Buzz

Πολυσύμπαντα σε πόλεμο. Η Τζέιμι Λι Κέρτις ανοίγει την διαμάχη μεταξύ «Doctor Strange 2» και «Τα Πάντα Ολα»

στα 10

Και κάπως έτσι τα κινηματογραφικά πολυσύμπαντα, και οι φανς τους, μπλέχτηκαν σε έναν ανεπίσημο πόλεμο μεταξύ τους.

Πολυσύμπαντα σε πόλεμο. Η Τζέιμι Λι Κέρτις ανοίγει την διαμάχη μεταξύ «Doctor Strange 2» και «Τα Πάντα Ολα»

Το «Doctor Strange in the Multiverse of Madness» σάρωσε στο παγκόσμιο box office γίνοντας, μέχρι στιγμής, η πιο εισπρακτική ταινία του 2022 (και εδώ στην Ελλάδα τα πήγε περίφημα). Αλλά δεν είναι η μόνη ταινία με πολυσύμπαντα η οποία παίζεται αυτή την περίοδο στους κινηματογράφους. Η ταινία «Τα Πάντα Ολα» των Ντάνιελς (Ντάνιελ Κουάν, Ντάνιελ Σάινερτ), με αρκετά μικρότερο μπάτζετ (μόλις 25 εκατομμύρια σε σχέση με τα 200 εκατομμύρια του «Doctor Strange 2») μπορεί στο παγκόσμιο box office να μην είχε την ανάλογη αποδοχή, αλλά στην Αμερική κατάφερε να κερδίσει πάνω από 35 εκατομμύρια δολάρια, ένα εντυπωσιακό ποσό για μια τέτοιου είδους ανεξάρτητη ταινία.

Και όπως είναι φυσικό, υπάρχουν ήδη οι συγκρίσεις αλλά και ένας μικρός «πόλεμος» μεταξύ των δύο multiverses, τον οποίο μάλιστα ξεκίνησε η Τζέιμι Λι Κέρτις, η οποία πρωταγωνιστεί στην ταινία «Τα Πάντα Ολα», στα social media. Σε μια ανάρτησή της στο instagram η Κέρτις έβαλε τα δυο ποστερ των ταινιών δίπλα δίπλα και έγραψε «είναι ιδέα μου; Φαίνεται ΠΕΡΙΕΡΓΟ ότι η μικροσκοπική ταινία μας που μπορούσε κα είναι και συνεχίζει να είναι #1movieinamerica και είναι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΘΑΥΜΑΣΙΑ, υπερτερεί πέρα από κάθε ταινία της Marvel που κυκλοφορεί. Είναι αυτή μια από αυτές τις διαμάχες στο Διαδίκτυο; Το μόνο που θα πω είναι ότι θα ΚΕΡΔΙΖΑΜΕ σε έναν διαγωνισμό οικογενειακής διαμάχης @familyfeud με τους ξένους του Doctor Strange.»

Διαβάστε ακόμα: Το «Moon Knight» μας ζητάει να κοιτάξουμε στα μάτια το χάος που κρύβουμε όλοι μέσα μας

Και σε μια επόμενη ανάρτησή της έγραψε «Το @everythingeverywheremovie είναι θαυμάσιο! Εχει μια καρδιά που χτυπά βαθιά και ΛΑΜΠΡΕΣ οπτικές λιχουδιές, ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΕΣ ερμηνείες και ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΕΣ ΘΗΡΙΩΔΕΙΣ ΣΚΗΝΕΣ ΜΑΧΗΣ…… ΚΑΙ ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ από ΟΛΟΚΛΗΡΟ τον προϋπολογισμό του «Doctor Strange» ή/και σε οποιαδήποτε άλλη ταινίας της Marvel.»

H Ελίζαμπεθ Ολσεν, η Γουάντα Μάξιμοφ (aka Scarlet Witch) είχε μια απάντηση για όλη αυτή την κριτική. Μιλώντας στον The Independent είπε πως εκνευρίζεται όταν ο κόσμος θεωρεί πως κάνουν αυτές τις ταινίες να μοιάζουν ως ένα λιγότερο είδος Τέχνης. «Δεν λέω ότι κάνουμε ανεξάρτητες καλλιτεχνικές ταινίες, αλλά απλώς όλο αυτό νομίζω ότι αφαιρεί από το συνεργείο μας, κάτι που με ενοχλεί. Αυτοί είναι μερικοί από τους πιο καταπληκτικούς σκηνογράφους, ενδυματολόγους, χειριστές κάμερας – νιώθω ότι τους μειώνω με αυτό το είδος κριτικής που αφαιρεί κάτι από τους ανθρώπους αυτούς που κάνουν βραβευμένες ταινίες και που εργάζονται επίσης σε αυτά τα έργα. Από τη σκοπιά ενός ηθοποιού, ό,τι κι αν είναι, το καταλαβαίνω. Καταλαβαίνω απόλυτα ότι πρόκειται για ένα διαφορετικό είδος ερμηνείας. Αλλά νομίζω ότι το να κατηγορείς τη Marvel είναι σαν να αφαιρείς την δουλειά από εκατοντάδες πολύ ταλαντούχους ανθρώπους του συνεργείου. Αυτό είναι που με εκνευρίζει.»

Παρόλα αυτά η ταινία «Τα Πάντα Ολα» βρήκε και έναν θερμό υποστηρικτή, στο πρόσωπο του Γκιγιέρμο ντελ Τόρο, ο οποίος ανέβασε στο twitter to παρακάτω.

Και η διαμάχη συνεχίζεται…

multiverse