ακόμη μια φορά στο διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ με το «Ο Βασιλιάς μου», πέρα από την σκηνοθεσία, πρωταγωνιστεί και στον ρόλο της τελευταίας ερωμένης του Λουδοβίκου του 15ου, της Κόμισσας ντι Μπαρί η οποία εκτελέστηκε κατά την διάρκεια της Γαλλικής Επανάστασης.

Η ταινία σηματοδοτεί και την πρώτη εμφάνιση του Τζονι Ντεπ σε πρωταγωνιστικό ρόλο μετά και την δικαστική διαμάχη που είχε με την πρώην σύζυγό του Αμπερ Χερντ. Τελευταία φορά που τον είδαμε σε ταινία ήταν το 2020 στο «Minamata».

Ευχαριστούμε την Aegean Airlines για τη βοήθεια πραγματοποίησης του ταξιδιού στο 76ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών.